A város rövid bemutatása

Lady Wulfruna 994-ben egy magas ponton fekvő területet adományozott egy monostor megépítéséhez. Ez az a hely, ahol most a St. Peter temploma áll.

 

 

 

A város a megalakulásától kezdve egyre gyarapodott.

A wolverhamptoni gyapjúkereskedők a 15. századra már a világ más részeivel kereskedtek, és virágzott a ruházati ipar. Az Ipari Forradalomban a város vezető helyre került a bilstoni John Wilkinson gőzerejű nagyolvasztójának köszönhetően. Wolverhampton a mai napig is a West Midlands régió egyik legfontosabb gyáripari központja. S noha az ipari jellege mára már lecsökkent, a terület még mindig a könnyűiparnak, a kiskereskedelemnek, a szabad idő eltöltési lehetőségének és a vidéki életformának egy kellemes keverékét nyújtja.

 

Wolverhampton olyan hely, melyet átitat a történelem, a kultúra, a sport, a kereskedelem és a vendéglátás. Olyannyira, hogy Őfelsége II. Erzsébet királynő 2000 decemberében a 2001 májusában deklarált törvénnyel Wolverhamptont Millenniumi Várossá nyilvánította.

 

A város kiemelkedő jellegét bizonyítja valamennyi tevékenysége, utaljunk csak akár a nemzetközi hírnévnek örvendő Grand Theatre-re (Nagy Színház), a Dustall Park Racecourse-ra, mely Európa első kivilágított, bármilyen időjárási viszonyok között használható lóversenypályája volt,

 

 

Vagy a Wolverhampton-díjjal kitüntetett Art Gallery-re (műcsarnok).

 

 

Ha Ön csendre és nyugalomra vágyik, akkor látogasson el West Parkba, ahol éppen ezt találja meg,

Vagy látogassa meg a városban található nemzeti örökségeket (National Trust).

 

 

Wolverhampton most egy 232 000 lakosú, virágzó egyetemi város. Könnyen elérhető, minthogy jó csatlakozási lehetőségei vannak az autóút hálózathoz, a vasúthoz, valamint Birmingham, Manchester és East Midland repülőtereihez. A városi összeköttetést a Midland Metro biztosítja, mely könnyen elérhető gyors villanyvasút Birmingham (Snow Hill) és Wolverhampton között. A menetidő körülbelül 30 perc, csúcsforgalom idején 4 percenkénti indulással.

 

Wolverhampton fő bevásárló központja jórészt gyalog elérhető, és az üzletek és a szabadidő helyek többsége már úgy van kialakítva, hogy a testi fogyatékosok vagy a gyermekkocsit, tolókocsit használók is elérhetik.

 

az üzleti negyed két kiváló fedett bevásárlóközponttal is szolgál.

 

A Mander Centre

 

és a Wulfrun Centre.

 

Örömmel várjuk, hogy mielőbb üdvözölhessük Önt városunkban.

 

 

 

 

 

A városban több mint 70 étterem, borozó, klub és kis vendéglő között lehet választani, ahol vendégszerető környezet, kiváló minőségű étel és kellemes zene fogadja a vendéget.