Kőbánya Építészeti Díja 2024

A Kőbányai Önkormányzat évek óta megkülönböztetett figyelmet fordít a kerület értékeinek megőrzésére és megismertetésére, annak érdekében, hogy Kőbánya a régi kőbányaiak és az újonnan beköltözők számára egyaránt élhető, vonzó városrész legyen.

A kerület vonzerejének, márkaértékének javításához nagyon fontos hozzájárulás az épített környezet megújítása, a minőségi környezetalakítás, amelynek a felmutatásában, annak kommunikációjában kulcsfontosságú lehet a Kőbányai Önkormányzat által idén első alkalommal meghirdetett Kőbánya Építészeti Díja pályázat. Az elismerés az épület létrehozásában, felújításában közreműködő építtető, tulajdonos, tervező, illetve kivitelező részére adományozható. A pályázat célja az, hogy az elismerés adományozásával az újonnan épült vagy példamutató módon felújított, illetve bővített épületek értékeit bemutassuk, és ezen épületek publicitást kapjanak.

A pályázatra összesen 24 pályamű érkezett. A benyújtott valamennyi pályamű arról tanúskodik, hogy Kőbányán az elmúlt évtizedben számos magas építészeti színvonalú új épület épült, és a meglévő épületállomány értékőrző megújítására, átalakítására is számos példa született.

A díjazott pályázatok megtekinthetők a kapcsolódó kodumentumok között.


Kapcsolódó dokumentumok: