Hírek a kerületből

Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban
A Kőbányai Polgármesteri Hivatalban 2017. július 10-étől 2017. augusztus 4-éig igazgatási szünet lesz. Az igazgatási szünet időtartama alatt a Hivatal főépületében (Szent László tér 29.), valamint a kihelyezett Ügyfélszolgálaton (Újhegyi sétány 16.) az ügyfélfogadás szünetel. Az igazgatási szünet időtartama alatt a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (Állomás utca 26.) az anyakönyvi ügyekben és a szociális ügyekben eljáró szervezeti egység, valamint az ügyfélszolgálat ügyfélfogadást tart az alábbi időpontokban: hétfőnként 14.30 órától 17.30 óráig;szerdánként 8.00 órától 16.00 óráig;péntekenként 8.00 órától 11.30 óráig. A Kőbányai Közterület-felügyelet folyamatosan ellátja tevékenységét. Megértésüket köszönjük!
Tájékoztató hőségriasztásról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az ország egész területére vonatkozóan 2017. július 20. (csütörtök) 00.00 órától 2017. július 23. (vasárnap) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki. A hőség elől bárki számára igénybe vehető klimatizált intézmények (helyiségek) listája az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján tekinthető meg. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is. Amennyiben tehetik, tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát.A Kőbányai Önkormányzat a forgalmasabb helyeken párakapukat üzemeltet a hőség ellen és a hőségriadó ideje alatt folyamatos tájékoztatást ad.
Lakossági fórum a készülő tervekről
A Kőbányai Önkormányzat lakossági fórumot tart 2017. augusztus 9-én, 16:00 órakor a Kőrösi Kulturális Központban. 
Tanévkezdési támogatás a kőbányai iskolásoknak
A Képviselő-testület a tanévkezdési támogatás biztosításával kíván segítséget nyújtani a kőbányai iskoláskorú gyermeket nevelő családoknak a szeptemberi tanévkezdés anyagi terheinek mérsékléséhez.
Építési munkálatok a Liget téren
A FŐTÁV Zrt. megbízásából  a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. a X. kerület Állomás utca - Liget téri DN 250-es elosztóvezeték felújítását végzi.A munkálatokra két ütemben kerül sor, első ütemben a Liget tér 1. számtól a Vásárló utcai kereszteződésig cserélik le a régi távhővezetékeket, a második ütemben a Liget tér - Vásárló utcai kereszteződéstől a Vásárló utca 7. számig folynak a munkálatok.Az első ütem várható befejezése 2017. július 31., a második ütemé 2017. augusztus 30.A munkálatok alatt a parkolási rend megváltozik. A két kiépített parkoló felbontásra kerül, és a lakóépületek tövében parkoló autók bejárása megszűnik. A tényleges munkavégzés helyszínén a kivitelező szélvédőre helyezett szórólapokkal tájékoztatja a gépjárművek üzembentartóit öt nappal a munkálatok megkezdését megelőzően.A felújítással kapcsolatos felvilágosítást a 06 30 2786 808 telefonszámon adnak.
Pályázat önkormányzati lakások piaci alapon történő bérbeadására
A lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről szóló 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelet alapján a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet lakások bérbeadására a mellékletben olvasható feltételekkel.A pályázati ajánlat benyújtási határideje: 2017. július 28. (péntek) 12.00 óra
Tájékoztató önkormányzati lakások helyreállítási kötelezettséggel történő bérbeadásáról
Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete ismét üresen álló önkormányzati bérlakásokat hirdet meg azok számára, akiknek a lakásigénylését Önkormányzatunk nyilvántartásba vette és vállalják a felújítás költségeit. A lakások címlistája a mellékletben található, illetve ide kattintva is elérhető. A lakások helyreállítását és bérbevételét vállaló nyilatkozat megvásárolható a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (1102 Budapest, Állomás u. 26.), leadási határideje: 2017. augusztus 25. (péntek) 12.00 óra.
A FŐKERT tájékoztatója kaszálási munkálatokról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a FŐKERT értesítése alapján 2017. július 24-től 28-ig (hétfő-péntek)  7.00 - 16.00 óra között a  X. kerület, Hungária körúton és Könyves Kálmán körúton a belső elválasztó sávban és a szélső zöldsávokban kaszálási munkákat végeznek, ezért esetenként a forgalmat akadályozhatják.                                                            Kérjük szíves türelmüket és megértésüket.
Nemet a drogra
A jövő nemzedéke címmel szakmai programot rendezett az Emberbarát Alapítvány június 26-án a Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal és a Bárka Humánszolgáltató Központtal együttműködésben, a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából. 
Szent László Napok 2017
Szent László királyt ünnepelte Kőbánya június végén. 
Folytatódik az Újhegyi lakótelepen az útfelújítás
2017. július 4-én kezdődtek és várhatóan augusztus végén fejeződnek be az Újhegyi lakótelepen az ez évi útfelújítási munkálatok. 
Folytatódik Újhegyen a támfalak felújítása
2017-ben is folytatódik az Újhegyi lakótelepen a 2015-ben megkezdett támfal felújítási program. 
Tárlat Szent László királyról
„Idvezlégy kegyelmes Szent László király“ címmel nyílt kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kőbányai fiókjában június 22-én. 
Palackpréseket állítanak fel kőbányai ingatlanokba
A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. az önkormányzati tulajdonban lévő lakóépületekben - a lakosság környezettudatos életének segítésére - megkezdte a palackprések beszerzését. 
Csapadékvíz elvezetési munkák a Királydombon
2017. június 19-én kezdődtek és várhatóan augusztus közepére, még az őszi csapadékos időszak előtt befejeződnek Kőbánya királydombi részének csapadékvíz elvezetési munkálatai.
Gerlóczy Károlyra emlékeztek
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara X. kerületi Tagcsoportja, valamint a Kőbányai Önkormányzat közös szervezésében Alsó-viszokai Gerlóczy Károly emléktáblájánál tartottak koszorúzást június 22-én.