Virág- és Gasztroterasz a Kőrösiben                     ***                     7. Halmajális                     ***                     II. Kraft Sörfesztivál                     ***                     Pályázat a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására                     ***                     Kőbányai Nyugdíjasok Akadémiája                     ***                     Megjelent a Kőbányai Kalendárium a 2017-es esztendőre                     ***                     Imre Géza az év kőbányai sportolója


Hírek a kerületből

Folytatódik a Gergely bánya rekultivációja

A napokban fejeződik be az egykori agyagbánya, majd hulladéklerakó területének fásítása, a Harmat utca és Sibrik Miklós út által közrefogott területen. 



Április elején lesz a lomtalanítás Kőbányán

Az FKF Nonprofit Zrt. 2017. április 4. és 12. napja között szállítja el a lomokat Kőbányáról. Tíz nappal az elszállítás előtt a lakosság értesítőt fog kapni a lomok kihelyezésének időpontjáról és pontos helyéről. 



Jubileumi Rendvédelmi Napok Kőbányán

A Kőbányai Rendvédelmi Napokat az idén szeptember első hétvégéjén rendezi meg a Kőbányai Önkormányzat. A nagyszabású eseményt 10. alkalommal szervezik meg a kerületben, az Óhegy parkban.



Lados Józsefné köszöntése

A Gyakorló utcai lakótelepen élő Lados Józsefné, Erzsi néni 30 évig volt nevelőtiszt különböző budapesti fegyintézetekben. Bűnmegelőzési szakembernek mondja magát, de nyilvánvalóan született pedagógus, aki él-hal a kamaszkorú gyerekekért.



Föld Napja - 2017

2017. április 22-én (szombaton) 9 órakor várjuk a városi környezet tisztasága iránt elkötelezett kerületi lakosokat közös kerülettakarítási, hulladékgyűjtési akcióra!

Várjuk továbbá a kerületi iskolák tanár- és diákközösségeit 2017. április 21-én (pénteken) az intézményeik környezetének megtisztítására!

Minden résztvevő a KŐKERT Kft.-től meglepetés ajándékot kap.

A szükséges eszközöket (zsákok, kesztyűk stb.) a KŐKERT Kft. a helyszíneken biztosítja.



Keressük Kőbánya legszebb fáját

Várjuk iskolák, óvodák, magánszemélyek, közösségek javaslatait „Kőbánya Legszebb Fája” címre. 

Jelölhető minden olyan fa, amely Kőbánya területén található, bárki által látható, és amelyhez esetleg valamilyen személyes vagy történeti élmény is kapcsolódik. A pályázatban szerepeljen fotó a fáról, a helyszín pontos megjelölése, ahol a fa található, valamint néhány mondatban a hozzá fűződő emlék.

Jelölés: 2017. április 1 - június 15.



Tutta Forza koncert a Kőrösiben

Támogatói Hálakoncertet adott április első napján a Tutta Forza Zenekar a Kőrösi Kulturális Központban.  



Kié a legszebb konyhakert Kőbányán?

A Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva a Kőbányai Önkormányzat meghirdeti „A legszebb konyhakertek” pályázatot.



Kimagasló eredményeket értek el a Kroó Művészeti Iskola növendékei

A Kroó György Alapfokú Művészeti Iskola növendékei az V. Országos Csembalóversenyen számos kimagasló eredményt értek el. 



Kulturális városnézés Kőbányán

A Budapesti Népművelők Egyesülete szakmai kirándulásra invitálta tagjait március 29-én a Kőrösi Kulturális Központba. 



Zenei éjszaka a művészeti iskolában

„Kroó György Művészeti Iskola Éjszakája” címmel első ízben rendeztek nagyszabású zenei estet az intézményben március 24-én. 



Zöldhulladék begyűjtése

A Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. idén tavasszal is megkezdi Budapest zöldövezetes kerületeiben a zöldhulladék begyűjtését. 



Pályázat a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására

A Kőbányai Önkormányzat a Sorg Antal Városrehabilitációs Program részeként vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton a fővárosi és kerületi helyi védettségű épületek közül a lakóépületek tulajdonosai részére a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására. Az építészeti értékek védelmének célja a Kőbánya településképe és történelme szempontjából meghatározó épített értékek védelme, a település építészeti örökségének, jellemző karakterének a jövő nemzedékek számára történő megóvása. A település értékei a nemzet kulturális kincsének részei, ezért megóvásuk, fenntartásuk, jelentőségükhöz méltó használatuk és megfelelő bemutatásuk közérdek.



Úszóverseny ovisoknak

Tizenöt kőbányai óvoda vett részt az óvodások úszóversenyén, az Újhegyi Uszoda és Strandfürdőben. A kicsik egyéni és csapat váltóversenyben mérték össze úszótudásukat.



150 éves a Fővárosi Kertészet

 Az 1867-ben alapított Fővárosi Kertészet, 2017-ben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Így az idei év jubileumi év lesz a vállalat életében, amelyet méltó ünnepi eseményekkel szeretne emlékezetessé tenni a Társaság.



Költözik a Kormányhivatal X. Kerületi Hivatala

Budapest Főváros Kormányhivatala X. Kerületi Hivatala jelenleg a 1102 Budapest, Endre utca 10. szám alatti épületben is működik, azonban a hivatalvezetői titkárság, a Hatósági Osztály 1., a Hatósági Osztály 2. és a Gyámügyi Osztály 2017. április 4. napjától a 1104 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 53. szám alatti Balusztrád Irodaházba költözik.