Hírek a kerületből

Elindult „ A nemzet háziorvosa” pályázat!
Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra április 29-én a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes versengés sokéves hagyományait. 
A Te Kőbányád!
Kedves Kőbányaiak!A közelmúltban készültünk el a Kápolna utca - Kőrösi Csoma Sándor út kereszteződésénél lévő terület újjávarázsolásával. Az elhanyagolt, ápolatlan ingatlan már a múlté, helyette rendezett ágyások, dekoratív fák, csobogó és megállító játék díszíti a kis teret, melynek fő attrakciója egy kőkockákból álló Kőbánya felirat. Otthonunk jelképe! Van már fotód, van már fotója vele? Mi elkészítjük!Tarts velünk egy kattintásra és vendégül látunk egy fagyira!
Május a vérnyomásmérés hónapja!
A magas vérnyomás szerte a világon népbetegségnek számít. A májusban országszerte indított mozgalom figyelemfelhívás a  hipertónia veszélyeire, a kellő időben történő felismerés és megelőzés fontosságára.A kapmányhoz csatlakozva a Kőbányai Önkormányzat ingyenes vérnyomásmérést szervez a kerület több pontján.Éljenek a lehetőséggel!
Finisbe ért a kőbányai korzó felújítása
A kisebbeket kötélmászó gömb, az idősebbeket pihenőliget marasztalja majd a kőbányai korzó déli szakaszán. A kánikulában pedig páraoszloperdő hoz frissülést. A Kőbányai Önkormányzat legnagyobb városfejlesztési programja teljes hosszában megújítja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját. “A megszépülő Újhegyi sétányra minden kőbányai büszke lehet.” – mondta a beruházás záró ütemének ünnepélyes alapkőletételén D. Kovács Róbert Antal polgármester. A korszerűsítés összköltsége megközelíti a 2 milliárd forintot.
Kőbányai Madárbarát Kert program
Madaraink és környezetünk védelme, kerületünk biodiverzitásának őrzése érdekében a Kőbányai Önkormányzat a kerület lakosainak Madárbarát Kert pályázatot hirdet. A pályázat során madáretetőt, mű fecskefészket, fecskepelenkát, illetve kis testű madarak számára odút lehet igényelni.Jelentkezési határidő: 2019.08.31.
Várják a véradókat a Merkapt Sportközpontban!
A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft., társadalmi felelősség vállalása részeként a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével a tavaly szeptemberi siker után ismételten véradást szervez a május 24-25-én megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztón, amire a lakossági véradókat, illetve a cégek által delegált véradókat is várják.
A humán papillomavírus fertőzés megelőzhető!
A Kőbányán (állandó) lakóhellyel rendelkező, 2006. január 1. és 2006. december 31. között született fiúgyermekek számára a méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök elleni 9 komponensű vedőoltás a Kőbányai Önkormányzat támogatásának köszönhetően a gyógyszertári ár helyett mindössze 5000 forint ellenében, illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számára térítésmentesen igényelhető!
Nyílt nap a BKV Vasúti Járműjavító területén
A Magyar Közlekedési Szövetség a Magyar Autóklub közreműködésével 2019. május 11-én (szombaton) nyílt napot rendez a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a BKV Vasúti Járműjavító Kft. vendégeként.A rendezvényen megtekinthetőek lesznek a BKV régi és új villamosai, autóbuszai, a villamosok felújításának fázisai, valamint az Autóklub nosztalgia személygépkocsijai, motorkerékpárok, kerékpárok és más érdekességek. A gyerekeket közlekedési játékok várják.
I bike Budapest kőbányai bringásokkal
Április 28-án, vasárnap rendezték meg az idei I bike Budapest kerékpáros felvonulást, melynek Margitszigeti indulásához több csillagtúrát szerveztek városszerte. A X. kerületből induló túrát a Kőbányai Bringás civil csapata koordinálta.  
Közvéleménykutatás Kőbánya-Kertvárost érintő beruházásokról
A Kőbányai Önkormányzat településrendezési szerződést kötött a Continental Kft.-vel, mely alapján olyan beruházást kíván végrehajtani Kőbánya-Kertváros területén, amely az ott lakók életkörülményeit javítja.A kérdőív kitöltésével véleményt, javaslatot tehet Kőbánya-Kertváros területén szükségesnek ítélt beruházási feladatok meghatározásához.
“Felhőgyárat” avattak Kőbányán
Megvilágított páragömbök színesítik Budapest egyik legnagyobb lakótelepének főutcáját. A 21. századi attrakció mellett a kőbányai Újhegyi sétány a múltat sem feledi, a helyiek összetartozását apró “meglepetésszobrok” erősítik. “A miénk Budapest egyik legszebb korzója.” – mondta az ünnepélyes átadón D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere. A Harmat és a Mádi utca közötti részt több, mint 300 millió forintból varázsolta újjá az önkormányzat. A tervek szerint őszre megszépül az Újhegyi sétány déli szakasza is, a munkálatok már elkezdődtek. 
Mintatér jön létre Kőbányán
Letették annak a különleges térnek az alapkövét, amely országos mintaprojektként valósul meg Kőbánya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) összefogásaként. A kőbányai Legyen Tered elnevezésű projektben építészeti eszközökkel segítik a bűnmegelőzést.
Kedves Kőbányaiak!
Áldott húsvéti ünnepeket kíván a Kőbányai Önkormányzat nevében:D. Kovács Róbert Antalpolgármester
Közlemény
A húsvét az egyik legszebb, és legismertebb ünnepünk, melyhez számos népszokás, például a húsvét hétfőn szokásos locsolkodás is kötődik. Az ünnep családias jellege, valamint a vele együtt járó hosszú hétvége azon családok számára is vonzóvá teszi az autóval történő –rövidebb-hosszabb kirándulásokat vagy a távolabb élő rokonok meglátogatását, akik az év eddigi részében még nem használták jelentősebb távokon a család autóját.
Föld Napja városszépítő akció
A Kőbányai Önkormányzat a Föld Napja alkalmából 2019. április 27-én (szombaton) 9.00 órától városszépítő akciót szervez, melyre várja a kőbányaiak, intézmények, civil szervezetek és helyi cégek, vállalkozások csatlakozását. A program célja városunk közterületeinek takarítása, rendezése, szebbé tétele a tavaszi megújulás jegyében.
Pályázati felhívás művészeti és kulturális tevékenység támogatására
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet a Kőbánya területén élő és alkotó művészeti, kulturális tevékenységet folytató magánszemélyek, a kőbányai székhelyű művészeti és kulturális tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek, valamint a kőbányai székhelyű művészeti oktatási intézmények tanulói részére.Benyújtási határidő: 2019. augusztus 2.