AKTUALITÁSOK

SZERETNÉNK ÖNNEK IS ADNI EGY ILYEN TÁBLÁT, OKLEVELET!

Szépülő kerületünkért, a tisztább, rendezettebb környezetünkért, az élő és élhető Kőbányáért egyre többen, egyre többet teszünk. Csatlakozzon Ön is, hogy otthonunk még szebb, még vonzóbb, ezáltal még értékesebb legyen!

Műanyagmentes július

(A programban olyan cégek jelentkezését várjuk, akik a hozzájuk betérők kulacsát a "Műanyagmentes július" jegyében egész nyáron ingyen megtöltik ivóvízzel.)

 

Madárhang-felismerő játék

A Kőbányai Önkormányzat a Madarak és Fák Napja alkalmából madárhang-felismerő játékra hívja Önöket!

Kapcsolódó dokumentumok:

Irodalmi fejtörő a Madarak és Fák Napja alkalmából

A Kőbányai Önkormányzat egy kis irodalommal fűszerezett fejtörő játékra hívja az óvodásokat, iskolásokat a Madarak és Fák Napja alkalmából.

Kapcsolódó dokumentumok:

PASSZOLD VISSZA, TESÓ!

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket, a kihalás szélére sodorva őket. Ha a használt készülékekben található ásványok újrahasznosításra kerülnek, akkor ezen ércek bányászata csökkenni fog.

A Kőbányai Önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem iránt, ezért csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös, "Passzold vissza, Tesó!" elnevezésű mobiltelefon visszagyűjtő kampányához.

A kampány célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonok újrahasznosítás céljából, minél nagyobb mennyiségben visszagyűjtésre kerüljenek.

Tegyük együtt szebbé az előkertet!

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet lakóközösségek részére az előkertek zöldfelületeinek megújítására.

A pályázat célja a lakóközösségek közvetlen környezetében lévő előkertek rendezése, megújítása, új növények, öntözőrendszer telepítésének támogatása.

A Kőbányai Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyújt, amelyet előfinanszírozás formájában biztosít. Az elnyerhető támogatás mértéke az elszámolható költségek legfejebb 80%-a lehet, de nem haladhatja meg lakóközösségenként az 500 000 forintot, a tervezésre az elszámolható költség 10%-a fordítható. 

A PÁLYÁZATRA JELENTKEZNI 2022. ÁPRILIS 1. ÉS MÁJUS 31. KÖZÖTT LEHET.

A pályázattal kapcsolatos további információ a +36 1 4338 192-es telefonszámon kérhető.

Önnek is szeretnénk adni virágot!

Tisztelt Pályázók!

Tájékoztatjuk a tisztelt kőbányai lakosokat, hogy a meghirdetett „Önnek is szeretnénk adni virágot” pályázati lehetőséget a rendkívül nagy érdeklődés miatt kimerült készletre tekintettel lezártuk.

A sikeresen pályázókat a hirdetményben jelzett módon fogjuk tájékoztatni a virágok átvételének időpontjáról és helyszínéről.