Hírek a kerületből

VII. Kőbányai Senior Tízkarikás Játékok

A Kőbányai Önkormányzat idén is megrendezi népszerű sportversenyét a Senior Tízkarikás Játékokat. A korábbi évek kedvelt elemei mellett újdonságokkal is készülünk!

Az Albert Camus utca rendezésével folytatódik a városfejlesztés Kőbányán. Párbeszédet kezdeményezett a Kőbányai Önkormányzat a környéken élőkkel.

Megállapodással zárult a Kőbányai Önkormányzat vezetésének és az Ihász-közben élők képviselőinek az egyeztetése kedden délután a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban. Így megkezdődhet az új, fasorral szegélyezett Albert Camus utca kialakítása. A kerület vezetése a képviselő-testület múlt heti, egyhangú döntésének megfelelően párbeszédet kezdeményezett a fejlesztésről a környékbeli lakókkal, miután közülük többen aggodalmuknak adtak hangot. 


"TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ" KERÜLETSZÉPÍTŐ AKCIÓ

Szépülő kerületünkért, a tisztább, rendezettebb környezetünkért, az élő és élhető Kőbányáért egyre többen, egyre többet teszünk. Csatlakozzon Ön is, hogy otthonunk még szebb, még vonzóbb, ezáltal még értékesebb legyen!

BúcsúzunkHa az ember meghal, minden dolga
olyan, akárcsak sohasem lett volna.

Egy helyen marad meg igaz valója:
a fénysugáron, mely leválik róla.
(Faludy György)

Adj örökbe egy fát!

A Kőbányai Önkormányzat felhívással fordul a környezetvédelem iránt elkötelezett kerületi cégekhez, civil szervezetekhez. Kérjük, hogy facsemeték adományozásával járuljanak hozzá Kőbánya még szebbé, még zöldebbé tételéhez!

Elfogták a gyújtogatót

Állatorvosoktól, illetve dögkutakból elszállított tetemeket is preaparált otthon az a férfi, aki egy, a lomtalanítás idején történt tűzeset kapcsán is a kőbányai rendőrök látókörébe került és akinek letartóztatását javasolták a kerületi ügyészségnek. 

28 illegális hulladéklerakót számolt fel Kőbányán az önkormányzat

Kormányzati támogatással, az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot!" I. üteme tárgyú pályázatán a Kőbányai Önkormányzat 49 608 815 forint támogatást nyert el. A projekt keretében 2021. május 3. és 31. között 28 kisebb-nagyobb illegális hulladéklerakót tisztított meg a kerület. Az  elszállított hulladék mennyisége: 1.361 m3, azaz 481.075 kg.

A pályázat lebonyolítója, támogatója az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.