Hírek a kerületből

II. Kraft Sörfesztivál a Főzdeparkban
Május 19-21. között a Maglódi út 47. alatt, a Főzdeparkban rendezik meg a II. Kraft Sörfesztivált.
Új, ingyenes kerékpár pumpa Kőbányán
Május 17-én délelőtt a Fővárosi Önkormányzat felavatta ingyenes kerékpár pumparendszerét a VI. kerületi Liszt Ferenc téren. Kőbányán is elhelyeztek egy pumpát a Kápolna utcában, a kerékpárút mellett, a Kőrösi Csoma Sándor úti kereszteződés közelében. A projekt célja a városi kerékpáros közösség és közlekedés mindennapjainak támogatása. 
Folytatódik a parki járdák felújítása
A kőbányai parkokban lévő járdák 2017-es felújítása május 15-én kezdődött el és várhatóan még ebben a hónapban be is fejeződik. A munkálatokra a Kőbányai Önkormányzat közel 37,5 millió forintot fordít. 
Május végére minden hibát kijavítanak a Kápolna utcában
A Kápolna utca felújítása a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában készült el. A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a munkálatok később kezdődtek el a tervezettnél, belenyúltak a télbe, ami a körültekintő technológiai munkavégzés ellenére is befolyásolta a munka befejezését.
Lecserélték a régi sebességmérőket
A Kőbányai Önkormányzat 2017-ben, a közlekedésbiztonság javítása érdekében a kerületi sebességmérő berendezések felújításáról, bővítéséről döntött. 
Zalaegerszegre került a kosárkupa
A kosárlabda kőbányai szentélyében, a Zsíros Tibor kupa (U12) döntőjén, május 14-én Radványi Gábor alpolgármester adta át a díjakat. Az eredményhirdetés ünnepi pillanatai előtt köszöntötte a résztvevő csapatokat.
Csúcsdöntés szakadó esőben
Harmadik alkalommal rendezték meg május 13-án, az Óhegy parki futókörön a kétórás futás csúcsdöntési kísérletet. Az első futáson felállított alapcsúcsot sikerült megdönteni, annak ellenére, hogy szakadó esőben futottak a résztvevők.
Foci óvodásokkal
A XX. Kőbányai Óvodás Sportnapok keretén belül, május 12-én a Kocsis Sándor Sportközpont műfüves pályáin, fociversenyen mérték össze tudásukat a kerületi óvodák csapatai. 
Átadták a Tankerület új irodáját Kőbányán
A Kelet-Pesti Tankerületi Központ irodaegyüttesének ünnepélyes átadására került sor május 12-én.
Szakadó esőben 63 csapat versengett az önkormányzati focikupán
Május 7-én, hatvanhárom kispályás csapat részvételével a mátyásföldi Ikarus pályán rendezte meg a PromoSport Kft. a Magyar Önkormányzatok Foci Kupáját, amely a megyei jogú városok és a fővárosi kerületek, illetve a 10 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatait, és azok háttérintézményeit képviselő együtteseket hívta pályára. 
Hat új autó a kőbányai közbiztonság és rend szolgálatában
Kőbánya közbiztonsági statisztikái látványosan javultak az elmúlt években, köszönhetően az önkormányzati fejlesztéseknek, a rendőrségnek, a közterület-felügyeletnek, a polgárőrségnek és a mezőőröknek nyújtott támogatásoknak, illetve a szervezetek összehangolt munkájának. Kovács Róbert polgármester kedden hat új gépkocsit adott át a kerület közbiztonságáért és rendjéért dolgozó szervezeteknek. 
Kőbányáról szólt a vetélkedő
„SZENT LÁSZLÓ ÉS KŐBÁNYA” elnevezéssel ismeretbővítő, játékos helytörténeti vetélkedő zajlott május 10-én a KÖSZI-ben. 
Biciklizzünk minél többen
Jelenleg is zajlik a European Cycling Challenge. Több mint 50 európai város, köztük Budapest is, versenyez egymással.
„Kőbánya számít Rád” pályázati kiírás
A Kőbányai Önkormányzat ismét meghirdeti a „Kőbánya számít Rád” szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot, általános iskolások, illetve középiskolások részére. 
Orvost keres a BRFK
A Budapesti Rendőr-főkapitányság felvételt hirdet a BRFK Humánigazgatási Szolgálat Egészségügyi Osztály állományába, teljes munkaidejű szakorvos munkakör betöltésére.
Állásajánlatok a Kőbányai Vagyonkezelőnél
A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt állást hirdet három különböző munkakörben.