Tervezett forgalmiirány-változás az Előd utca, Bebek utca, Harmat utca és Kőrösi Csoma Sándor út által határolt területen

A felmerült lakossági igényekre figyelemmel a Kőbányai Önkormányzat megvizsgálta az Előd utca, Bebek utca, Harmat utca és Kőrösi Csoma Sándor út által határolt területen belül az egyirányú forgalmi rend bevezetésének lehetőségét.

Az egyirányú forgalmi rend megoldást jelent a szűk útszakaszon tapasztalható közlekedési nehézségekre úgy, hogy a várakozóhelyek száma nem csökken. A kétirányú forgalom megszüntetésével megszűnnek a kényszerű kikerülési manőverek és az ellenirányú forgalom elhaladása miatti várakozások. Az útszakaszok egyirányúsítása biztonságosabb és akadálymentesebb közlekedési lehetőséget biztosíthat.

Az Önkormányzat a terület adottságaira tekintettel igyekezett az egyirányú forgalmi rend kialakítására olyan javaslatot tenni a Budapest Közút Zrt. felé, hogy az egyes ingatlanok elérése ne járjon indokolatlanul nagy kerülővel, továbbá a várakozóhely-keresési hurkok is biztosítottak legyenek.

A forgalmi rend tervezett változását a mellékelt térkép mutatja be. 

22032 Bebek egyirányúsítás-2.4 Tervezett állapot

A változtatások bevezetését követően nyomon követjük az új forgalmi rend működését és a forgalmi terhelés alakulását annak érdekében, hogy az esetlegesen szükséges további beavatkozásokra is javaslatot tehessünk.

Köszönjük, hogy a kérdőív 2022. szeptember 12-éig történő kitöltésével, véleménye megadásával segíti a Kőbányai Önkormányzat munkáját!

Kérdőív