Önkormányzati választás: Módosultak a körzethatárok - Kisebbségi önkormányzati választás szavazókörének helyszíne - Okmányirodai ügyelet

TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR!

2010. október 3-án a fővárosban főpolgármester a fővárosi közgyűlés, polgármester, helyi képviselőtestületi tagok és kisebbségi önkormányzatok választására kerül sor.
A szavazóhelységek reggel 6.00 órakor nyitnak és 19.00 óráig fogadják a szavazókat.

Kérjük, hogy a választási értesítőjén szíveskedjen ellenőrizni a szavazás helyét és a szavazókör számát. Erre azért van szükség, mert az egyéni választókörzetek száma a korábbi 16-ról 12-re csökkent, így a körzethatárok, valamint a szavazókörök számozása is eltérhet a korábbi, több éve megszokottaktól. Az utólagos félreértések és bosszúságok elkerülése érdekében ne megszokásból, hanem az értesítésen szereplők szerint járjon el.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a kisebbségi önkormányzatok választására kijelölt szavazószámláló bizottság a Szent László tér 1. sz. alatti Általános Iskolában fogadja az adott kisebbségi névjegyzékben szereplő választópolgárokat. Kisebbségi jelöltekre csak ebben a szavazókörben van mód a szavazatok leadására.

Amennyiben a választópolgár szavazáshoz szükséges személyazonosításra alkalmas okmányának érvényességi ideje lejárt, a X. kerületi Okmányiroda ideiglenes személyazonosító igazolvány illetve lakcímigazolvány kiállítására és átadására, valamint az okmányirodai átvétellel kért, már korábban kiállított és elkészült állandó személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya típusú vezetői engedély kiadására 2010 október 2-án szombaton 10.00 órától 18.00 óráig, 2010 október 3-án vasárnap 10.00 órától 18.00 óráig ügyeletet tart.

Az íly módon érvényesített személyazonosság igazolását bizonyító okirat/ok birtokában a választópolgár újból felkeresheti a szavazóhelyiséget és leadhatja szavazatát.