Hírek a kerületből

VI. KŐBÁNYAI SENIOR TÍZKARIKÁS JÁTÉKOK
Kedves Kőbányaiak! Szeretettel várjuk az 50. életévüket betöltött kőbányai lakcímmel rendelkezőket, illetve nem kőbányai lakcímű, de kőbányai civil szervezetek tagjait a „Mozdulj Kőbánya!” rendezvénysorozat és pontgyűjtő akció következő rendezvényére, a Kőbányai Senior Tízkarikás Játékok programunkra!
A Kőbányai Önkormányzat elkötelezett a törvényesség mellett. A X. kerület helyreigazítást kért és rágalmazás miatt feljelentést tett a Magyar Hang cikke ügyében
A Kőbányai Önkormányzat elkötelezett a törvényesség mellett, ingatlanai bérbeadásánál mindenkor a vonatkozó előírások, jogszabályok szerint jár el. Ezért a X. kerület a Magyar Hang 2019/25. számában, illetve 2019. július 24-én a lap weboldalán elektronikusan megjelent írás miatt helyreigazítást kért a laptól, és feljelentést tett ismeretlen tettes ellen rágalmazás minősített esete miatt. 
Tematikus játszóterekkel bővült a kőbányai Óhegy park
Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban. A 15 hektáros szabadidőpark belsejében az árnyas játszótér erdei hangulatot idéz, a 0-7 éves korosztály kikapcsolódását színes grafikájú gumi állatfigurák és fészekhinta is szolgálják. A 7-14 évesek pedig a bányászati tematikájú játszótér kötélpályáján és mászó szikláin is kipróbálhatják ügyességüket. 
Nyáron minden héten bringázhatnak a kőbányai diákok
A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.
Aranykorral nyit a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény
Átadta a nagyközönségnek D. Kovács Róbert Antal polgármester a Kőbányai Helytörténeti Gyűjteményt. Az állandó kiállítás a kerület felvirágzásának korszakait, az első időszaki tárlat pedig a kőbányai porcelángyártás múltját meséli el a látogatóknak. “Az önkormányzat régi adósságot rendezett, amikor állandó helyet alakított ki a helyi identitás szempontjából is jelentős gyűjteménynek.” – nyilatkozta  Kőbánya polgármestere. A Füzér utcai épületet a kerület legnagyobb közösségi ünnepén szentelték fel.
Igazgatási szünet a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban
Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatom, hogy a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban a Képviselő-testület rendelete szerint 2019. július 1-jén és 2019. július 8-ától 2019. augusztus 10-éig tartó időszakban igazgatási szünet lesz.
Labdajáték-paradicsomot avattak Kőbányán
Asztalitenisz, lábtenisz, teqball, streetball, kosárlabda és természetesen futball. Hét hónap alatt végeztek Kőbánya legnagyobb szabadidő parkjában az első ütem rekonstrukciós munkálataival.  „A mozgás ösztönzése az Önkormányzat egészségmegőrző programjának egyik alappillére, ezért a Sportliget áttervezése során minden korosztály igényeit figyelembe vettük.” – hangsúlyozta a juniálissal egybekötött avató ünnepségen D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere.
Kőbánya számít Rád
A Kőbányai Önkormányzat többéves hagyományát folytatva ismét meghirdeti a "Kőbánya számít Rád" szocális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot.A pályázat benyújtási határideje: 2019. július 5.
Rapid Sakkverseny
A Kőbányai Önkormányzat 7 fordulós, svájci rendszerű Rapid Sakkversenyt hirdet szenior sakkozók részére.A sportesemény felkészülési és egyben válogató verseny a 2019. szeptember 19-20-ai nagykanizsai Országos Szenior Rapid Sakkbajnokságra a kőbányai szenior és más budapesti szenior sakkozóknak.A verseny időpontja: 2019. június 6. (csütörtök) 10.00 óra
Lakossági fórum a kerületet érintő zajszennyezés témájában
Kőbánya lakosainak életét fokozottan hátrányosan érintik a légi közlekedésből eredő problémák, különösen az új műszeres szabvány indulási eljárás (SID) 2018. augusztus 16-i bevezetése óta.D. Kovács Róbert Antal polgármester a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megváltozott működése miatt kialakult konfliktushelyzet okairól és következményeiről, a lehetséges megoldásokról konzultációs jellegű lakossági fórumot kezdeményez. A fórum időpontja: 2019. május 29. (szerda) 17.00 óraHelyszíne: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális KözpontLegyen ott Ön is! Tegyünk együtt Kőbányáért!
Elindult „ A nemzet háziorvosa” pályázat!
Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra április 29-én a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes versengés sokéves hagyományait. 
A Te Kőbányád!
Kedves Kőbányaiak!A közelmúltban készültünk el a Kápolna utca - Kőrösi Csoma Sándor út kereszteződésénél lévő terület újjávarázsolásával. Az elhanyagolt, ápolatlan ingatlan már a múlté, helyette rendezett ágyások, dekoratív fák, csobogó és megállító játék díszíti a kis teret, melynek fő attrakciója egy kőkockákból álló Kőbánya felirat. Otthonunk jelképe! Van már fotód, van már fotója vele? Mi elkészítjük!Tarts velünk egy kattintásra és vendégül látunk egy fagyira!
Május a vérnyomásmérés hónapja!
A magas vérnyomás szerte a világon népbetegségnek számít. A májusban országszerte indított mozgalom figyelemfelhívás a  hipertónia veszélyeire, a kellő időben történő felismerés és megelőzés fontosságára.A kapmányhoz csatlakozva a Kőbányai Önkormányzat ingyenes vérnyomásmérést szervez a kerület több pontján.Éljenek a lehetőséggel!
Finisbe ért a kőbányai korzó felújítása
A kisebbeket kötélmászó gömb, az idősebbeket pihenőliget marasztalja majd a kőbányai korzó déli szakaszán. A kánikulában pedig páraoszloperdő hoz frissülést. A Kőbányai Önkormányzat legnagyobb városfejlesztési programja teljes hosszában megújítja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját. “A megszépülő Újhegyi sétányra minden kőbányai büszke lehet.” – mondta a beruházás záró ütemének ünnepélyes alapkőletételén D. Kovács Róbert Antal polgármester. A korszerűsítés összköltsége megközelíti a 2 milliárd forintot.
Kőbányai Madárbarát Kert program
Madaraink és környezetünk védelme, kerületünk biodiverzitásának őrzése érdekében a Kőbányai Önkormányzat a kerület lakosainak Madárbarát Kert pályázatot hirdet. A pályázat során madáretetőt, mű fecskefészket, fecskepelenkát, illetve kis testű madarak számára odút lehet igényelni.Jelentkezési határidő: 2019.08.31.
Várják a véradókat a Merkapt Sportközpontban!
A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft., társadalmi felelősség vállalása részeként a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével a tavaly szeptemberi siker után ismételten véradást szervez a május 24-25-én megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztón, amire a lakossági véradókat, illetve a cégek által delegált véradókat is várják.