Aktualitások, információk

Maszkviselés matrica igénylése

A Fővárosi Önkormányzat rendelete alapján 2020. április 27-étől az üzletekben csak eltakart arccal lehet tartózkodni. Az arc (sál, kendő, vagy maszk általi) eltakarására a figyelmet felhívó matrica kinyomtatható formában a kapcsolt dokumentumban található, vagy igényelhető a https://koronavirus.budapest.hu/maszkviseles-matricat-kerek/ linken keresztül szükség esetén más méretben is.

Változik a budapesti és Pest megyei kormányablakok szerdai nyitvatartása

Módosul a főváros és Pest megye valamennyi kormányablakának szerdai nyitvatartása: a korábbi 12-től 20 óráig tartó idősáv helyett 8-tól 16 óráig tart az ügyfélfogadás.

A változás a járványügyi veszélyhelyzet időtartamára vonatkozik!

Óvodai beiratkozás

A koronavírus-járvánnyal összefüggő kormányzati intézkedésekkel összhangban, a gyermekek és a családok egészségének a védelme, valamint a személyes érintkezések csökkentése érdekében a Kőbányai Önkormányzat fenntartásában működő óvodákba a beiratkozás az e célra kialakított jelentkezési lap kitöltésével és annak a körzetes óvodába e-mailen történő megküldésével vagy a körzetes óvoda postaládájába történő elhelyezésével lehetséges.


Díjmentes kiszállítással segíti a vonzáskörzetében élőket a budapesti ÁRKÁD

Kiszállítási szolgáltatást indított a budapesti ÁRKÁD bevásárlóközpont, amelynek keretében X., XIV., XV., XVI., XVII kerületekben élő 65 év feletti lakosoknak szeretne segíteni az alapvető élelmiszerek, higiéniai eszközök és gyógyszerek beszerzésében. A megrendeléseket, amelyeket a beérkezések sorrendjében szállítási költség nélkül házhoz visznek, telefonon és e-mailen lehet leadni.

FELELŐS ÁLLATTARTÓK FIGYELEM!

Ne hagyjuk ellátás nélkül kedvenceinket a veszélyhelyzet idején sem! 

Segítséget nyújtunk!

Kedves Kőbányaiak!

Üres a hűtő, de tartanak a bevásárlástól? Megvan a recept, de idős, beteg vagy állapota miatt veszélyeztetett és tart a patikai sorban állástól? Forduljanak bizalommal az önkormányzat szociális intézményeinek munkatársaihoz és a járványügyi önkénteseinkhez! Kéréseiket írják meg a segitseg@kobanya.hu e-mail címre, vagy hívják a következő önkormányzati telefonszámot munkanapokon 8.00-16.00 óra között: +36 1 4338 364.

Elkötelezett a lakosság folyamatos ellátásának biztosítása mellett az Auchan

Levélben tájékoztatta Kőbánya polgármesterét, D. Kovács Róbert Antalt az Auchan Retail Magyarország Kft. arról, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben az Auchan is a Létfontosságú Magyar Vállalatok közé tartozik, a lakosság folyamatos és zavartalan élelmiszerellátása érdekében együttműködnek a társasághoz kijelölt és delegált Honvédelmi Irányító Törzs tagjaival.