Hírek a kerületből

Elfogták a gyújtogatót

Állatorvosoktól, illetve dögkutakból elszállított tetemeket is preaparált otthon az a férfi, aki egy, a lomtalanítás idején történt tűzeset kapcsán is a kőbányai rendőrök látókörébe került és akinek letartóztatását javasolták a kerületi ügyészségnek. 

28 illegális hulladéklerakót számolt fel Kőbányán az önkormányzat

Kormányzati támogatással, az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot!" I. üteme tárgyú pályázatán a Kőbányai Önkormányzat 49 608 815 forint támogatást nyert el. A projekt keretében 2021. május 3. és 31. között 28 kisebb-nagyobb illegális hulladéklerakót tisztított meg a kerület. Az  elszállított hulladék mennyisége: 1.361 m3, azaz 481.075 kg.

A pályázat lebonyolítója, támogatója az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

Kőbánya számít rád - pályázat szociális alapú tanulmányi ösztöndíjra

A Kőbányai Önkormányzat ismét meghirdeti a „Kőbánya számít Rád” szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot.

Az illegális hulladék ellen kormányzati támogatással

A Kőbányai Önkormányzat közel 50 millió forintos kormányzati támogatást nyert az illegális hulladéklerakók felszámolására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az országot” pályázati támogatásával gőzerővel folyik a munka a kerületben. A pályázat bonyolítója az IFKA Nonprofit Kft..

Hány kis madár ül a fán?

A Kőbányai Önkormányzat „HÁNY KIS MADÁR ÜL A FÁN?” címmel 2021. május 15-étől madárkereső játékra invitálja Önöket az Óhegy parkba.

Az önkormányzat az illegális hulladék ellen

A Kőbányai Önkormányzat pályázat útján közel 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az illegális hulladéklerakó helyek felszámolására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatának célja az illegális hulladék elszállításának és az újbóli szemétlerakás megakadályozásának támogatása. A projektben az önkormányzat a lakosságra, a vállalkozásokra, a közigazgatási szervekre és civil szervezetekre is számít.

Művészeti pályázat a Madarak és Fák Napja alkalmából

A Kőbányai Önkormányzat művészeti pályázatot hirdet kőbányai óvodák, általános iskolák, középiskolák, valamint az általános és középiskolák diákjai részére „MADARAK ÉS FÁK NAPJA” témakörben.

Pályázati felhívás nyugdíjasok üdültetésére

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai nyugdíjasok 2021. évi üdültetésére.

Kapcsolódó dokumentumok:

Fedett kerékpáros központ épül Kőbányán

Európában szinte egyedülálló módon, Magyarországon jelenleg nincs fedett kerékpáros pálya. Ez nem csak a versenysport, hanem a közlekedésre nevelés, oktatás érdekében is fontos lenne, hiszen egy ilyen fedett csarnokban a gyerekek időjárástól függetlenül tudják a gyakorlatban elsajátítani a kerékpározás alapjait. A fenti két célt egyszerre éri el a 2021. év végéig, 700 millió forintból épülő Kőbányai BringAréna.

Pályázati felhívás civil szervezetek és egyházak támogatására

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet civil szervezetek és egyházak kulturális, közművelődési, hagyományápoló, ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi, egészségvédő, kerület- és közösségfejlesztő, karitatív és szociális tevékenységének támogatására.

Pályázati felhívás művészeti és kulturális tevékenység támogatására

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet a kulturális és művészeti területen tevékenykedők támogatására.