Hírek a kerületből

FELELŐS ÁLLATTARTÓK FIGYELEM!
Ne hagyjuk ellátás nélkül kedvenceinket a veszélyhelyzet idején sem! 
Segítséget nyújtunk!
Kedves Kőbányaiak!   Üres a hűtő, de tartanak a bevásárlástól? Megvan a recept, de idős, beteg vagy állapota miatt veszélyeztetett és tart a patikai sorban állástól? Forduljanak bizalommal az önkormányzat szociális intézményeinek munkatársaihoz és a járványügyi önkénteseinkhez! Kéréseiket írják meg a segitseg@kobanya.hu e-mail címre, vagy hívják a következő önkormányzati telefonszámot munkanapokon 8.00-16.00 óra között: +36 1 4338 364.
Önkénteseket toborzunk!
Kedves Kőbányaiak!   Eljött a cselekvő szolidaritás ideje! Önkormányzatunk önkénteseket toboroz, akik készek bevásárolni embertársaiknak, készek kiváltani nekik a gyógyszert, és szívesen megetetik a házikedvenceket is. A jelentkezéseket az onkentes@kobanya.hu e-mail címen várjuk a jelentkezési adatlap kitöltésével.  
Elkötelezett a lakosság folyamatos ellátásának biztosítása mellett az Auchan
Levélben tájékoztatta Kőbánya polgármesterét, D. Kovács Róbert Antalt az Auchan Retail Magyarország Kft. arról, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben az Auchan is a Létfontosságú Magyar Vállalatok közé tartozik, a lakosság folyamatos és zavartalan élelmiszerellátása érdekében együttműködnek a társasághoz kijelölt és delegált Honvédelmi Irányító Törzs tagjaival.
Újszülöttek ellátását segíti a kőbányai „bögrés” adomány
A frissen született és esetleg ellátásra szoruló újszülöttek vérének oxigéntelítettségét mérő monitort vásárol a Bajcsy-Zsilinszky Kórház az Adventi Programok Kőbányán 2019-es rendezvénysorozatán összegyűlt, úgynevezett bögrés adományból. A X. kerületi lakosok 178 105 forintot gyűjtöttek össze, az összeget D. Kovács Róbert Antal polgármester 250 ezer forintra egészítette ki.
Elmaradnak a kerületi rendezvények a nemzeti ünnepen
A Kőbányai Önkormányzat vezetése biztonsági okokból lemondja a március 15-e alkalmából tervezett kerületi ünnepségeket. Az Önkormányzat maga is felelősen kíván eljárni a kőbányaiak egészségének megóvása érdekében, ezért elfogadja a koronavírus terjedésének megelőzését koordináló országos operatív törzs ajánlását. A döntés értelmében elmarad a március 15-ére meghirdetett Huszártábor és forradalmi forgatag, Fáklyás felvonulás, illetve az esti ünnepi megemlékezés is.   Nemzeti ünnepünkön emlékezzünk meg hőseinkről otthonainkban, akár egy gyermekeinkkel közösen készítendő huszárcsákóval, akár egy mécsessel!   Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!
TELEFONOS CSALÓK A WHO NEVÉBEN
A koronavírus nem, de olyan csalók már megjelentek Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől.
Megjelent a Kőbányai Kalendárium a 2020-as esztendőre! Igényelje Ön is!
D. Kovács Róbert Antal polgármester kezdeményezésére, valamint ötlete nyomán, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ kiadásában és a Kőbányai Önkormányzat gondozásában elkészült a Kőbányai Kalendárium VIII. évfolyama a 2020-as esztendőre.
Elhunyt Lados Józsefné
„Több mint 30 év a rácsok mögött” „Ahhoz, hogy emlékezzenek ránk, ahhoz, hogy valami fontosat hagyjunk magunk után, el kell mennünk.” (Grace klinika c.filmből)
Megújult pályával vár a Kőbányai Bringapark Kupa
December 15-én, vasárnap 13. alkalommal állhatnak rajthoz a cyclo-cross szakág kedvelői Budapesten, a Kőbányai Bringapark Kupán. A Cyclo-cross Magyar Kupasorozat utolsó állomására a versenyzőkön kívül a szurkolókat is várják a Sportligetbe.