Pályázati felhívás tehetséges sportolók támogatására                     ***                     Egészségügyi támogatás                     ***                     Ápolási támogatás                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Közérdekű információk

Kormányablakok rendkívüli nyitvatartása az Európai Parlamenti választások idején

X. Kerületi Okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablak: 1105 Budapest, Havas Ignác utca 1.

Rendkívüli nyitvatartás május 25. (szombat): 8.00-14.00
Rendkívüli nyitvatartás május 26. (vasárnap): 6.00-19.0024. ALDI Női Futógála

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Sportiroda (BSI Sport Kft.) 2019. május 19-én rendezi meg a

                                                       24. ALDI Női Futógála 

eseményét.


Bringázz a munkába! kampány

A Magyar Kerékpárosklub 16. alkalommal indította el a Bringázz a munkába! kampányt az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával.

A mindennapi munkába biciklizést népszerűsítő kampány célja, hogy minél többen kipróbálják, mennyivel egyszerűbb, olcsóbb, egészségesebb és környezetkímélőbb kerékpárral a munkába járni.

A tavaszi kampány 2019. május 6-ától 31-éig, az őszi szeptember 9-étől 22-éig tart.

 

A játékban idén is 2-4 fős csapatok vehetnek részt. Fontos, hogy a nyereményjáték sorsolásba csak csapattagként lehet bekerülni, így az egyéni regisztráció után csatlakozni kell egy csapathoz.

A részletes játékszabályt itt lehet elolvasni: https://bringazzamunkaba.hu/jatekszabaly

Csatlakozni okostelefonokkal lehet, amikre a résztvevők letöltik a Bike Citizens kerékpáros applikációt, majd ezen belül tudnak regisztrálni a kampány kezdőnapján, május 6-án (ősszel

szeptember 9-én), illetve a kampányidőszak végéig bármikor.

Aki részt vett a tavalyi játékban, a meglévő Bike Citizens fiókját tudja használni idén is, viszont mindenkinek regisztrálnia kell majd az új kampányfelületen.

Ezen az oldalon olvashatóak a különböző telefontípusok optimális beállításai is, amelyek lehetővé teszik az applikáció zökkenőmentes működését:

https://bringazzamunkaba.hu/applikacio

 

Hasznos linkek:

https://bringazzamunkaba.hu  - a Bringázz a munkába! kampány honlapja

https://bringazzamunkaba.hu/mit-nyerhetek  - a nyeremények listája

https://bringazzamunkaba.hu/applikacio  - tudnivalók a Bike Citizens alkalmazásról

https://bringazzamunkaba.hu/hirek  - további hírek, aktualitások, érdekességek.

https://www.facebook.com/bringazzamunkaba/  - facebook-oldal sok infóval


Rendkívüli ügyfélfogadás a központi ügyfélszolgálaton

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának központi ügyfélszolgálata (1144 Budapest, Gvadányi u. 69.) a személyijövedelemadó-bevallás közelgő határideje kapcsán május 6. és 17. között az alábbi meghosszabbított hétköznapi nyitvatartással fogadja az ügyfeleket:

                                                           Hétfő: 8.30 – 18.00
                                                           Kedd: 8.30 – 18.00
                                                           Szerda: 8.30 – 18.00
                                                           Csütörtök: 8.30 – 18.00
                                                           Péntek: 8.30 – 18.00

Május 20-án, hétfőn, az ügyfélfogadási idő 8 óra 30 perctől 20 óráig tart.


A HUMÁN PAPILLOMAVIRUS FERTŐZÉS MEGELŐZHETŐ

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Kőbányai Önkormányzat védőoltási programja alapján a 2006. január 1. és 2006. december 31. között született fiúgyermekek számára a 2019. évben igényelhető a méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök elleni, 9 komponensű (6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58) védőoltás.
Az oltásra való jogosultság feltétele a törvényes képviselővel együttesen, életvitelszerűen is a X. kerületben az állandó lakóhely. A méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök elleni, két oltásból álló védőoltás-sorozat 5000 Ft szülői önrész fizetése mellett igényelhető. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, 2006-ban született fiúgyermekek szülői önrész biztosítása nélkül kaphatják meg a védőoltást. A védőoltás önkéntes, annak beadásához a szülő/gondviselő írásbeli nyilatkozata szükséges, melyet május 1. és június 15. között lehet benyújtani.


Állatvédelmi nap Kőbányán

A Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat 2019. május 3-án (pénteken) 9.00 órától 16.00 óráig nyílt napot tart a Budapest X. kerület Bebek utca 1. szám alatti önkormányzati telephelyen.

A nyílt nap programjában szerepel:

-  háziállat simogató
-  házi- és kisállatok tartása, a helyes állattartás szabályai
-  tesztjátékok

A telephely megközelíthető az Ihász utcáról, a garázsoknál jobbra.
(A volt Polgárvédelmi Parancsnokság épülete)


Föld Napja városszépítő akció

Kedves Kőbányaiak!

