Pályázati felhívás tehetséges sportolók támogatására                     ***                     Egészségügyi támogatás                     ***                     Ápolási támogatás                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Hírek a kerületből

Pályázati felhívás nemzetiségi önkormányzatok támogatására

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet a helyi nemzetiségi önkormányzatok támogatására. A nemzetiségek pályázatot nyújthatnak be a történelmi identitásuk erősítéséhez, érdekeik védelméhez, nemzetiségi önazonosságuk megőrzésének elősegítéséhez, hagyományaik, kulturális autonómiájuk, szellemei értékeik ápolásához és megismertetéséhez kapcsolódó programok támogatására.

Benyújtási határidő: 2019. április 24.


A rossz idő ellenére is népszerű volt az Isaszegi Kerékpáros Emléktúra

Április 6-án, szombaton, az isaszegi csata évfordulójának emlékére szervezett kerékpártúrára összegyűlt több mint háromszáz kerékpárost a várható eső sem tántorította el egy jó kis tekeréstől. A Kőbányai Szabadidő Központ (KÖSZI) előtti térről induló túra apropója, hogy együtt emlékezzenek meg a 1848-49-es forradalom és szabadságharc tavaszi hadjáratának sorsdöntő ütközetéről.


Életre kel Kőbánya múltja

Április 2-án adták át a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény új épületét, amelyben hamarosan új állandó kiállítás nyílik Kőbánya aranykora címmel. A Füzér utca 32.-be költöző intézmény tárlata Népessy Noémi és az Óbudai Múzeum munkatársainak szakmai irányításával jön létre. A látogatók várhatóan a júniusi Szent László Napok keretében találkozhatnak vele először.


Pályázati felhívás elektronikus megfigyelő rendszer létesítéséhez

A Kőbányai Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton lakóközösségek részére elektronikus megfigyelő rendszer létesítéséhez.

A támogatással az önkormányat segíti a bűnelkövetések megelőzését a többlakásos lakóépületek környezetében és közös helyiségeikben.

Benyújtási határidő: 2019. június 3.


Pályázati felhívás lakóépületek fejlesztéséhez

A Kőbányai Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton társasházak, lakásszövetkezetek részére a lakóépületek fejlesztéséhez.

A támogatással az önkormányzat ösztönözni kívánja a kerületi társasházakat és lakásszövetkezeteket a lakóépületek műszaki fejlesztésére, felújítására, állagmegóvására a városképi megjelenés javítása érdekében.

Benyújtási határidő: 2019. június 17.


Pályázati felhívás energetikai korszerűsítésre

A Kőbányai Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton a társasházak, lakásszövetkezetek részére az épületek energetikai korszerűsítésére.

Benyújtási határidő: 2019. június 17.


Tájékoztatás lomtalanításról

Az FKF Nonprofit Zrt. a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edényzetbe) gyűjti össze és szállítja el.

A Társaság az értesítőlevélben, illetve társasházak lépcsőházaiban kifüggesztett plakátokon is megadott kihelyezési időpontot követő napon szállítja el a lomokat.


Forgalmirend-változás az M3 metróvonal rekonstrukciójának időtartamára

Az M3-as metró április 6-tól Dél-Pesten folytatódó felújításához és pótlásához kapcsolódóan a gépjárművel közlekedőknek is számos forgalmi változásra kell felkészülni. A BKK és a Budapest Közút felhívja a Dél-Pesten gépjárművel közlekedők figyelmét, hogy a metrópótlás miatt elsősorban az Üllői úton, az M5-ös autópálya bevezető szakaszán és a Gyáli úton, valamint a Népliget, a Nagyvárad tér és a Közvágóhíd térségében megváltozott forgalmi rendre és nehezebb haladásra kell számítani.


Városrészi fórum a Polgármesteri Hivatalban

D. Kovács Róbert Antal polgármester tisztelettel hív minden kedves érdeklődőt a 2019. április 9-én (kedden) 17 órakor tartandó városrészi fórumra.

A fórum programja az elmúlt év önkormányzati eredményeiről és a 2019-es esztendőre vonatkozó tervekről szóló beszámoló.

Helyszíne: Kőbányai Polgármesteri Hivatal


Méltó elhelyezést kap a kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény

A Kőbányai Önkormányzat önerőből, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával teljesen felújította a Füzér utca 32. szám alatti műemlék jellegű ingatlant. Az akadálymentes épületben öt kiállítóteret és egy nagy multifunkcionális teret alakítottak ki, ahol Kőbánya páratlanul gazdag múltjával ismerkedhetnek meg az iskolások és a látogatók.


Mozdulj Kőbánya!

A Kőbányai Önkormányzat a Kocsis Sándor Sportközpont közreműködésével az egészség megőrzése, a rendszeres testmozgás népszerűsítése jegyében az idei esztendőben is meghirdeti a 10 eseményből álló Mozdulj Kőbánya! programsorozatot.

A résztvevők szabadon választhatnak az érdeklődésüknek, szabadidejüknek, felkészültségüknek, életkoruknak leginkább megfelelő programot. 


Kedvezményes üdülés kőbányai nyugdíjasoknak

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjasok részére, kedvezményes üdülésre az önkormányzat Balatonlellei üdülőjébe.

Benyújtási határidő: 2019. május 10.


Pályázati felhívás sportegyesületek sportcélú támogatására

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet a kőbányai sportegyesületek 2019. évi sportcélú támogatására.

Benyújtási határidő: 2019. április 23.


Házhoz megy a polgármester Kőbányán

Az idei esztendőben is hétállomásos dialógussorozatot indított a kőbányai városrészek lakóival D. Kovács Róbert Antal polgármester. A „Házhoz megy a polgármester” fórumsorozat első helyszíne Kertváros volt, március 19-én.


Városrészi fórum a Keresztury Dezső Általános Iskolában

D. Kovács Róbert Antal polgármester tisztelettel hív minden kedves érdeklődőt a 2019. április 4-én (csütörtökön) 17 órakor tartandó városrészi fórumra.

A fórum programja az elmúlt év önkormányzati eredményeiről és a 2019-es esztendőre vonatkozó tervekről szóló beszámoló.

Helyszíne: Kőbányai Keresztury Dezső Álatlános Iskola


Elkötelezett a repülőgépek által okozott zaj ellen a Kőbányai Önkormányzat

A Kőbányai Önkormányzat minden lehetséges módon és eszközzel fellép a kőbányaiakat érintő repülőgépek által okozott zaj és más környezeti terhelés ellen. Az elmúlt időszakban megtett intézkedései között külső szakértővel zajmérést is végeztetett.