A Tengerszem felnőtt- és gyermekháziorvosi rendelő megnyitása

2021. augusztus 30-ával a Budapest X. kerület, Szárnyas utca 3. szám alatt nyitja meg kapuit Kőbánya egyik legmodernebb felnőtt- és gyermekháziorvosi rendelője.


A felnőttháziorvosi rendelő a főépület (téglalap épületrész) földszintjén került elhelyezésre öt rendelőegységgel és a rendelő üzemeltetéséhez kapcsolódó helyiségekkel együtt, új bejárat, előlépcső, akadálymentes rámpa, előtető kialakításával.

A beteg gyermek rendelő a – szimmetrikusan kétoldali bejáratokkal rendelkező – kör alakú épületrész földszintjén került kialakításra három rendelőegységgel, valamint az üzemeltetéshez kapcsolódó helyiségekkel együtt. 

Az egészséges gyermek rendelő a kör alakú épületrész emeletén található négy rendelőegységgel, az üzemeltetéshez kapcsolódó helyiségekkel együtt.

Várhatóan szeptember végére a rendelő külső környezete is megújul, a Szárnyas utca és az Üllői út közötti területen zöldfelületekkel rendelkező pihenőhely kerül kialakításra, sétánnyal és a szökőkút felújításával, valamint a közvilágítás fejlesztése mellett térfigyelőkamerák is elhelyezésre kerülnek.

A Szárnyas utcai építkezés jelentős kormányzati segítséggel valósul meg, hiszen Kőbánya az Egészséges Budapest Program keretében 500 millió forint támogatást is kapott.