Hírek a kerületből

Bemutatjuk a kőbányai óvodákat

Kedves leendő Óvodások és Szülők!

Az óvodakezdés minden család életében valódi mérföldkő, a gyermek és a szülő számára egyaránt. Egy új fejezetet nyit életünkben, amire bizonyára valamennyien izgatottan, kíváncsian készülünk.

Búcsúzunk

Életének 64. évében elhunyt Takács István, Taki, a Kőrösi Kulturális Központ munkatársa. 

Oltási regisztráció 60 éven felülieknek

Magyarországon a koronavírus elleni védőoltás ingyenes és önkéntes, így regisztrálni szükséges ahhoz, hogy megkapjuk. 

Búcsúzunk

„Mintha fogyna a csillag az égről,

S egyre kevesebb lenne a fény;

S a játékban egyre több név nem él…”

                                             (Bornai-Laár)

Olimpiára készülő tőröző, világbajnok kerekesszékes vívókat nevelő szakosztály és fiatal birkózótehetség az Év sportolója Kőbányán 2020-ban

Pásztor Flóra, a Törekvés Sportegyesület tőrözője, a Törekvés SE Vívó és Kerekesszékes Vívó Szakosztálya, valamint Elekes Enikő, a Kőbánya Sport Club birkózója vehette át a Kőbánya Sportolója 2020. elismerést Kőbányán. A járványhelyzetre tekintettel a kerület vezetése D. Kovács Róbert Antal polgármester rövid köszöntője után szűk körben adta át az emlékplaketteket és okleveleket a Polgármesteri Hivatal átriumában.

Megjelent a Kőbányai Kalendárium a 2021-es esztendőre

D. Kovács Róbert Antal polgármester kezdeményezésére, valamint ötlete nyomán, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ kiadásában és a Kőbányai Önkormányzat gondozásában elkészült a Kőbányai Kalendárium IX. évfolyama a 2021-es esztendőre.

Adathalászokra figyelmeztet a kerületi rendőrség!

A járványhelyzetben az élet minden területén többet használjuk a világhálót. Levelezünk, közösségi oldalakat böngészünk, de itt intézzük a banki ügyeinket, vagy éppen a közműszolgáltatásokhoz kapcsolódó feladatainkat is. Ám hogy hogyan, arra érdemes jobban odafigyelni! Az elmúlt időszakban ugyanis számos lakossági bejelentés és feljelentés érkezett a kőbányai rendőrkapitányságra is arról, hogy illetéktelen személyek jogosulatlanul, haszonszerzési céllal visszaéltek személyes vagy banki adataikkal.