AKTUALITÁSOK

ZÖLD KÜLLŐ DÍJ

A Kőbányai Önkormányzat elkötelezett a környezettudatos közlekedési eszközök használatában, a kerékpáros kultúra terjesztésében, a szemléletformálás segítésében. A kerékpározás jelentősen hozzájárul a közlekedés okozta károsanyag kibocsátás, zajterhelés csökkentéséhez.

Többszörös „Kerékpárosbarát település” cím birtokosaként önkormányzatunk ösztönözni szeretné a kerületben tevékenykedő gazdasági szereplőket is a környezetkímélő közlekedési módok használatára. „ZÖLD KÜLLŐ” címmel és kerékpáros kiegészítőket tartalmazó ajándékcsomaggal díjazzuk azon munkáltatókat, akik munkatársaik kerékpárral való közlekedését infrastruktúra fejlesztésekkel, közösségi programokkal és egyéb béren kívüli ösztönzőkkel támogatják.

Az elismerő címre multinacionális vállalatok, nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások kategóriákban pályázhatnak a munkáltatók. 

Pályázni a melléklet adatlap kitöltésével és a zoldkullo@kobanya.hu címre történő megküldésével lehet.

Az adatlapon felsorolt kritériumokból már néhány teljesítése is elegendő lehet a sikeres pályázathoz. Minden apró törekvést értékelünk, hiszen közelebb visz közös célunk, a tisztább, élhetőbb város, „Zöld Kőbánya” eléréséhez.

Beküldési határidő 2024. március 31.

Kapcsolódó dokumentumok:

Pályázati felhívás lakóközösségek részére az előkertek zöldfelületeinek megújítására

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet lakóközösségek részére az előkertek zöldfelületeinek megújítására.

A pályázat célja a kerületi társasházak és lakásszövetkezetek közvetlen környezetében lévő előkertek rendezése, megújítása, valamint a társasházak belső udvarának zöldítése és felújítása.

A pályázati felhívás szerinti tartalom megvalósítására nyújt vissza nem térítendő önkormányzati támogatást, amelyet az Önkormányzat előfinanszírozás formájában biztosít. A pályázatban igényelt támogatás összegéről a pályázó a jelen pályázati felhívás melléklete szerinti nyilatkozatot teszi. A benyújtott pályázat alapján a lakóközösség által tervezett beruházásra elnyerhető támogatás mértéke az elszámolható költség legfeljebb 80%-a lehet, de nem haladhatja meg lakóközösségenként az 500 000 Ft-ot. A tervezésre legfeljebb az elszámolható költség 10%-a fordítható.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2024. MÁRCIUS 31. 

A pályázattal kapcsolatos további információ a +36 1 4338 192-es telefonszámon kérhető.

Kapcsolódó dokumentumok:

Szelfizz bringával!

A  VEKOP-5.3.1-15-2020-00014 számú “Kerékpárosbarát infrastrukturális fejlesztések Budapest X. kerületében” project keretében meghirdetett őszi szelfi játékra 2023. szeptember 16- november 15. közötti időszakban a jatek@kobanya.hu email címre beérkezett fényképek közül kerültek kisorsolásra a nyertesek.  

Zöld Család Nap 2023

2023. október elsején színes programkínálattal várta a Kőbányai Önkormányzat az érdeklődőket a  Zöld Családi Napra. 

Online Szépségverseny

A Zöld Családi Napon a rendezvény fényképésze által készített és közzétett fényképekre 2023. október 6-18. közötti időszakban leadott 15.280 szavazat alapján kerültek kiválasztásra Kőbánya legcukibb kisállatai.

A díjak átadására 2023. november 16-án 17 órakor a Közmeghallgatás keretében kerül sor a Kőrösi Kulturális Központban. 

1105 Budapest, Szent László tér 7-14.

PASSZOLD VISSZA, TESÓ!

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket, a kihalás szélére sodorva őket. Ha a használt készülékekben található ásványok újrahasznosításra kerülnek, akkor ezen ércek bányászata csökkenni fog.

A Kőbányai Önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem iránt, ezért idén is csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös, "Passzold vissza, Tesó!" elnevezésű mobiltelefon visszagyűjtő kampányához.

A kampány célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonok újrahasznosítás céljából, minél nagyobb mennyiségben visszagyűjtésre kerüljenek.

A kampány 2023. november 22-éig tartó időszakában arra kérünk mindekit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő a használaton kívüli mobiltelefont, keresse fel a kijelölt gyűjtőpontokat nyitvatartási idejükben, és dobja be azt a kihelyezett dobozba.

Zöld Családi Nap Kőbányán 2023

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2023. október 1. vasárnap, 10:00 -16:00 Kőbánya Rottenbiller park.

A rendezvény ingyenes

Kapcsolódó dokumentumok:

KOMPOSZTÁLÁSI PROGRAM 2023

A pályázatot lezártuk. A sikeres pályázókat a megadott elérhetőségeiken tájékoztatjuk. Az komposztálók 2023. október 1-jén, a Zöld Családi Nap keretén belül kerülnek átadásra.

KŐBÁNYAI MADÁRBARÁT KERT PÁLYÁZAT 2023

A pályázatot lezártuk. A sikeres pályázókat a megadott elérhetőségeiken tájékoztatjuk. Az eszközök és dísztáblák a Zöld Családi Nap keretén belül kerülnek átadásra.