AKTUALITÁSOK

Szelfizz bringával!

A  VEKOP-5.3.1-15-2020-00014 számú “Kerékpárosbarát infrastrukturális fejlesztések Budapest X. kerületében” project keretében meghirdetett őszi szelfi játékra 2023. szeptember 16- november 15. közötti időszakban a jatek@kobanya.hu email címre beérkezett fényképek közül kerültek kisorsolásra a nyertesek.  

Zöld Család Nap 2023

2023. október elsején színes programkínálattal várta a Kőbányai Önkormányzat az érdeklődőket a  Zöld Családi Napra. 

Online Szépségverseny

A Zöld Családi Napon a rendezvény fényképésze által készített és közzétett fényképekre 2023. október 6-18. közötti időszakban leadott 15.280 szavazat alapján kerültek kiválasztásra Kőbánya legcukibb kisállatai.

A díjak átadására 2023. november 16-án 17 órakor a Közmeghallgatás keretében kerül sor a Kőrösi Kulturális Központban. 

1105 Budapest, Szent László tér 7-14.

PASSZOLD VISSZA, TESÓ!

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket, a kihalás szélére sodorva őket. Ha a használt készülékekben található ásványok újrahasznosításra kerülnek, akkor ezen ércek bányászata csökkenni fog.

A Kőbányai Önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem iránt, ezért idén is csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös, "Passzold vissza, Tesó!" elnevezésű mobiltelefon visszagyűjtő kampányához.

A kampány célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonok újrahasznosítás céljából, minél nagyobb mennyiségben visszagyűjtésre kerüljenek.

A kampány 2023. november 22-éig tartó időszakában arra kérünk mindekit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő a használaton kívüli mobiltelefont, keresse fel a kijelölt gyűjtőpontokat nyitvatartási idejükben, és dobja be azt a kihelyezett dobozba.

Zöld Családi Nap Kőbányán 2023

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2023. október 1. vasárnap, 10:00 -16:00 Kőbánya Rottenbiller park.

A rendezvény ingyenes

Kapcsolódó dokumentumok:

KOMPOSZTÁLÁSI PROGRAM 2023

A pályázatot lezártuk. A sikeres pályázókat a megadott elérhetőségeiken tájékoztatjuk. Az komposztálók 2023. október 1-jén, a Zöld Családi Nap keretén belül kerülnek átadásra.

KŐBÁNYAI MADÁRBARÁT KERT PÁLYÁZAT 2023

A pályázatot lezártuk. A sikeres pályázókat a megadott elérhetőségeiken tájékoztatjuk. Az eszközök és dísztáblák a Zöld Családi Nap keretén belül kerülnek átadásra.

SZERETNÉNK ÖNNEK IS ADNI EGY ILYEN TÁBLÁT, OKLEVELET!

A pályázatot lezártuk. A sikeres pályázókat a megadott elérhetőségeiken tájékoztatjuk. A dísztáblák és oklevelek a Zöld Családi Nap keretén belül kerülnek átadásra.

KUTYA, MACSKA IVARTALANÍTÁSI AKCIÓ!

A Kőbányai Önkormányzat ingyenesen biztosítja kutyák, macskák, igény esetén nyulak ivartalanítását.

Az akció időtartama: 2023. májusától folyamatosan.