Gazdasági Társaságok

Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.

A Kőbányai Önkormányzat az önkormányzati vagyon kezelésére 1992. december 31-ével, 135 MFt összegű jegyzett tőkével megalapította a Kőbányai Vagyonkezelő Rt.-t, amely 100%-ban saját tulajdonú gazdasági társaság. A cégnél azonban, amely a megalakulásakor elsősorban az önkormányzati bérlakások kezelésére vállalkozott, az évek során egyre több és új, különös szakértelmet igénylő feladat jelentkezett, például a saját tulajdonú lakóházak felújítása, különböző döntéselőkészítő anyagok összeállítása, olyan projektek létrehozása, amelyek az egész kerület jövőjét és arculatát meghatározzák. Ezzel a vállalkozás kinőtte az alapításkori kereteit és 2007 májusában a cég zártkörűen működő részvénytársasággá alakult.

 

KŐKERT Kft.

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. június 1-jei hatállyal jogutódlással megszüntette a Budapest Főváros X. kerület Szociális Foglalkoztatót és jogutódként a KŐKERT Kőbányai Kerületgondnoksági és Településüzemeltetési Non-profit Korlátolt Felelősségű Társaságot jelölte meg.

A KŐKERT Kőbányai Non-profit Közhasznú Kft. fő tevékenységi köre a parkok, játszóterek, sétányok és egyéb zöldfelületek gondozása, valamint egyéb területek takarítása, gondozása.


Kőrösi Kulturális Nonprofit Kft.

A Pataky Művelődési Központ, valamint a korábbi Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) összevonásával 2011-től kezdte meg működését a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ. A két tagintézmény mellett az Újhegyi Közösségi Ház, valamint a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény és a Tanuszoda is az intézményhez tartozik. A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete az intézmény jogutódjaként 2015. szeptember 1-jei hatállyal kizárólagos önkormányzati tulajdonú nonprofit korlátolt felelősségű társaságot alapított Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság néven.