Gyárdűlő forgalomcsillapításával kapcsolatos forgalmirend-változtatás

Az elmúlt időszakban a felmerült lakossági igényekre figyelemmel a Kőbányai Önkormányzat megvizsgálta Kőbánya Gyárdűlő városrészében a forgalomcsillapítás lehetőségeit.

A tervezés során áttekintésre kerületek a városrész lakóinak az Önkormányzat felé eljuttatott javaslatai, továbbá valamennyi Budapesten már alkalmazott forgalomcsillapítási megoldás is. A vizsgálat és a közlekedési szakmai szervezetekkel folytatott egyeztetések során a kidolgozott megoldási lehetőségekből két forgalmirend-változat alakult ki, melyek az elvégzett forgalomszámlálási adatokra is figyelemmel alkalmasak arra, hogy a lakóövezeti mellékutakról a városközpont felé tartó átmenő forgalmat a fő- és gyűjtőutakra tereljék. A javasolt változtatások tehát elősegítik a kevésbé forgalmas lakóterületek kialakulását, ugyanakkor egyes esetekben a környék lakóinak is minimális többletutat kell megtenniük a lakóhelyükig.

Gyárdűlő U-02.2

 

 

Gyárdűlő U-02.1 

Gyárdűlő vonatkozásában a Kőbányai Önkormányzat további célja a teljes városrész fizetőparkolási övezetbe történő bevonása, amely alkalmas arra, hogy megszüntesse a területen tapasztalható jelentős mértékű és zavaró hatású P+R jellegű várakozást. Az ehhez szükséges előkészítő munkát az Önkormányzat elvégezte, és kezdeményezte az erre jogosult Budapest Főváros Közgyűlésénél a várakozási övezet bővítését.

Kérdőív 

Köszönjük, hogy a kérdőív 2022. június 15-ig történő kitöltésével, véleménye megadásával segíti a Kőbányai Önkormányzat munkáját!


Kapcsolódó dokumentumok: