AKTUALITÁSOK

A vízfelhasználással és a víziközmű-szolgáltatókkal kapcsolatos szemléletformáló kérdőív

A Klímabarát Települések Szövetsége és a Magyar Víziközmű Szövetség - a KEHOP-2.1.7-19-2019-00023. azonosítószámú és „A klímaváltozás hatásai és a víziközmű-szolgáltatás jövőjére: országos szemléletformálási akció” elnevezésű pályázat keretében – készítette el a vízfelhasználással és a víziközmű-szolgáltatókkal kapcsolatos szemléletformáló kérdőíveket.

Két kérdőívet dolgoztak ki, felnőttek és 10-18 év közötti gyermekek számára.

A kérdőívek online és offline is kitölthetők:

felnőtt kérdőív 
gyermek kérdőív

„A legszebb konyhakertek” program

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzata meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot a konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség részére.

Jelentkezési határidő: 2021. július 15.  

Jelentkezési lap kérhető és leadható a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (Budapest X., Állomás u. 26.)

Várjuk minden zöldség/gyümölcs termesztő kertművelő jelentkezését!


 

 

Műanyagmentes július

A „MŰANYAGMENTES JÚLIUS” programra olyan cégek jelentkezését várjuk, akik a hozzájuk betérők kulacsát 2021 júliusában ingyen megtöltik ivóvizzel.

Szent László Nap - Zöld Programok

A program helyszíne: a Szent László templom mellett, a Polgármesteri Hivatal elötti terület. 

A részvétel díjtalan és  védettségi igazolvány nélül látogatható.

Gyereknap az Újhegyi Közösségi Házban

A program helyszíne: az Újhegyi Közösségi Ház, a részvétel díjtalan, de jegyhez kötött, melyet május 25-től lehet a közösségi házban igényelni, korlátozott számban.

A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható, kivétel a 18 év alatti gyermekek.

Önnek is szeretnénk adni virágot! Tájékoztató a virágok átvételének menetrendjéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt kőbányai lakosokat, hogy az érvényes pályázatot benyújtókat 2021. május 31-éig értesítjük (e-mailen vagy postai úton) a virágok átadásának pontos helyszínéről és idejéről. Az érvénytelen pályázatot benyújtók külön értesítést nem kapnak. A virágokat június első hetében adjuk majd át.

Tegyük még szebbé otthonunkat, tegyük szebbé Kőbányát!

Kőbányai Madárbarát Kert pályázat 2021

A Kőbányai Önkormányzat ismét pályázatot hirdet kőbányai lakosok, társasházak és intézmények részére madárbarát eszközök ingyenes használatba adására. Jelentkezni a készlet erejéig folyamatosan, legkésőbb 2021. augusztus 31-ig lehet.

 

JELENTKEZÉS

Komposztálási program 2021

A Kőbányai Önkormányzat ismét pályázatot hirdet kőbányai lakosok, társasházak és intézmények részére 650 literes komposztálókeret ingyenes használatba adására.

Az online jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk a készlet erejéig, legkésőbb 2021. szeptember 30-áig.

A kitöltendő űrlapot a jelentkezés gombra kattintva érheti el. 

JELENTKEZÉS

A Föld órája

Mit is értünk fényszennyezés alatt?

Fényszennyezésnek minősíthető minden olyan mesterségesen előállított fény, ami olyan területre jut, ahova ténylegesen nem szánták, tervezték, különösen a horizont síkja fölé irányuló sugárzás.

Online Környezettudatos kézműves foglalkozás - Húsvéti asztaldísz készítés

Kedves Gyerekek! 

A járványhelyzetben elrendelt korlátozások idejére a Környezettudatos kézműves szakkör az online térbe folytatódik. Az alábbi videóban egy asztaldísz készül, amely elhelyezhető az étkező asztalon is. Ha kislány készíti, akkor a locsolóknak szánt míves tojásokat is el lehet helyezni benne, de aki csokitojást ad, az is beletehető.

Az asztaldíszek elkészítésének folyamatáról, a szükséges anyagokról és eszközökről a szakkörvezető részletes útmutatást ad. Az asztaldíszek elkészítés menetét és az anyaglistát a kapcsolódó dokumentumokban találjátok.

Kérjük szépen, hogy az elkészült alkotásokat fényképezzétek le és küldjétek el a zoldszakkor@kobanya.hu email címre.