NAV sajtóközleményei - folyamatosan frissülő aktualitások

2021. szeptember 10., péntek 11:32

Közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) áprilisig értesített mindenkit, akinek gépjárműadót kell fizetnie az idei gépjárműadóval kapcsolatos változásokról és az aktuális összegekről. Az adó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni.

2021. szeptember 02., csütörtök 10:16

Csak papíron léteztek a fantomkutyák

Adóellenőrzéskor derültek ki szabálytalanságok egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei vállalkozásnál. Csak papíron léteztek a számlák szerint megvásárolt nagy értékű kutyák, a vizsgálat tisztázta a bonyolult történet részleteit.

2021. augusztus 31., kedd 11:19

A lakáskiadás jövedelméből adózni kell

A kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, évek óta ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást. A felsőoktatási tanév kezdetével lassan elfogynak a kiadó albérletek, ezért nem árt tisztázni a hosszútávú lakáskiadás szabályait.

2021. augusztus 26., csütörtök 10:28

Változik az Online Számla rendszer

2021. augusztus 26-án az esti órákban új fejlesztéseket vezet be és karbantartási munkálatokat végez az Online Számla rendszerben és az Online Számlázó mobilalkalmazásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Megszűnik a regisztráció, egyszerűsödik a belépés.

2021. augusztus 13., péntek 09:55

Nemcsak dohány, boxer és vipera is volt a poggyászokban

Csomagok átvilágítására, így a csempészet visszaszorítására alkalmasak azok a berendezések, amelyek finanszírozását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nemzetközi pályázaton nyerte el. A beszerzett csomagröntgenekkel dohány- és alkoholtermékek mellett veszélyes eszközöket is találtak már. A NAV 2019-ben sikerrel pályázott egy nemzetközi programba. 

2021. augusztus 11., szerda 11:22

Nem csak egyszer volt a NAV-nál kutyavásár

Várja a jövő keresőkutyáit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)! A gazdák augusztus végéig e-mailben jelentkezhetnek, ha úgy gondolják, kutyáik megfelelnek a feltételeknek.

2021. augusztus 03., kedd 08:20

Kitelepülő árusok kevesebb adminisztrációval

Már nem számít mozgóbolti szolgáltatásnak, ha egy vállalkozó alkalmi rendezvényen árul. Ezért július 1. óta a jövedéki kiskereskedőknek nem kell bejelenteniük a NAVnak a kitelepülést vásárokra, fesztiválokra.

2021. július 14., szerda 12:49

A cégtemető nem megoldás