Hírek a kerületből

"TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ" KERÜLETSZÉPÍTŐ AKCIÓ
Szépülő kerületünkért, a tisztább, rendezettebb környezetünkért, az élő és élhető Kőbányáért egyre többen, egyre többet teszünk. Csatlakozzon Ön is, hogy otthonunk még szebb, még vonzóbb, ezáltal még értékesebb legyen!
Búcsúzunk
Ha az ember meghal, minden dolga olyan, akárcsak sohasem lett volna. Egy helyen marad meg igaz valója: a fénysugáron, mely leválik róla. (Faludy György)
Adj örökbe egy fát!
A Kőbányai Önkormányzat felhívással fordul a környezetvédelem iránt elkötelezett kerületi cégekhez, civil szervezetekhez. Kérjük, hogy facsemeték adományozásával járuljanak hozzá Kőbánya még szebbé, még zöldebbé tételéhez!
Elfogták a gyújtogatót
Állatorvosoktól, illetve dögkutakból elszállított tetemeket is preaparált otthon az a férfi, aki egy, a lomtalanítás idején történt tűzeset kapcsán is a kőbányai rendőrök látókörébe került és akinek letartóztatását javasolták a kerületi ügyészségnek. 
28 illegális hulladéklerakót számolt fel Kőbányán az önkormányzat
Kormányzati támogatással, az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot!" I. üteme tárgyú pályázatán a Kőbányai Önkormányzat 49 608 815 forint támogatást nyert el. A projekt keretében 2021. május 3. és 31. között 28 kisebb-nagyobb illegális hulladéklerakót tisztított meg a kerület. Az  elszállított hulladék mennyisége: 1.361 m3, azaz 481.075 kg. A pályázat lebonyolítója, támogatója az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.
Kőbánya számít rád - pályázat szociális alapú tanulmányi ösztöndíjra
A Kőbányai Önkormányzat ismét meghirdeti a „Kőbánya számít Rád” szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot.
Az illegális hulladék ellen kormányzati támogatással
A Kőbányai Önkormányzat közel 50 millió forintos kormányzati támogatást nyert az illegális hulladéklerakók felszámolására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az országot” pályázati támogatásával gőzerővel folyik a munka a kerületben. A pályázat bonyolítója az IFKA Nonprofit Kft..
Hány kis madár ül a fán?
A Kőbányai Önkormányzat „HÁNY KIS MADÁR ÜL A FÁN?” címmel 2021. május 15-étől madárkereső játékra invitálja Önöket az Óhegy parkba.
Az önkormányzat az illegális hulladék ellen
A Kőbányai Önkormányzat pályázat útján közel 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az illegális hulladéklerakó helyek felszámolására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatának célja az illegális hulladék elszállításának és az újbóli szemétlerakás megakadályozásának támogatása. A projektben az önkormányzat a lakosságra, a vállalkozásokra, a közigazgatási szervekre és civil szervezetekre is számít.
Művészeti pályázat a Madarak és Fák Napja alkalmából
A Kőbányai Önkormányzat művészeti pályázatot hirdet kőbányai óvodák, általános iskolák, középiskolák, valamint az általános és középiskolák diákjai részére „MADARAK ÉS FÁK NAPJA” témakörben.
Pályázati felhívás nyugdíjasok üdültetésére
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai nyugdíjasok 2021. évi üdültetésére.