A Kőbányai Darazsaknak győzelmet hozott a Mikulás

Hazai sikerrel zárult az I. Zsíros Tibor Kupa U11 kosárlabda torna, a korábban Mikulás Kupa néven ismert verseny.

Most még a Szent László Gimnázium adott otthont a nagy hagyományokkal rendelkező kosárlabda tornának, de – ahogy dr. György István főpolgármester-helyettes, országgyűlési képviselő mondta – a jövő évi tornát már vélhetően saját csarnokukban rendezhetik a darazsak, azaz a Zsíros Akadémia Kőbánya. Dr. György István, Kovács Róbert polgármester és Radványi Gábor alpolgármester társaságában szurkolta végig az utolsó mérkőzéseket és azt mondta a díjátadót megelőző köszöntőjében, hogy a verseny névadója, Zsizsi bácsi bizonyára örülne, ha látná azt az akaratot, elszántságot és csapatmunkát, amit az itt küzdő iskolások mutattak a versenyen. Kovács Róbert polgármester is dicsérte a kis kosarasok csodálatos játékát, s megjegyezte, hogy „jófajta” irigységgel nézte a mérkőzéseket, szívesen részt vett volna a gyerekek sportszerű küzdelmében.

A rendkívül izgalmas tornát a klubok között a Zsíros Akadémia Kőbánya nyerte, míg az iskolai csapatok versenyében a Pannónia Általános Iskola gárdája lett a legjobb. A díjakat dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője, Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere és Cziffra Mihály a Budapesti Kosárlabda Szövetség elnöke adták át.

A torna egyik érdekes és megható színfoltja volt, amikor a versenyt és a kosárlabda akadémiát megálmodó Hajdu Péter a klubkategória gólkirályának, a legifjabb Hajdu Péternek (unokájának) adta át a legjobbnak kijáró serleget.

Klub kategória végeredménye:

  1. ZSÍROS AKADÉMIA KŐBÁNYA (edző: Tápai Zsolt)
  2. MAFC (edző: Havasi Kata, Nagy Kriszta)
  3. MEGYERI TIGRISEK (edző: Páli Gábor)
  4. HERMANN PÓKOK (edző: Horváth Mária)

 

Általános iskolai kategória végeredménye:

  1. PANNÓNIA ÁLTALÁNOS ISKOLA (edző: Nagy-Pál Adrienn)
  2. SZT. LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA (edző: Szász Edina)
  3. KONDOR BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA (edző: Sámuel Gergely)
  4. KADA MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA (edző: Gebri Gábor)

A torna támogatói a Kőbányai Önkormányzat, a Budapesti Kosárlabda Szövetség és a Kosárvarázs Alapítvány voltak.  A fővédnök dr. György István főpolgármester-helyettes és Kovács Róbert polgármester volt. 2013.12.07. Zsíros kupa

2013.12.07. Zsíros kupa

 2013.12.07. Zsíros kupa