Hírek a kerületből

Elismerésben részesült Kovács Róbert polgármester
Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a katasztrófavédelem területén végzett kiemelkedő önkéntes tevékenységéért A Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozta Kovács Róbertnek, Kőbánya polgármesterének.
Segítse munkánkat e rövid kérdőív kitöltésével!
Kedves Kőbányaiak! Önkormányzatunk kiemelt célként dolgozik azért, hogy Önök szeressék a kerületet, továbbá azért is, hogy az idelátogatók, a lakáskeresők vonzónak találják Kőbányát. A következő, rövid kérdőív kitöltése hozzájárulhat mindkét meghatározó célunk továbbviteléhez. Kérjük Önöket, segítsék hosszútávú munkánkat annak érdekében, hogy Kőbánya meg tudja mutatni értékeit az itt élőknek, az ide látogatóknak és az otthonkeresőknek. Köszönjük segítségüket! A kérdőív a következő linkre kattintva érhető el: https://goo.gl/forms/HhuUwpERPemyUjGB2
Újra támogatja a kőbányai gyermekek nyaralását dr. György István
Száz kőbányai gyermek nyaralását támogatja másfél millió forinttal dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja a tavaly decemberi jótékonysági koncertjén összegyűlt felajánlásoknak köszönhetően. Gyermekenként maximálisan 15 ezer forintos támogatás nyerhető el a Kőbányai Szociális Védegylet pályázatán.
A Kroó György Művészeti Iskola éjszakája
Az Országos Tehetségnapot, Bartók Béla születésnapját megelőző délután és este a Kroó György Művészeti Iskola számos programot kínál kicsiknek és nagyoknak, zenét kedvelőknek és a zene iránt érdeklődőknek, 2017. március 24-én 17 órától éjfélig.
Kórustalálkozó az ökumené jegyében
Március 18-án a Kőbányai Református Egyházközség temploma adott otthont a IV. Kőbányai Kórusok Találkozójának, ahol hét kórus mutatta be műsorát.
Sajtótájékoztató a Szent László-emlékévről
A Báthory-Bem Hagyományőrző Egyesület és az Emberi Méltóság Tanácsa kezdeményezésére hirdette meg a Miniszterelnökség a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a Szent László-emlékévet. 
Március idusára emlékezett Kőbánya
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére március 14-én fáklyás felvonulással kezdődtek a kőbányai megemlékezések. 
Lakossági fórum a készülő tervekről
A Kőbányai Önkormányzat március 21-én lakossági fórumot tartott a Kőbányai Önkormányzat területén készülő tervekre vonatkozóan. 
Új padok a Kőrösi Csoma sétányon
A Kőrösi Csoma sétányon 18 darab új, egyszemélyes padot helyez el a tavasz beköszöntével a Kőkert Kft., a Kőbányai Önkormányzat megbízásából. 
Jelentősen csökkennek az árak a Sibrik Miklós úti parkolóban
A Gergely park Sibrik Miklós út felőli oldalán, tavaly ősszel egy zárt parkoló kezdte meg működését  azzal céllal, hogy hozzájáruljon az Újhegyi lakótelepen jelentkező biztonságos parkolási igények kielégítéséhez.
Garanciális javítások az Újhegyi sétányon
A Kőbányai Önkormányzat 2016-ban adta át az Újhegyi sétány Harmat utca és Bányató utca közötti teljesen újjáépített szakaszát. A korszerű városközpont kialakítása nem áll meg, és a kerület folytatja az Újhegyi lakótelep főutcájának felújítását.
Tisztelt Kőbányai Lakosok!
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér futópálya felújítása 2017. március 16-án kezdődött és várhatóan június közepéig tart. Az 1-es futópálya zárva lesz, így a teljes légiforgalmat a 2-es számú futópálya tudja kiszolgálni, ezért ideiglenesen megnövekszik a légiforgalom Kőbánya azon területei felett, amelyek a 2-es futópálya tengelyében találhatók. 
Kedves Kőbányaiak!
A Kőbányai Önkormányzat megindítja a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 37. és 43/A. §-a szerinti egyeztetési eljárás előzetes tájékoztatási szakaszát a Kőbányai Önkormányzat területén készülő tervekre vonatkozóan. 
Kedves Kőbányaiak!
A Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. idén tavasszal is megkezdi Budapest zöldövezetes kerületeiben a zöldhulladék begyűjtését.
Tovább szépül a Mély-tó környezete
Az Újhegyi Mély-tó környezetét az önkormányzat az elmúlt években folyamatosan építette, szépítette. 
FELHÍVÁS a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni. A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti – de legkésőbb az azt követő évben – tankötelessé válik. Bővebb tájékoztatást a mellékletben olvashatnak.