Hírek a kerületből

Meiszter Kálmánra emlékezünk...
“Úgy éltem, mint a százhúszat verő szív,
úgy gyűlöltem és szerettem:
mindenhez úgy fogtam, kívánva,
hogy az legyen a vesztem!
Úgy éltem én, ahogy itt élni kell,
ahogy érdemes élni!
Egy emberöltőt éltem – de a sorsom
történelem és ezerévnyi!” (Váczi Mihály: Százhuszat verő szív)
Erasmus+ Napok a Kroó AMI szervezésében
2018. június 8–14. között került megrendezésre Budapesten a bolgár, lengyel és magyar zeneművészeti intézmények együttműködésén alapuló rendezvénysorozat. 
Búcsúzunk...
Sajnálattal tudatjuk, hogy Meiszter Kálmán (1925-2018) festő, Kőbánya Díszpolgára elhunyt.  Méltatásáról később intézkedünk. Nyugodjon békében!
Tájékoztató útfelújításról
Értesítjük a környéken élőket és közlekedőket, hogy a Kőbányai Önkormányzat felújítja a Gyakorló utcai lakótelepen lévő belső közlekedési utakat és parkolókat.
"Tiszta udvar, rendes ház" kerületszépítő akció
Szépülő kerületünkért, a tisztább, rendezettebb környezetünkért, az élő és élhető Kőbányáért egyre többen, egyre többet teszünk. Csatlakozzon Ön is, hogy otthonunk még szebb, még vonzóbb, ezáltal még értékesebb legyen! Javaslataikat, ajánlásaikat 2018. augusztus 17-ig várjuk!
Alapkőletétel az Újhegyi sétányon
Újabb mérföldkő az Újhegyi sétány megújításában: ünnepélyes keretek között tették le Kőbánya vezetői az építkezés második szakaszának alapkövét június 19-én délelőtt.
Szent László Napok
Elérkeztünk kerületünk ünnepéhez, a Szent László Napok rendezvénysorozathoz. A négynapos eseményen a családok, a kisebbek és nagyobbak, az idősebbek és az örökifjak is találnak maguknak megfelelő programot. Várjuk Önöket szeretettel! Ünnepeljünk együtt!
Rekord részvétel a kőbányai bringás reggelin
A Kőbánya Bringa program részeként június 19-én, kedden reggel két X. kerületi helyszínen tartottak bringás reggelit, idén immár második alkalommal. A nagysikerű tavaszi reggeli után a résztvevő szám júniusra megduplázódott: közel 300 kerékpárost láttak vendégül a Kőbányai Torna Club önkéntesei.
Újra bringás reggeli lesz Kőbányán
A Kőbánya Bringa program keretében június 19-én újabb bringás reggelit szervez a Kőbányai Torna Club. Ezúttal is két X. kerületi helyszínen várják a kerékpárral közlekedőket reggel 7 és 9 óra között.
Csőtörés buktatta le a drogtermesztőt
Összesen 93 tő cannabisszal bukott le egy feltételezett drogtermesztő a Tárna utcában. A férfi vesztét az okozta, hogy június 2-án a lakásban szivárogni kezdett a víz a falon keresztül, ezért a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. zármentőt hívott. A szakember az ingatlant felnyitotta, és észrevette, hogy az egyik szoba pozdorja ajtajából szellőzőcső vezet ki. Az ajtó mögött cannabis ültetvényt talált, ezután értesítette a hatóságokat.
Különleges helyszínen emlékezett Kőbánya Trianonra
Az elcsatolt területekről menekültek számára épített, Pongrác úti Föltámadott Krisztus templomban emlékeztek hétfőn Kőbányán a Nemzeti Összetartozás Napjára.
Kőbánya élen jár a bérlakásprogramban
Kőbánya fővárosi szinten a szociálisan legérzékenyebb kerületek közé tartozik. Nagy számban tart fent önkormányzati bérlakásokat, amelyeket a valós piaci ár töredékéért ad ki, folyamatosan vásárol új ingatlanokat, és a bevétel két és félszeresét költi a lakások fenntartására. A 2535 bérlakásban élők 90 százalékával nincs probléma, de a médiában bemutatott néhány személy nem hajlandó a jogszabályokat elfogadni, miközben feltételeket támaszt az önkormányzatnak a jogszabályokban rögzítettektől eltérő, különleges bánásmódot követelve.
Sajtótájékoztató a Hős és Bihari utcai önkormányzati ingatlanok helyzetéről
A Kőbányai Önkormányzat sajtótájékoztatót tart a kerületi bérlakás helyzetről, valamint a Hős utcában és a Bihari utcában álló, önkormányzati tulajdonú ingatlanok jövőjéről.
Kié a legszebb konyhakert Kőbányán?
A Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva a Kőbányai Önkormányzat meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot. Várjuk minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség jelentkezését!Jelentkezési határidő: 2018. június 15.
Folytatódik az Újhegyi sétány felújítása
A Kőbányai Önkormányzat folytatja az Újhegyi sétány felújítását. A második ütem keretében a Harmat utca és Mádi utca közötti szakasz épül újjá.
Újhegyi Tavaszi Piknik
Az idei esztendőben is megrendezzük az Újhegyi Tavaszi Pikniket, május utolsó hétvégéjén. A kétnapos eseményen a családok, a kisebbek és nagyobbak, az idősebbek és az örökifjak is találnak maguknak megfelelő programot. Várjuk Önöket szeretettel! Töltsük együtt május utolsó hétvégéjét!