Megkezdődött a sportpálya felújítása

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot,

hogy a Bihari utca, Balkán utca, Somfa utca és Kékvirág utca által határolt parkban a sportpálya felújítása 2021. április 26-án megkezdődött.

 

A felújítás során figyelembe kellett venni, hogy a pálya aszfaltburkolata a pálya melletti fák gyökere által felnyomott, balesetveszélyes, repedezett, hullámos volt, és az avult és hangos kerítést el kellett bontani. A gyökereikkel érintett nagyméretű, egészséges fák kivágása nem kerülhetett szóba, erre tekintettel a pálya eredeti helyen és módon való felújítása sajnálatos módon nem megvalósítható. Indokolt ugyanakkor szabványos méretű új aszfaltburkolatú sportpálya létesítése, amely az előbbiek szerint 10x20 méteres lehet. Ehhez hangtompított sportkerítés készül sporthálós magasítással. Hasonlóan újultak meg sikerrel az Újhegyi lakótelepen (Pára utca, Lenfonó utca) és a Lavotta utcai lakótelepen lévő sportpályák.

A fák védelme érdekében a pálya melletti felbontott burkolatsáv helyén termőföldfeltöltés, humuszterítés és gyepesítés készül, így aktív zöldfelület alakul ki.

A sportpálya előtti megmaradó aszfaltburkolat alkalmas egy közterületi pingpongasztal elhelyezésére.

A felújítási munkával a Kékvirág park környezetében élők sportoláshoz, pihenéshez, szabadidejük eltöltéshez kíván az Önkormányzat magas színvonalú lehetőséget biztosítani.