A Gyárdűlő forgalomcsillapításával kapcsolatos társadalmi egyeztetés eredménye

Az elmúlt időszakban lezajlott a Gyárdűlő forgalomcsillapítási koncepcióinak lakossági egyeztetése. Az egyeztetés során nagy számú vélemény érkezett, ami megmutatta, hogy a forgalomcsillapítás a Gyárdűlő lakossága számára kiemelkedően fontos kérdés. Az is látható, hogy a Gyárdűlő lakossága összességében támogatja a terület forgalomcsillapítását, ugyanakkor a saját lakókörnyezet közlekedési rendjének megváltoztatását sokan fenntartással fogadják. A jövendő forgalmi rend ezért kompromisszumokat követel, amelyek azonban az új rend megszokását követően minden gyárdűlői lakos érdekét fogják szolgálni. A részvételt mindenkinek köszönjük!

Az összesített vélemények alapján az Önkormányzat megkezdte a forgalmi rend változtatásához szükséges kiviteli szintű tervek elkészítését. A lakosság által támogatott verzió tervezete az alábbi képen tekinthető meg.

Gyárdűlő véleményekA Gyárdűlő vonatkozásában további cél a teljes városrész fizetőparkolási övezetbe történő bevonása, mely alkalmas eszköz arra, hogy megszüntesse a területen tapasztalható jelentős mértékű, a helyi lakosság parkolását ellehetetlenítő P+R jellegű várakozást. A bevezetéshez szükséges kiviteli tervek elkészítése szintén folyamatban van.

A forgalmi rend változásáig a szíves türelmüket kérjük.