Hírek a kerületből

Járványügyi tájékoztató
Radványi Gábor alpolgármester után D. Kovács Róbert Antal polgármester koronavírus tesztjének eredménye is pozitív lett. Városvezetői feladataikat, ahogy állapotuk engedi, otthonról, online látják el. A Polgármesteri Hivatal további egy munkatársánál bizonyult pozitívnak a teszt. 
Járványügyi tájékoztató
A Kőbányai Önkormányzat egyik vezető tisztségviselője néhány napja belázasodott. Első koronavírustesztjének eredménye pozitív lett. A második teszt eredménye a következő napokban lesz meg.
Sajtóközlemény - Járványügyi tájékoztató
A Kőbányai Gépmadár Óvoda egy, nem a kerületben lakó dolgozójának COVID-19 tesztje pozitív lett.  Az érintett dolgozót egyik családtagjának megbetegedése után vizsgálták, a pozitív eredmény után – szeptember 1-jén – azonnal hatósági házi karantén alá került, melyet a lakóhelye szerint illetékes járványügyi hatóság rendelt el. Ezzel párhuzamosan az állami szervek az Országos Tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint megkezdték a lehetséges kontaktok felkutatását, melynek eredményeként az óvoda további dolgozói is járványügyi megfigyelés alá kerültek, a munkavégzésük előreláthatólag két hétig nem lehetséges.
Gyászhír
Életének 52. évében elhunyt Koós Katalin, a Biofit SE elnöke, a Kőbányai Sportszövetség elnökségi tagja, a hazai és a nemzetközi fitnesz szövetség munkatársa.
Új futókört avatott a Kőbányai Önkormányzat
1 km hosszú, 1,3 m széles, rekortán burkolatú futókört adott át a Kőbányai Önkormányzat a Sportligetben. Az Aktív Magyarország Program keretében megépült futópálya a mintegy 22 hektáros liget teljes megújításának második üteme, a beruházás a következő években a kiszolgáló létesítmények megépítésével folytatódik. A kerület vezetésének célja, hogy a zöld, megújult, rendezett park minden kőbányai számára kellemes és biztonságos kikapcsolódást, szórakozást, sportolási lehetőséget kínáljon.
Tömegsportra alkalmas multifunkciós pályát adtak át Kőbányán
Közterületi, a lakosság számára ingyenesen használható multifunkciós pályát adtak át Kőbányán. A Medveszőlő utcai rekortán burkolatú pálya labdarúgásra, kézilabdázásra, kosárlabdázásra és streetballra is lehetőséget nyújt. A pálya 60 millió forintból, a Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett Országos Pályaépítési Program pályázati támogatásával, a kőbányai cégek által befizetett TAO-támogatásból, valamint a kerület saját forrásából valósult meg. A beruházás összköltsége a kiegészítő fejlesztésekkel – térfigyelő kamera telepítése, kerítés felújítása, áramvételezési hely kiépítése, a rekortán pályán túl fennmaradó terület aszfaltozása – 73 millió forint volt. 
Kőbánya számít rád - Pályázat szociális alapú tanulmányi ösztöndíjra
A Kőbányai Önkormányzat többéves hagyományát folytatva ismét meghirdeti a „Kőbánya számít Rád” szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot.
Kőbányaiakat is érinti a reprezentatív koronavírus-szűrés
Az új, rövid idő alatt világméretűvé vált koronavírus járvány alapvetően változtatta meg életünket és mindennapi tevékenységeinket. Hazánk négy orvosképző egyeteme országos reprezentatív szűrővizsgálatot indított a 14 év feletti korosztály körében, melyhez Kőbányán 66 személyt választottak ki. A vizsgálat célja, hogy pontosan feltérképezzék Magyarország átfertőzöttségét az újtípusú koronavírussal. A kiválasztott személy 500-1000 honfitársát is képviseli azzal, ha részt vesz a szűrésen!  Kérjük, ha meghívót kapott, mindenképpen jelenjen meg a szűrővizsgálaton!
Elhunyt Dr. Debreczeny István
"felköltöztek a szavaka mennybecsönd vancsak az úr lépteikongnak az űrben"Kányádi Sándor
Digitális Nyílt Nap a kőbányai Kroó György Alapfokú Művészeti Iskolában
Az Iskola tanárai, növendékei 23 rövid videóban mutatják be tevékenységüket, megkönnyítve az érdeklődők számára a tanszak választást. A Kroó György Alapfokú Művészeti iskola honlapja ide kattintva érhető el, ahol tanszakonként megtekinthetőek a kisfilmek.
Online szenior örömtánc
Szilágyi Katalin a Kőrösi Kulturális Központban tart Szenior Örömtánc órákat az 50+ korosztálynak.  Az örömtánc kifejezetten az érettebb korosztály számára kifejlesztett kíméletes mozgásforma, mely igazodik a korosodó szervezet sajátosságaihoz, egyedülálló módon segíti a demencia megelőzését.   A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel Katalin most az interneten, élő adásban tartja foglalkozásait. Az órákra a Facebook közösségi oldalon lehet jelentkezni, a "Katával táncolni" csoportban.
Pályázat elektronikus megfigyelő rendszer létesítéséhez
A Kőbányai Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton lakóközösségek részére elektronikus megfigyelő rendszer létesítéséhez.