KSH kérdezői toborzó népességmonitor felméréshez

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. május 26. és július 10. között az emberek lakóhelyére és tanulmányaira vonatkozó felmérést végez a Budapest X. kerület településen. Az adatszolgáltatást a KSH által kijelölt személyek az időszak elején egy internetes kérdőív megválaszolásával teljesíthetik, vagy később egy kérdezővel lefolytatott személyes vagy telefonos interjú során. Az érintett személyek értesítése és válaszadásra felkérése postai úton történik.

A Népességmonitor elnevezésű felmérés egy európai kutatássorozat része, amelynek célja az egyes regiszterekből származó adatok minőségének ellenőrzése, valamint a hivatalos statisztikai adatgyűjtések fejlesztése. A felmérést a kiválasztott 94 településen egy időben valósítják meg.

A Népességmonitor felmérés akkor lesz eredményes, és akkor szolgáltat megbízható adatokat, ha valamennyi kiválasztott személlyel sikeres interjú készül. A kérdezői feladatok ellátására alkalmas, megfelelő tapasztalattal rendelkező személyek jelentkezését várják 2022. május 20-áig az alábbi linken!

https://www.ksh.hu/kerdoivek/nepessegmonitor/urlap.html

A feladat megbízási jogviszony keretében végezhető 2022. június 10. és július 10. között. Jogviszonyt csak az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem betöltött személyekkel tudnak létesíteni.

A kérdező feladata, hogy több különböző településen a kijelölt személyeket felkeresse, és a kb. 10–15 perces kérdőívet lekérdezze. A jelentkezésnél kérjük figyelembe venni, hogy a kérdezőknek az egyes körzetekhez felsorolt valamennyi településen interjút kell készíteniük. Egy körzethez egy kérdező közreműködésére lesz szükség.

A kérdezővel szembeni elvárások:
• hétköznapi és hétvégi munkavégzés vállalása,
• jó kommunikációs készség,
• informatikai eszközhasználatban való jártasság (tablet kezelése),
• saját e-mail-cím megléte, folyamatos elérhetőség a munkavégzés időszaka alatt,
• saját gépjármű használatának vállalása (költségtérítéssel),
• saját mobiltelefon használata (költségtérítéssel),
• elvárásoknak megfelelő feladatellátás,
• terepmunka-tapasztalat előnyt jelent.