Tájékoztató a Kőbánya területén végzendő állatmentő és állatvédelmi tevékenységről

2018. június 1-jétől a Segítő Angyalok V&R Állatmentő Nonprofit Kft. látja el Kőbánya területén az állatmentéssel és állatvédelemmel kapcsolatos feladatokat.
A Kőbányai Önkormányzat fontosnak tartja a kulturált állattartás kialakulását, ehhez kéri az Önök segítségét, együttműködésüket az Önkormányzattal és a Segítő Angyalok V&R Állatmentő Nonprofit Kft.-vel. Elérhetőségük: Kobanya@segitoangyalok.hu, telefon: valamint a +36 70 539 3220, valamint a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat facebook oldala.

Segítőangyalok2018. június 1-jétől a Segítő Angyalok V&R Állatmentő Nonprofit Kft. látja el Kőbánya területén az állatmentéssel és állatvédelemmel kapcsolatos feladatokat. Felkérés esetén a Közterület-felügyelet munkatársaival állatvédelmi járőrözést végeznek, a Közterület-felügyelet munkatársait felkészítik az ebekkel kapcsolatos feladatok ellátására. A közös járőrözések alkalmával ellátják különösen az ebek transzponderrel (chippel) való megjelölésének az ellenőrzését, valamint a kerületi kutyafuttatók állapotának, biztonságos használhatóságának az ellenőrzését.

Végrehajtják az elkóborolt állatok befogását, biztosítják átmenetileg a méltó körülmények közötti tartást, amíg a gazda el nem szállítja a kóbor állatot. Gazda hiányában gondoskodik a befogadó telepre szállításról.

Kiemelt feladatként végzi a lakosság tájékoztatását az állatvédelmi szabályok betartására az állatvédelmi kultúra megteremtése céljából.

Megszervezi a Kőbányán élő, gazdátlan macskapopulációk befogását, ivartalanítását, eredeti környezetükbe való visszahelyezését.

Az óvodákban és az iskolákban előadásokat tart a kisállattartás szabályairól, felelősségéről.

A Kőbányai Önkormányzat fontosnak tartja a kulturált állattartás kialakulását, ehhez kéri az Önök segítségét, együttműködésüket az Önkormányzattal és a Segítő Angyalok V&R Állatmentő Nonprofit Kft.-vel, elérhetőségeik, Kobanya@segitoangyalok.hu, e-mail címen, a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat facebook oldalán, valamint a +36 70 539 3220 telefonszámon.

Köszönjük a támogatását és az együttműködést.