Tömegsportra alkalmas multifunkciós pályát adtak át Kőbányán

Közterületi, a lakosság számára ingyenesen használható multifunkciós pályát adtak át Kőbányán. A Medveszőlő utcai rekortán burkolatú pálya labdarúgásra, kézilabdázásra, kosárlabdázásra és streetballra is lehetőséget nyújt. A pálya 60 millió forintból, a Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett Országos Pályaépítési Program pályázati támogatásával, a kőbányai cégek által befizetett TAO-támogatásból, valamint a kerület saját forrásából valósult meg. A beruházás összköltsége a kiegészítő fejlesztésekkel – térfigyelő kamera telepítése, kerítés felújítása, áramvételezési hely kiépítése, a rekortán pályán túl fennmaradó terület aszfaltozása – 73 millió forint volt. 

A Kőbányai Önkormányzat az MLSZ Országos Pályaépítési Programjának XII. ütemében pályázott a Medveszőlő utcai egykori dühöngő átalakítására. A multifunkciós pálya kivitelezése februárban kezdődött, a beruházás műszaki átadás-átvétele májusban történt meg. A 20x40 méteres, labdafogó hálóval körülvett és világítással is rendelkező rekortán borítású pálya labdarúgásra, kézilabdára, de kosárlabdára és streetballra is alkalmas. A lakosság által ingyenesen használható pályával javulnak a szabadidős futballt kedvelők sportolási feltételei, ugyanakkor a pályát a közeli Harmat Általános Iskola és a Kada Mihály Általános Iskola diákjai is használni tudják akár testnevelési órákra, akár sportkörök foglalkozásai keretében. 

„Az egészség felértékelődött az elmúlt hónapokban, a járványhelyzetben. A mindennapos mozgás, sportolás pedig éppen az egészségünk megőrzésének egyik nagyon fontos feltétele. A Kőbányai Önkormányzat ezért is fordít évek óta kiemelt figyelmet a lakosság sportolási lehetőségeinek bővítésére, fontos számunkra, hogy minőségi, színvonalas feltételeket biztosítsunk fiataljaink számára is, bízva benne, hogy a jövőben ez is motiválja majd őket a rendszeres mozgásra, egészséges életmódra.” – mondta D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere a pálya átadásán. 

A kőbányai iskolai sportcsoportok rendszeres résztvevői a kerületi diákolimpiáknak, a kerület vezetése pedig évek óta kiemelt figyelmet fordít sportolási lehetőségeik javítására. Kőbánya az elmúlt években többször is sikeresen pályázott az MLSZ pályaépítési programján, így már 9 iskola udvarán épült műfüves futballpálya. 

A Kőbányai Önkormányzat a járványhelyzetben a megelőzés és a kőbányaiak egészségének védelme mellett két kiemelt célra koncentrált: az elmúlt évek takarékos gazdálkodása révén megtartotta a munkahelyeket, biztosítani tudta az önkormányzat által foglalkoztatottak egzisztenciális biztonságát, illetve folytatni tudta az elhatározott, elindított fejlesztéseket. Elkészült a Bánya utcai iskola belső felújítása, amely így ősztől alkalmas az átépítés-bővítés előtt álló Szervátiusz Általános Iskola diákjainak fogadására. A Sportligetben a tömegsport lehetőségeinek bővítésére nyár végére készül el az új, 1 kilométeres futókör, valamint az Újhegyi Uszoda teljes felújítása is befejeződik az idén. 


Kapcsolódó dokumentumok: