Elhunyt Kittrich József Károlyné

„felköltöztek a szavak
a mennybe
csönd van
csak az úr léptei
kongnak az űrben” 

(Kányádi Sándor)

1951. július 4-én született Dunabogdányban. 1967-ben egészségügyi képzettséget szerzett, 1971-ben elvégezte a Varga Katalin Egészségügyi Szakiskolát, ahol tanulmányait általános ápolóként fejezte be. Ezt követően a János Kórházban, majd körzetes nővérként dolgozott.

2006 júniusától a Pongrác út 9. szám alatti rendelőben dolgozott. Munkáját kiemelkedő szakmaisággal, maximális pontossággal végezte. Mindennap arra törekedett, hogy a rendelőben és a körzetben az ellátás maradéktalanul megvalósuljon, a betegek és családtagjaik a legmagasabb színvonalú orvosi és szakellátásban részesüljenek. Feladata ellátása mellett tanácsadással, egészségmegőrző tevékenységgel is a hozzáfordulók rendelkezésére állt.

Türelme, elhivatottsága, szakmai tudása miatt bizalommal fordultak hozzá a betegek, tanácsait, javaslatait meghallgatták. Ismerte a telepen élő családokat, részese volt örömüknek, bánatuknak. Kiváló volt a kapcsolata közvetlen szakmai főnökével, a rendelő munkatársaival.

Hosszú ideje komoly betegséggel küzdött, mindemellett elvégezte a munkáját.

A Kőbányai Önkormányzat a kőbányai egészségügyi ellátásban végzett kiemelkedő szakmai munkáját elismerve 2015-ben az „Év Ápolója Díj” kitüntetésben részesítette.

2018. október 13-án is végigdolgozta a munkaidejét, hazaérve tragikus baleset érte, a mentővel érkező orvos már csak a halál beálltát diagnosztizálhatta. Egy értékes, gazdag élet ért véget, munkatársai, a körzet lakói, az önkormányzat búcsúzik Tőle.

A Kőbányai Önkormányzat 2018. október 18-ai ülésén Kittrich József Károlynét saját halottjává nyilvánította.

Temetése 2018. november 9-én 16:30 órakor lesz a Szent László templom altemplomában.

 

Nyugodjék békében.