Alapkőletétel az Újhegyi sétányon

Újabb mérföldkő az Újhegyi sétány megújításában: ünnepélyes keretek között tették le Kőbánya vezetői az építkezés második szakaszának alapkövét június 19-én délelőtt.

„Az Újhegyi sétány az itteni közösségi identitás fő ütőere kell legyen. Ám ez az ütőér az elmúlt években elmeszesedett, most ki kell pucolni, hogy dobogjon a szív, pezsgő közösségi élet folyjon ezen a területen”, mondta a beruházás fontosságáról D. Kovács Róbert polgármester.

2016-ban befejeződött be az Újhegyi sétány Harmat és Bányató utca közötti szakaszának felújítása. Most a Harmat utca és a Mádi utcai közötti szakaszon folyik az építkezés, ami várhatóan decemberben fejeződik be. A Kőbányai Önkormányzat a Csodafa Óvoda és Gyermeksziget Bölcsőde épületeit is felújítja, mindkét homlokzat új külsőt kap, valamint a kerítés és a bejárat is megszépül.

Az Újhegyi sétány rekonstrukciója Kőbánya egyik legnagyobb beruházása, ami a TÉR_KÖZ projekt keretében, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával zajlik. A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása II. ütem elnevezésű projektet a főváros 200 millió forinttal támogatta, a Kőbányai Önkormányzat pedig 119 millió forintos önrészt biztosított.

A cikkhez kapcsolódó kisfilm: