Sportegyesületek

KŐBÁNYAI SPORTEGYESÜLETEK ÉS SPORTSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

nonprofit, társadalmi szervezet, amely a kőbányai székhelyű sportegyesületek érdekvédelmi szervezetként 1990-ben alakult. Megalakulásához törvényességi keretet az 1989. II. törvény biztosított. A Fővárosi Törvényszék a szövetséget 3205 nyilvántartási számon jegyezte be. Tevékenysége 1998. január 1-jétől közhasznú szintre emelkedett. A 2011. évi CLXXV. civil törvény előírásainak megfelelve 2014. február 26-tól továbbra is közhasznú szervezetként működik tovább.

A Kőbányai Sportszövetség Alapszabály szerinti célja:

A Sportszövetség koordinálja, segíti és anyagilag támogatja a kerület testkultúrájának, diák-, szabadidő- és versenysportjának színvonalasabb ellátását, a tehetségek kiválasztását, gondozását, támogatja új testedzési és sportolási formák kialakulását, közreműködik a társadalmi egészségvédő programok megvalósításában, a lakóközösségek szabadidősport programjainak szervezésében, képviseli tagszervezetei érdekeit.

Székhely címe: 1105 Budapest, Ihász utca 24. (Kocsis Sándor Sportközpont)

E-mail cím: kobanyaisportszovetseg@gmail.com

Honlapcíme: www.kobanyaisportszovetseg.hu  

Telelefonszám: 06 30 9406 875 

A vezetőség tagjait a Kőbányai Sportszövetség közgyűlése 2017. március 17-én négy évre újraválasztotta:

Elnökség - Potos Ilona elnök

Elnökségi tagok:

Fata Anita Margit – Gracia Fair SE elnöke,

Széles István  – Túri DSE elnöke, és a Testnevelő Tanárok Kőbányai Egyesületének elnöke,

Paska Zoltán  – White Sharks Hockey Club elnöke,

Budai László – Marcipán SE elnöke.

Felügyelő Bizottság - Gáll Gizella elnök – KÖSZI SE gazdasági vezetője

Felügyelő Bizottság tagjai:

Rákosiné Rusznyák Edit – Kőbányai Természetbarát Szakbizottság gazdasági vezetője,

Újvári Lászlóné – Kőbányáért Egyesület gazdasági vezetője.

A Sportszövetség 55 kőbányai székhelyű tagszervezete közül 43 sportegyesület, 8 diáksport egyesület és 4 sportági szakbizottság biztosítja közel 40 sportágban a sportolási lehetőségeket közel 11 000 fő számára. A szabadidősport mellett a versenysport és az utánpótlás-nevelés egyaránt megtalálható! 

Saját rendezésű sporteseményein kiemelten foglalkozik a legfiatalabbak és a legidősebbek sportolási lehetőségével és a honvédelmi nevelés előremozdításával.

- A Kőbányai Óvodás Sportnapok máig működő rendezvénysorozatát 1996-ban indította útjára.

- A kőbányai szépkorúak számára már külön Szakbizottság is alakult a Sportszövetségen belül, ahol a rendszeres nordic-walking, gerinctorna, nyújtó-lazító torna, kondicionáló torna, ground golf és mediball tanfolyamok mellett különböző senior sportnapok közül is választhatnak a kerület nyugdíjasai. Ezek mellett a természetjárás, az úszás, a sakk, a go és a lövészettel foglalkozó egyesületek programjai közül is választhatnak kedvükre való programot.

- 2017 óta külön hangsúlyt fektet a Sportszövetség a „Kőbányai Honvédelmi Sportnapok” rendezvénysorozatának a megszervezésére azzal a céllal, hogy a kerület valamennyi tanulója részére biztosítsa a hazafias nevelést elősegítő változatos sport és honvédelmi programokat.

- Saját rendezésű sportrendezvényein vállalja a diák önkéntesek foglalkoztatását, segítve ezzel a középiskolás diákoknak a kötelező 50 órás „iskolai önkéntes közösségi szolgálat” teljesítését.

Kérem, látogasson el a Kőbányai Sportszövetség honlapjára (www.kobanyaisportszovetseg.hu) és válasszon Ön is a sportágak közül!