Hírek a kerületből

Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban
A Kőbányai Polgármesteri Hivatalban 2017. július 10-étől 2017. augusztus 4-éig igazgatási szünet lesz. Az igazgatási szünet időtartama alatt a Hivatal főépületében (Szent László tér 29.), valamint a kihelyezett Ügyfélszolgálaton (Újhegyi sétány 16.) az ügyfélfogadás szünetel. Az igazgatási szünet időtartama alatt a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (Állomás utca 26.) az anyakönyvi ügyekben és a szociális ügyekben eljáró szervezeti egység, valamint az ügyfélszolgálat ügyfélfogadást tart az alábbi időpontokban: hétfőnként 14.30 órától 17.30 óráig;szerdánként 8.00 órától 16.00 óráig;péntekenként 8.00 órától 11.30 óráig. A Kőbányai Közterület-felügyelet folyamatosan ellátja tevékenységét. Megértésüket köszönjük!
Tájékoztató hőségriasztásról
Az Országos Tisztiorvosi Szolgálat az ország egész területére vonatkozóan 2017. június 22-én 00 órától 2017. június 26-án 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki. A hőség elől igénybe vehető intézmények (helyiségek) listája az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján tekinthető meg. A Kőbányai Önkormányzat a forgalmasabb helyeken párakapukat üzemeltet a hőség ellen és hőségriadó ideje alatt folyamatos tájékoztatást ad.
Szent László napok 2017
Kedves Kőbányaiak! Elérkeztünk kerületünk ünnepéhez, a Szent László Napok rendezvénysorozathoz. 
A FŐKERT tájékoztatója éjszakai fűkaszálásról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a FŐKERT értesítése alapján 2017. június 22-én (csütörtökön) és 2017. június 23-án (pénteken) 0.00 - 3.30 óra között a X. kerület Kőrösi Csoma Sándor úton az Ónodi utca és a Liget tér közötti szakaszon a 3-as villamosvonal füves pályaszakaszain kaszálási munkálatokat végeznek, ezért esetenként a forgalmat akadályozhatják.                                                             Kérjük szíves türelmüket és megértésüket.
A FŐKERT tájékoztatója sövényvágási munkálatokról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a FŐKERT értesítése alapján 2017. június 20-tól 2017. június 23-ig (kedd-péntek)  7.00 - 16.00 óra között a X. kerület Harmat utcában a Gitár utca és a Kada utca közötti szakaszon sövényvágási munkákat végeznek, ezért esetenként a forgalmat akadályozhatják.                                                            Kérjük szíves türelmüket és megértésüket.
Lakossági fórum az új fizető parkoló övezetről
Lakossági fórumot tartott az önkormányzat az Üllői út környezetében kialakítandó parkoló zóna és a területen, 2017 nyarán elvégzésre kerülő egyéb beruházások tárgyában, június 7-én.  
Kiváló tanulókat köszöntöttünk
A Kőbányai Önkormányzat régi hagyományának megfelelően a tanév végéhez közeledve köszöntötte a kőbányai általános iskolák kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulóit, az iskoláik igazgatóinak javaslata alapján. 
Mária néni köszöntése
Pálinkás Sándornét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Radványi Gábor alpolgármester és Dr. Fejér Tibor önkormányzati képviselő, június 9-én. 
Felavatták a felújított Ihász utcai műfüves pályát
A Kocsis Sándor Sportközpont Ihász utcai telephelyén teljesen megújult a műfüves burkolat, melyet ünnepélyes keretek között avattak fel május 30-án.
Nemzeti összetartozás napi megemlékezés
A nemzeti összetartozás napja alkalmából a Feltámadott a Krisztus templomban tartott megemlékezést a Kőbányai Önkormányzat június 6-án. Nemzeti imánk, a Himnusz közös eléneklésével kezdődött a megemlékezés, majd Balogh Attila plébános szólt az egybegyűltekhez. 
Folytatódik az Újhegyi lakótelep támfalainak felújítása
2017-ben is folytatódnak az Újhegyi lakótelepen a támfalak 2015-ben megkezdett felújítási munkálatai. 
Világrekord született Kőbányán!
Gyermeknapon világcsúcs született Kőbányán, az Újhegyi sétányon, május 28-án.  
Bárkás családi nap
Az első júniusi hétvégén Családi Napot tartott a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ.
Pünkösdi várakozás
A Havasi Gyopár Alapítvány június első napján pünkösdi készülődést szervezett a Szabó Ervin Könyvtárban.
Kőbányaiak lefutották a Budapest-Stockholm távot
A Kőbányai Önkormányzat 2017-ben, első ízben csatlakozott az országos Kihívás Napja rendezvényhez. A kerületből a lakosság mellett óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, közintézmények és helyi vállalatok munkatársai is csatlakoztak.
Szépkorút köszöntöttünk
Pál Istvánnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Radványi Gábor alpolgármester május 31-én.