SOCCA Világbajnokság Kőbányán

Néhány évvel ezelőtt a focikedvelők világszerte örömmel fogadták, hogy a kispályás és nagypályás labdarúgás között megjelent a közepes méretű pályán űzhető SOCCA.

A dinamikus futballhoz kiváló feltétételeket teremtő játéknak Világbajnoksága is van, a következőt ráadásul Kőbányán rendezi meg a SOCCA – Kispályás Magyar Labdarúgó Sportszövetség.

Az idén eredetileg Mexikóban tartandó világbajnokságot az ottani szervezők visszamondták, így a pályázaton második helyezett Budapest kapta meg a rendezési jogot. A SOCCA Hungary központja kerületünkben van, elnöke, Csuhai Tibor kőbányai lakos, így talált a X. kerületben otthonra a 2022. szeptember 10. és 18. között megrendezendő világverseny. A felmerült lehetőségek közül az önkormányzat a Mázsa téren történő rendezést támogatja, a helyszín biztosítása érdekében elindult a szükséges eljárás. A sporteseményre a világ 40 országából érkeznek csapatok és a versenyt 25 országban közvetítik majd élőben.

A 2x20 perces mérkőzéseket egyetlen műfüves pályán, mobil küzdőtéren rendezik, a belépés ingyenes lesz, de regisztrációhoz kötött. A világbajnokság nemcsak a kispályás labdarúgás kedvelőinek jelent majd kikapcsolódási lehetőséget, a SOCCA Hungary ugyanis napközben ingyenes családbarát programokat is szervez gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

Részletes program hamarosan!

Szurkoljunk közösen a magyar válogatottnak kerületünkben!