A Kőbányai Önkormányzat a Föld Napja alkalmából 2019. április 27-én (szombaton) 9.00 órától városszépítő akciót szervez, melyre várja a kőbányaiak, intézmények, civil szervezetek és helyi cégek, vállalkozások csatlakozását. A program célja városunk közterületeinek takarítása, rendezése, szebbé tétele a tavaszi megújulás jegyében.


„Titkos küldetés!” rajzpályázat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya hagyományaihoz hűen 2019-ben is kiírta rajz- és képregény pályázatát általános iskolás tanulók számára. Az idei pályázat címe „Titkos küldetés!”, melyre bármilyen technikával készített, egyéni pályázatokat várnak.

Az alkotások leadásának hatideje: 2019. május 21.


Forgalmirendváltozás az M3 metróvonal rekonstrukciójának időtartamára 2019. április 6-ától

Az M3-as metró április 6-tól Dél-Pesten folytatódó felújításához és pótlásához kapcsolódóan a gépjárművel közlekedőknek is számos forgalmi változásra kell felkészülni. A BKK és a Budapest Közút felhívja a Dél-Pesten gépjárművel közlekedők figyelmét, hogy a metrópótlás miatt elsősorban az Üllői úton, az M5-ös autópálya bevezető szakaszán és a Gyáli úton, valamint a Népliget, a Nagyvárad tér és a Közvágóhíd térségében megváltozott forgalmi rendre és nehezebb haladásra kell számítani.  A dél-pesti régióban közlekedőknek hosszabb, akár 20-30 perccel nagyobb utazási időre kell készülniük, érdemes ezért előre megtervezni az utazást, korábban vagy később útnak indulni. BKK kéri továbbá, hogy a szokásosnál nagyobb figyelemmel és türelemmel vezessenek. A metrófelújítással kapcsolatban minden fontos információ egy helyen megtalálható a BKK weboldalán a www.bkk.hu/m3felujitas címen.


Lakossági tájékoztató az aktuális kerületi munkakezdési útkezelői hozzájárulások kiadásáról

- a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. megbízásából a kivitelező Bácskai Elemér egyéni vállalkozó a Budapest X. Farkasalma u. - Medveszőlő u. lakótelep belső útjainak és parkolóinak felújítás kiviteli munkáit 2019. április 15-én megkezdte. Várható befejezés: 2019. július 15.

- a Continental Automative Hungary Kft. megbízásából a kivitelező Weinberg '93 Kft. a Budapest X. Napmátka u. 2-6. ideiglenes kapu behajtó létesítés (2020. április végé eredeti állapot visszaállítása) kiviteli munkáit 2019. május 8-án megkezdi. Várható befejezés: 2019. május 26.

- az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a GTF Kft. készíti a Budapest X. kerület, Gergely utca 53-61. számú épületek villamos energia ellátása 1 kV-os földkábel rekonstrukcióra vonatkozó 217006 munkaszámú tervet. Az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a kivitelező MAXERON Kft. a tárgyi létesítményre vonatkozóan a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal kezelésében lévő területre, úgymint Budapest X. Gergely utca járda és zöldterület a kiviteli munkák megkezdéséhez a 2018. augusztus 27-én kiadott munkakezdési hozzájárulást az abban foglaltak maradéktalan betartásával meghosszabították. Munkakezdés: 2019. május 6. Várható befejezés: 2019. május 30.

- a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. megbízásából a kivitelező Megasped Kft. a Budapest X. Agyagfejtő u. 6-12. szám előtti területen parkoló bővítés kiviteli munkáit 2019. május 6-án megkezdte. Várható befejezés: 2019. augusztus 15.

- a CEVA Phylaxia Oltóanyaggyártó Zrt. megbízásából a kivitelező KAS'94 Kft. a Budapest X. Száva utca, CEVA Phylaxia Oltóanyaggyártó Zrt. kapubehajtó bővítés kiviteli munkáit 2019. május 6-án megkezdte. Várható befejezés: 2019. május 30.

- a Liget Mester Kft. a Budapest X. kerület, Kápolna u. -Kőrösi Cs. S. úti gyalogos aluljáró átalakítás munkakezdését meghosszabítja. Várható befejezés: 2019. május 30.

- az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a Szinaron Kft. a Budapest X. kerület, Kada utca 98. szám alatti ingatlan villamosenergia ellátásra vonatkozó kiviteli munkákat 2019. május 13-án megkezdi. Várható befejezés: 2019. május 17.

- az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a kivitelező Maxeron Kft. a Budapest X. Gergely utca 106. szám alatti lakópark 1. ütem, villamosenergia ellátás kiviteli munkáit 2019. május 20-án megkezdi. Várható befejezés: 2019. május 31.

- a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.megbízásából a kivitelező Megasped Kft. a Budapest X. Harmat utca -Újhegyi sétány-Bányató u. -Tavas u. által határolt területenen a parkolók kialakításának kiviteli munkáit 2019. május 6-án megkezdi. Várható befejezés: 2019. augusztus 15.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!