Aktualitások

Gyereknap az Újhegyi Közösségi Házban

A program helyszíne: az Újhegyi Közösségi Ház, a részvétel díjtalan, de jegyhez kötött, melyet május 25-től lehet a közösségi házban igényelni, korlátozott számban.

A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható, kivétel a 18 év alatti gyermekek.

Önnek is szeretnénk adni virágot! Tájékoztató a virágok átvételének menetrendjéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt kőbányai lakosokat, hogy az érvényes pályázatot benyújtókat 2021. május 31-éig értesítjük (e-mailen vagy postai úton) a virágok átadásának pontos helyszínéről és idejéről. Az érvénytelen pályázatot benyújtók külön értesítést nem kapnak. A virágokat június első hetében adjuk majd át.

Tegyük még szebbé otthonunkat, tegyük szebbé Kőbányát!

"Hány kis madár ül a fán?"

Kedves Kőbányaiak!

A Kőbányai Önkormányzat „HÁNY KIS MADÁR ÜL A FÁN?” címmel 2021. május 15-étől madárkereső játékra invitálja Önöket az Óhegy parkba.

MADÁRISMERETI TOTÓ

Kőbányai Madárbarát Kert pályázat 2021

A Kőbányai Önkormányzat ismét pályázatot hirdet kőbányai lakosok, társasházak és intézmények részére madárbarát eszközök ingyenes használatba adására. Jelentkezni a készlet erejéig folyamatosan, legkésőbb 2021. augusztus 31-ig lehet.

 

JELENTKEZÉS

Művészeti pályázat a Madarak és fák napja alkalmából

A Kőbányai Önkormányzat művészeti pályázatot hirdet kőbányai óvodák, általános iskolák, középiskolák, valamint az általános és középiskolák diákjai részére „MADARAK ÉS FÁK NAPJA” témakörben. A gyermekek egyénileg és csoportosan az Irodalmi pályázat (mese, elbeszélés, vers), Képzőművészeti pályázat (tetszőleges technika, pl. rajzok, festmények), Filmpályázat (egy három perces kisfilm), Fotópályázat (legfeljebb három digitális fénykép) kategóriákban nevezhetnek.

A pályázat benyújtási határideje: 2021. június 15.

Kapcsolódó dokumentumok:

Komposztálási program 2021

A Kőbányai Önkormányzat ismét pályázatot hirdet kőbányai lakosok, társasházak és intézmények részére 650 literes komposztálókeret ingyenes használatba adására.

Az online jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk a készlet erejéig, legkésőbb 2021. szeptember 30-áig.

A kitöltendő űrlapot a jelentkezés gombra kattintva érheti el. 

JELENTKEZÉS

Kapcsolódó dokumentumok:

A Föld órája

Mit is értünk fényszennyezés alatt?

Fényszennyezésnek minősíthető minden olyan mesterségesen előállított fény, ami olyan területre jut, ahova ténylegesen nem szánták, tervezték, különösen a horizont síkja fölé irányuló sugárzás.

Online Környezettudatos kézműves foglalkozás - Húsvéti asztaldísz készítés

Kedves Gyerekek! 

A járványhelyzetben elrendelt korlátozások idejére a Környezettudatos kézműves szakkör az online térbe folytatódik. Az alábbi videóban egy asztaldísz készül, amely elhelyezhető az étkező asztalon is. Ha kislány készíti, akkor a locsolóknak szánt míves tojásokat is el lehet helyezni benne, de aki csokitojást ad, az is beletehető.

Az asztaldíszek elkészítésének folyamatáról, a szükséges anyagokról és eszközökről a szakkörvezető részletes útmutatást ad. Az asztaldíszek elkészítés menetét és az anyaglistát a kapcsolódó dokumentumokban találjátok.

Kérjük szépen, hogy az elkészült alkotásokat fényképezzétek le és küldjétek el a zoldszakkor@kobanya.hu email címre. 

Online Környezettudatos kézműves foglalkozás - március 15.

Kedves Gyerekek! 

A járványhelyzetben elrendelt korlátozások idejére a Környezettudatos kézműves szakkör az online térbe folytatódik. Az alábbi videóban az 1848-as évek "divat világába" kalauzolunk benneteket öltöztető babák segítségével, melyek elkészítésének folyamatáról, a szükséges anyagokról és eszközökről a szakkörvezető részletes útmutatást ad. A sablont és az anyaglistát a kapcsolódó dokumentumokban találjátok.

Kérjük szépen, hogy az elkészült alkotásokat fényképezzétek le és küldjétek el a zoldszakkor@kobanya.hu email címre. 

Megkezdődött Budapest Klímastratégiájának társadalmi egyeztetése

Megkezdődött Budapest Klímastratégiájának és Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervének társadalmi egyeztetése! A dokumentum jelen egyeztetési változatát (11,5 MB) bárki véleményezheti, javaslatot tehet az abban meghatározott feladatok módosítására, kiegészítésére 2021. február 19-ig.