Iskolai oktatás

Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

A 2024/2025. tanév első évfolyamára a beiratkozás időpontja:


2024. április 18. (csütörtök) 8:00-18:00 óra között
2024. április 19. (péntek) 8:00-18:00 óra között 

A gyermek körzetes iskoláját az alábbi keresőfelületen: https://kir.hu/korzet és az általános iskolák honlapján találják meg.

A felvételi kérelem benyújtható a KRÉTA (BÁI) rendszer e-Ügyintézés felületén (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) keresztül is. A KRÉTA rendszer működéséről és a beiskolázás részleteiről az iskolák honlapjain találhatnak tájékoztatást. Elektronikus formában benyújtott felvételi kérelem esetében a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok eredetijének személyes bemutatása továbbra is szükséges. Fontos,hogy az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, nyomtatványokat mindkét törvényes képviselő aláírásával ellátva kell benyújtani.

A beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat.

A teljes felhívás a kapcsolódó dokumentumok alatt olvasható.

Az általános iskolák felvételi körzetlistája a 2024/2025. tanévre

Tisztelt Szülők!

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 24. § (1 b) bekezdésében foglaltak alapján, kijelölésre került a Kelet-Pesti Tankerületi Központ fenntartásában, Budapest X. kerületében működő általános iskolák felvételi körzeteinek 2024/2025. tanévre vonatkozó felvételi körzetlistája.

Romano Kher Ösztöndíjpályázat

A Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház Ösztöndíjpályázatot hirdetett a 2023-2024-es tanév I. félévére tehetséges roma diákok tanulmányainak támogatására.

A pályázat beadásának határideje: 2023.09.30. A pályázat elérhető a www.romanokher.hu oldalon.

A tanévkezdés támogatás átvételével kapcsolatos változás

A 2023. augusztus 1. napján kőbányai lakcímmel rendelkező általánosiskolás-korú gyermekek és a középfokú intézmény nappali tagozatán tanuló diákok részére 8 000 Ft értékű vásárlási utalványt biztosít a Képviselő-testület.

A kerületen kívül tanuló általánosiskolás-korú és a középiskolás-korú tanuló gyermekek törvényes képviselői – a lakcímkártya és a 2023/2024. tanévre szóló iskolalátogatási igazolás vagy érvényes diákigazolvány bemutatásával – az eredeti határidőt meghosszabbítva 2023. szeptember 30. napjáig vehetik át az utalványokat a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (1102 Budapest, Állomás u. 26., ügyfélfogadási idő: hétfő: 13.30–17.30, szerda: 08.00–16.00).

Óvodaköteles/tanköteles gyermek, tanuló külföldre távozásának bejelentése az Oktatási Hivatal számára

A 2020. január 1-jén hatályba lépő jogszabályváltozások alapján abban az esetben, ha az óvodaköteles korú gyermek vagy tanköteles korú tanuló külföldön teljesíti óvodakötelezettségét/tankötelezettségét, ezt be kell jelenteni az Oktatási Hivatal számára – a köznevelési intézmény értesítése mellett. Az Oktatási Hivatal a bejelentéseket egy elektronikus űrlap kitöltésével, valamint – a nyomtatást követő – postai beküldésével lehet teljesíteni. 

Az alábbi oldalon érhető el a bejelentéssel kapcsolatos tájékoztató, amely az általános információk mellett tartalmazza a kérelmek benyújtásával kapcsolatos tudnivalókat:

Külföldre távozással kapcsolatos tájékoztató és a kérelem benyújtása