Hírek a kerületből

Védőoltással a fertőző agyhártyagyulladás és szepszis ellen

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a Kőbányai Önkormányzat a 2021. évben is ingyenesen biztosítja a meningococcus baktérium által okozott fertőző agyhártyagyulladás és szepszis elleni négykomponensű védőoltást.

Az ingyenes védőoltásra 2021. évben az a kőbányai lakóhellyel rendelkező gyermek jogosult, aki a kérelem benyújtását megelőző évben, 2020-ban töltötte be a 10. életévét.

Búcsúzunk

„Amikor túl nagy a csend, szinte idegesítő, akkor mindenki hiányzik. Ilyenkor folyton egy mondatot ismételgetek magamban. Nem látlak, de tudom, hogy itt vagy.”

(Tuti gimi c. filmből)

Az ügyfélfogadás az év végén szünetel

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2020. december 23-ától december 31-éig az ügyfélfogadás szünetel.

Útfelújítással folytatódik a városfejlesztés Kőbányán

Határidőre befejeződött a kivitelezés, az ipari terület fejlődése szempontjából fontos útszakasz kapott szilárd burkolatot Kőbányán. 2018-ban készült el a Kőbányai Önkormányzat a Vaspálya utca Noszlopy és Vasgyár utcák közötti szakaszának tervével, a kivitelezést pedig idén, saját forrásból és kormányzati pályázati támogatással valósította meg. A bruttó 81 millió forint értéket meghaladó beruházás részeként 32 darab új parkolóhely létesült és megújult a gyalogosforgalmat biztosító járda is az útszakasz mellett.

Búcsúzunk

„felköltöztek a szavak
a mennybe
csönd van                                                   
csak az úr léptei
kongnak az űrben” (Kányádi Sándor) 

Búcsúzunk

A halál, azt mondják, az embert gondolattá alakítja.

(Taylor Adams)