Kulturális Örökség Napja a Polgármesteri Hivatalban


A Kőbányai Polgármesteri Hivatal 
2018. szeptember 15-én 10:00 és 16:00 között ismét kinyitja kapuit, hogy munkatársaink „idegenvezetésével” az érdeklődőknek megmutassuk az eredeti állapotoknak megfelelően átépített, felújított hivatali épületet. A csoportok fél óránként indulnak. Előzetes regisztráció nem szükséges a részvételhez.


Kérjük, figyeljék honlapunkat és a közösségi médiát, ahol hamarosan tájékoztatást adunk a végleges zenei programról!

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal ebben az évben ismét csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai rendezvényhez.

Az ez évi felhívás – az Európa Tanács témaajánlata – a megosztás művészete, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy fontos az örökségünk bemutatása a nagyérdeműnek, hangsúlyozva a hazai és európai örökség közös vonásait, értékeit, szellemiségét, mindezt magas színvonalon, érdekesen, élményszerűen.

Az idei programsorozat remek lehetőség arra, hogy szakemberek meg- és bemutassák azt, hogy milyen folyamatok szükségesek az örökség megőrzéséhez, megújításához, illetve milyen szándékok, gondolatok hoznak létre egy-egy új épületet, a jövő örökségét.

A Kőbányai Polgármesteri Hivatal a felhívás nyomán 2018. szeptember 15-én 10:00 és 16:00 között ismét kinyitja kapuit, hogy munkatársaink „idegenvezetésével” az érdeklődőknek megmutassuk az eredeti állapotoknak megfelelően átépített, felújított hivatali épületet. A csoportok fél óránként indulnak. előzetes regisztráció nem szükséges a részvételhez.

A bejárás során a látogatók többek között megtudhatják, hogy az épület az első olyan építmény volt, mely az egyesített fővárosban elöljárósági hivatal céljára épült. Korabeli fotókkal illusztrált látványos tablókkal ismertetjük meg az elöljáróság történetét. A séta alatt bejárjuk a házat a pincétől a padlásig, megmutatjuk a napi használat során nem látogatható részeit is az épületnek. 

Látogatóinknak az újonnan kialakított belső átriumban zenei csemegékkel is kedveskedünk.

Kérjük, figyeljék honlapunkat és a közösségi médiát, ahol hamarosan tájékoztatást adunk a végleges zenei programról!


Kapcsolódó dokumentumok: