Hírek a kerületből

Cseppetsem! Háztartási Sütőolaj-gyűjtő Program
A Kőbányai Önkormányzat csatlakozott a CseppetSem! használt sütőolaj-begyűjtési rendszerhez, hiszen környezetünk megóvása a jövő generációi számára kiemelten fontos feladatunk. A program keretében zárt PET-palackban vagy befőttesüvegben a használt sütőolaj mellett leadható a háztartásokban keletkezett használt sütőzsiradék, kókusz- és pálmaolaj is.
Elkészült az új Tengerszem Orvosi Rendelő
Egymilliárd forintos, kormányzati és önkormányzati együttműködéssel megvalósult beruházással folytatódtak az egészségügyi fejlesztések Kőbányán. Elkészült a mintegy 10 ezer felnőtt és gyermek ellátására alkalmas Szárnyas utcai Tengerszem Orvosi Rendelő. A korszerű, 21. századi körülményeket biztosító új ellátóhely két régi, leromlott állapotú Üllői úti rendelőt vált ki. Az egészségügyi fejlesztéshez kapcsolódóan az önkormányzat a rendelő környezetét is rendezte.
Felhívás önkéntes szemétgyűjtésre
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója. A Kőbányai Önkormányzat csatlakozott az idei, immár kilencedik alkalomhoz, melynek keretében 2021. október 18-24. között, szerte az országban „nagytakarítanak” majd a TeSzedd! önkéntesei. 
Zöld Családi Nap Kőbányán
Nagy érdeklődés mellett zajlott a Zöld Családi Nap Kőbányán, a Rottenbiller parkban. 
Új kerékpáros szervizpont az Óhegy parkban
Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros kultúra és infrastruktúra fejlesztésére, elkötelezett a fenntartható városi közlekedés és a környezetvédelem iránt.