FELHÍVÁS A BUDAPEST LISZT FERENC NEMZETKÖZI REPÜLŐTÉR STRATÉGIAI INTÉZKEDÉSI TERVÉNEK LAKOSSÁGI VÉLEMÉNYEZÉSÉRE

Tisztelt Kőbányai Lakosok!

A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) előírásai alapján a Budapest Airport Zrt. 2022-ben felülvizsgálta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (a továbbiakban: Repülőtér) stratégiai zajtérképét, amelyet a Pest Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya a 2022. június 28-án kelt, PE-06/KTF/24228-2/2022. számú levelében jóváhagyott.

A Korm. rendelet rendelkezései értelmében a jóváhagyott stratégiai zajtérképek alapján a Budapest Airport Zrt. elkészítette a Repülőtér Stratégiai Zajvédelmi Intézkedési Terv tervezetét, amely a kapcsolódó dokumentumokkal együtt a közzététel ideje alatt megtekinthető a                  www. kobanya.hu honlapon, valamint ügyfélfogadási időben a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Környezetvédelmi Osztályán (fszt. 25. szoba).

Tájékoztatom, hogy Önnek is lehetősége nyílik a dokumentumok véleményezésére 2024. május 5-én 24:00 óráig.

Írásos véleményét az alábbi elérhetőségeken várjuk:

elektronikus levélben a hivatal@kobanya.hu e-mail címre,

postai úton a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatalnak címezve (1475 Budapest, 10. Pf. 35),

ügyfélfogadási időben személyesen a Polgármesteri Hivatal épületében (1102 Budapest, Szent László tér 29. fszt. 25.).

A lakossági vélemények a Budapest Airport Zrt.-részére történő továbbításáról a Kőbányai Önkormányzat saját véleményének megküldésével egyidőben, változtatás nélkül gondoskodik.

Véleménye fontos számunkra!