Megnyílt az új önkormányzati ügyfélközpont Kőbányán

Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, dr. Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és dr. Szabó Krisztián, Kőbánya jegyzője adtak át ünnepélyes keretek között az új önkormányzati ügyfélközpontot. Az Állomás utca 26. szám alatt megnyílt ügyfélközpont a kerület egyik legszebb, védett épületének felújításával és egy modern szárny hozzáépítésével készült el.

A kőbányai városközpontban, az Állomás és a Halom utca sarkán épült fel az új önkormányzati ügyfélközpont. A beruházást az önkormányzat saját erőből, 493 millió forintból valósította meg, csupán a homlokzat felújításához használta fel azt a 7,5 millió forintot, amelyet a Fővárosi Önkormányzat Építészeti Értékvédelmi Támogatásán nyert el.A Polgármesteri Hivatal új, Állomás utca 26. szám alatti ügyfélközpontját Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, dr. Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és dr. Szabó Krisztián, Kőbánya jegyzője adták át ünnepélyes keretek között. 

Kovács Róbert polgármester beszédében kiemelte, hogy az elmúlt években sokat tettek azért, hogy a kőbányaiak érezzék: az önkormányzat értük van, és a kerület vezetése partnerként tekint rájuk. Ezért helyezték a döntéseik középpontjába a Kőbányán élőket, ezért indítottak olyan beruházásokat, amelyek a kőbányaiak igényeit és szempontjait szolgálják, ezért figyelnek oda mindenkire: családokra és egyedülállókra, gyermekekre és idősekre, a támogatásra szorulókra és azokra, akik a maguk erejéből boldogulnak. Az új önkormányzati ügyfélközpont pedig mindezeket az elveket ötvözi.A fővárosi védettséget élvező, 1873-ban épült házat rendhagyó építészeti megoldásokkal alakították át, valamint egy új, modern szárnyat is hozzáépítettek. Az épületben így egyszerre vannak jelen a 21. század elvárásai, illetve a múlt felidézése, megőrzése.

Az új ügyfélközpont a mai modern közigazgatás minden követelményének megfelel, az ügyfélfogadást ügyfélhívó rendszer segíti, így közvetlenül a szakterületi ügyintézőhöz lehet bejelentkezni. A kőbányaiak a megújult ügyfélközpontban sorszám húzása után 54 munkatársnál intézhetik anyakönyvi, gépjárműadó, építmény és telekadó, szociális, lakás, ipari és kereskedelmi, valamint hagyatéki ügyeiket. A Kőbányai Önkormányzat gondolt a kisgyermekesekre is, ezért a földszinten egy pelenkázóval ellátott mellékhelyiséget, valamint egy játszósarkot is kialakítottak. Az akadálymentesség érdekében a mozgáskorlátozott ügyfeleknek külön ügyfélszolgálati pontot létesítettek, ahol az összes ügyet egy helyen intézhetik. 

A kőbányai ügyfelek 2017. február 8. napjától az új önkormányzati ügyfélközpontban, nyitvatartási időben általános tájékoztatást kaphatnak a Polgármesteri Hivatalban intézhető ügyekről, illetve beadványaikat is be tudják nyújtani. 

Nyitvatartási idő:

-          hétfői napokon 8.00 órától 17.30 óráig,

-          keddi napokon 8.00 órától 15.30 óráig,

-          szerdai napokon 8.00 órától 16.00 óráig,

-          csütörtöki napokon 8.00 órától 15.30 óráig,

-          pénteki napokon 8.00 órától 13.00 óráig. 

 

Az Ügyfélközpont ügyfélfogadási idejében az ügyintéző munkatársak a következők szerint várják az ügyfeleket:

-          hétfői napokon 13.30 órától 17.30 óráig,

-          szerdai napokon 8.00 órától 16.00 óráig,

-          pénteki napokon 8.00 órától 11.30 óráig.


Az Ügyfélközpontban a jegyzői hatáskörbe tartozó ügytípusokat intézhetik a kőbányaiak:

-          szociálpolitikai juttatásokkal kapcsolatos ügyek,

-          önkormányzati lakásokkal kapcsolatos ügyek,

-          születési anyakönyvi ügyek,

-          házassági anyakönyvi ügyek,

-          halotti anyakönyvi ügyek,

-          házasságkötési igény bejelentése,

-          névváltoztatási ügyek,

-          állampolgársági eskü letétele,

-          gépjárműadó ügyek,

-          helyi adó ügyek,

-          hagyatéki ügyek,

-          ipari ügyek,

-          kereskedelmi üzletek ügyei,

-          szálláshelyüzemeltetési ügyek,

-          rendezvénytartási ügyek,

-          várás, piac üzemeltetésével kapcsolatos ügyek,

-          bevásárlóközpont bejelentése,

-          lakcímrendezési ügyek,

-          birtokvédelmi ügyek.

 

 

 

A cikkhez kapcsolódó kisfilm: