Új autóval segíti Kőbánya a kerületi gyermekorvosi ügyelet ellátását

A Kőbányai Önkormányzat 10,5 millió forintos támogatásával vásárolt új, a gyermekorvosi ügyelet számára speciálisan átalakított személyautót a Heim Pál Országos Gyermekgyógyintézet, amely 1995 óta látja el a X. kerületben az alapellátáshoz kapcsolódó éjszakai és szünnapi ambuláns és kijáró gyermekorvosi ügyeletet. A megkülönböztető jelzéssel, fény- és hangtechnikával felszerelt gépjármű több mint 9 ezer 14 év alatti kőbányai gyermek ellátásának biztonságát és színvonalának emelését segíti.

A Heim Pál Gyermekkórház huszonöt éve végzi a X. kerülettel kötött feladatellátási szerződés keretében Kőbányán is a gyermekorvosi alapellátáshoz kapcsolódó éjszakai és szünnapi ambuláns és kijáró gyermekorvosi ügyeletet. A kórház 2019 novemberében kért támogatást a kerülettől elhasznált ügyeleti autója lecseréléséhez. A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete az intézet kérése alapján döntött a gyermekorvosi ügyeleti ellátás biztonságának fenntartásához és színvonalának emeléséhez az egyszeri, 10,5 millió forintos adományról, amelyet a 2019-es költségvetésében biztosított a Gyermekkórháznak. Az egyszeri adomány mellett az idei költségvetésbe egy kiegészítő finanszírozást is betervezett Kőbánya a gyermekorvosi ügyeleti ellátás támogatására, amelynek összege gyerekenként 100 forint havonta.

Számunkra, Kőbánya vezetése számára a kerületben élők biztonságának, egészségügyi ellátásának színvonalas biztosítása elsődleges feladat. Ennek része a gyermekorvosi ellátás is, hiszen gyermekeink, fiataljaink egészsége, biztonsága a családok és kerületünk jövőjét is jelenti.” – mondta a kerületi adományból vásárolt gépjármű átadásán D. Kovács Róbert Antal polgármester.

A Heim Pál Gyermekkórház 1995 óta látja el több más kerület mellett a kőbányai gyermekorvosi ügyeletet is.Hétköznapokon este 8 és reggel 8 óra között, hétvégén és munkaszüneti napokon pedig 24 órában állnak a több mint 9 ezer kerületi gyermek és szüleik rendelkezésére.


Kapcsolódó dokumentumok: