Hírek a kerületből

Búcsúzunk
A halál, azt mondják, az embert gondolattá alakítja. (Taylor Adams)
Sportolj biztonságban Kőbányán
A sportolók biztonságára helyezte a hangsúlyt Kőbánya vezetése a Sportliget fejlesztésének második ütemében. A júliusban átadott rekortán burkolatú futókör után kiépült a pálya közvilágítása, a futók biztonságát pedig a nap 24 órájában aktív, a közterület-felügyelethez bekötött térfigyelő kamerák vigyázzák. A kerület előkészítette a beruházás következő ütemét is, amelynek a központi szociális épület,  az új játszótér, illetve a gördeszka- és kerékpáros pálya mellett a Sportliget körüli utak felújítása, parkolóhelyek és gyalogátkelőhelyek kialakítása, valamint a Bányató utca víz- és csatornahálózatának  kiépítése is része.
Búcsúzunk
„felköltöztek a szavak a mennybe csönd van                                                   csak az úr léptei kongnak az űrben” (Kányádi Sándor)                                                                         
Járványügyi tájékoztató
Radványi Gábor alpolgármester után D. Kovács Róbert Antal polgármester koronavírus tesztjének eredménye is pozitív lett. Városvezetői feladataikat, ahogy állapotuk engedi, otthonról, online látják el. A Polgármesteri Hivatal további egy munkatársánál bizonyult pozitívnak a teszt. 
Sajtóközlemény - Járványügyi tájékoztató
A Kőbányai Gépmadár Óvoda egy, nem a kerületben lakó dolgozójának COVID-19 tesztje pozitív lett.  Az érintett dolgozót egyik családtagjának megbetegedése után vizsgálták, a pozitív eredmény után – szeptember 1-jén – azonnal hatósági házi karantén alá került, melyet a lakóhelye szerint illetékes járványügyi hatóság rendelt el. Ezzel párhuzamosan az állami szervek az Országos Tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint megkezdték a lehetséges kontaktok felkutatását, melynek eredményeként az óvoda további dolgozói is járványügyi megfigyelés alá kerültek, a munkavégzésük előreláthatólag két hétig nem lehetséges.
Gyászhír
Életének 52. évében elhunyt Koós Katalin, a Biofit SE elnöke, a Kőbányai Sportszövetség elnökségi tagja, a hazai és a nemzetközi fitnesz szövetség munkatársa.
Új futókört avatott a Kőbányai Önkormányzat
1 km hosszú, 1,3 m széles, rekortán burkolatú futókört adott át a Kőbányai Önkormányzat a Sportligetben. Az Aktív Magyarország Program keretében megépült futópálya a mintegy 22 hektáros liget teljes megújításának második üteme, a beruházás a következő években a kiszolgáló létesítmények megépítésével folytatódik. A kerület vezetésének célja, hogy a zöld, megújult, rendezett park minden kőbányai számára kellemes és biztonságos kikapcsolódást, szórakozást, sportolási lehetőséget kínáljon.
Tömegsportra alkalmas multifunkciós pályát adtak át Kőbányán
Közterületi, a lakosság számára ingyenesen használható multifunkciós pályát adtak át Kőbányán. A Medveszőlő utcai rekortán burkolatú pálya labdarúgásra, kézilabdázásra, kosárlabdázásra és streetballra is lehetőséget nyújt. A pálya 60 millió forintból, a Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett Országos Pályaépítési Program pályázati támogatásával, a kőbányai cégek által befizetett TAO-támogatásból, valamint a kerület saját forrásából valósult meg. A beruházás összköltsége a kiegészítő fejlesztésekkel – térfigyelő kamera telepítése, kerítés felújítása, áramvételezési hely kiépítése, a rekortán pályán túl fennmaradó terület aszfaltozása – 73 millió forint volt.