AKTUALITÁSOK

Önnek is szeretnénk adni virágot!

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet "Önnek is szeretnénk adni virágot" címmel.

A pályázat keretében ingyenesen biztosítunk virágokat, növényeket kerületi lakosoknak környezetünk, otthonunk szebbé tételéhez.

A pályázatra jelentkezni 2021. április 10. és 2021. május 10. között lehet.

JELENTKEZÉS

A Föld órája

Mit is értünk fényszennyezés alatt?

Fényszennyezésnek minősíthető minden olyan mesterségesen előállított fény, ami olyan területre jut, ahova ténylegesen nem szánták, tervezték, különösen a horizont síkja fölé irányuló sugárzás.

Online Környezettudatos kézműves foglalkozás - Húsvéti asztaldísz készítés

Kedves Gyerekek! 

A járványhelyzetben elrendelt korlátozások idejére a Környezettudatos kézműves szakkör az online térbe folytatódik. Az alábbi videóban egy asztaldísz készül, amely elhelyezhető az étkező asztalon is. Ha kislány készíti, akkor a locsolóknak szánt míves tojásokat is el lehet helyezni benne, de aki csokitojást ad, az is beletehető.

Az asztaldíszek elkészítésének folyamatáról, a szükséges anyagokról és eszközökről a szakkörvezető részletes útmutatást ad. Az asztaldíszek elkészítés menetét és az anyaglistát a kapcsolódó dokumentumokban találjátok.

Kérjük szépen, hogy az elkészült alkotásokat fényképezzétek le és küldjétek el a zoldszakkor@kobanya.hu email címre. 

Online Környezettudatos kézműves foglalkozás - március 15.

Kedves Gyerekek! 

A járványhelyzetben elrendelt korlátozások idejére a Környezettudatos kézműves szakkör az online térbe folytatódik. Az alábbi videóban az 1848-as évek "divat világába" kalauzolunk benneteket öltöztető babák segítségével, melyek elkészítésének folyamatáról, a szükséges anyagokról és eszközökről a szakkörvezető részletes útmutatást ad. A sablont és az anyaglistát a kapcsolódó dokumentumokban találjátok.

Kérjük szépen, hogy az elkészült alkotásokat fényképezzétek le és küldjétek el a zoldszakkor@kobanya.hu email címre. 

Megkezdődött Budapest Klímastratégiájának társadalmi egyeztetése

Megkezdődött Budapest Klímastratégiájának és Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervének társadalmi egyeztetése! A dokumentum jelen egyeztetési változatát (11,5 MB) bárki véleményezheti, javaslatot tehet az abban meghatározott feladatok módosítására, kiegészítésére 2021. február 19-ig.

Online Környezettudatos kézműves foglalkozás - Ültetőkártya és szalvétagyűrű készítés

Kedves Gyerekek!

A járványhelyzetben elrendelt korlátozások idejére a Környezettudatos kézműves szakkör az online térbe költözik. Az alábbi videóban a szakkörvezető részletes útmutatást ad a szükséges anyagokról, eszközökről és az elkészítés folyamatáról. A sablont és az anyaglistát a kapcsolódó dokumentumokban találjátok.

Kérjük szépen, hogy az elkészült alkotásokat fényképezzétek le és küldjétek el a zoldszakkor@kobanya.hu email címre. 

Online Környezettudatos kézműves foglalkozás - Angyalka készítés

Kedves Gyerekek!

A járványhelyzetben elrendelt korlátozások idejére a Környezettudatos kézműves szakkör az online térbe költözik. Az alábbi videóban a szakkörvezető részletes útmutatást ad a szükséges anyagokról, eszközökről és az elkészítés folyamatáról. A sablont és az anyaglistát a kapcsolódó dokumentumokban találjátok.

Kérjük szépen, hogy az elkészült alkotásokat fényképezzétek le és küldjétek el a zoldszakkor@kobanya.hu email címre. 

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - Környezettudatos kézműves szakkör 6-10 éves gyerekeknek

Kedves Gyerekek!

A járványhelyzet miatt sajnos egyelőre elmaradnak a környezettudatos szakkörök, és a vetélkedő is, amit Újhegyre szerveztünk volna a tavaszi szünetben. Ennek ellensúlyozására készítettem egy kis feladatsort a számotokra, egy kis környezettudatos totót, amit kitöltve kell visszaküldenetek, és egy kreatív feladatot is kaptok hozzá. 

Az éghajlatváltozás hatásai az ember és természet kapcsolatára szakkör

A Zöld Kőbánya – Rajtad múlik projekt keretében a 10-14 éves gyermekek számára szervezett Klímaváltozás szakkör, ahol megtudhatják, hogyan beszélgetnek a növények az állatokkal, hogyan gyógyítanak a növények, és mit tud erről a tudomány.

Környezettudatos kézműves szakkör

A Zöld Kőbánya – Rajtad múlik projekt keretében a 6-10 éves gyermekek számára szervezett környezettudatos kézműves szakkör, amelynek célja, hogy a gyerekekből környezettudatos felnőttek legyenek.

A szakkör szabad helyeire még lehet csatlakozni!