Korcsolyázz ingyenesen Kőbányán!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Közérdekű információk

Közlekedésrendészeti intézkedés

Demonstráció biztosításának zavartalan lebonyolítása érdekében.


Tájékoztató mammográfiás szűrővizsgálatról

A kerületben állandó bejelentett lakcímmel rendelkező, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívólevelet kapnak, amelyben szerepel, hogy mikor és hova várják őket vizsgálatra. 

A SZŰRŐVIZSGÁLAT DÍJMENTESEN IGÉNYBE VEHETŐ!

A vizsgálat helye és ideje:

HT Medical Center, 1173 Budapest, Pesti út 177., tel.: +36 (1) 253-6195.

2019. január – április.


VÉDŐOLTÁSSAL A FERTŐZŐ AGYHÁRTYAGYULLADÁS ÉS SZEPSZIS ELLEN

Tisztelt Szülő/Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Kőbányai Önkormányzat védőoltási programja alapján a kőbányai lakóhellyel rendelkező és lakóhelyén életvitelszerűen tartózkodó, 2008. január 1. és 2008. december 31. között született gyermekek számára a 2019. évben is igényelhető a meningococcus baktérium által okozott fertoző agyhártyagyulladás és szepszis elleni négykomponensű (A, C, W-135, Y) ingyenes védőoltás.


Tájékoztatás a fővárosi kormányablakok és Központi Okmányiroda év végi ügyfélfogadási rendjéről

Tisztelt Lakosság!

A közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (Ill. 7.) Korm. rendelet 13. §-ban szabályozott téli igazgatási szünetre való tekintettel Budapest Főváros Kormányhivatala 1-XXIII. kerületi kormányablakának, valamint a Központi Okmányirodának a 2018. december 17. és 2019. január 2. közötti ügyfélfogadási rendjével kapcsolatosan az alábbiak szerint tájékoztatjuk.


A Kőbányai Német Önkormányzat meghívója

A Kőbányai Német Önkormányzat meghívja Önt és Kedves Családját a 2018. december 11-én a Körösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 18 órakor és december 12-én a Kőbányai Szent László Plébánia Galériában 17.00 órakor tartandó rendezvényeire.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Inguszné dr. Barabás Rita elnök


ÚJ HELYRE KÖLTÖZIK a XVI. KERÜLETI HIVATAL Foglalkoztatási Osztálya

2018. november 06. és november 10.  között az ügyfélfogadás szünetel. 

2018. november 12-től
(hétfő) változatlan ügyfélfogadási rendben várjuk ügyfeleinket az új helyszínen.


Az új helyszín: BALUSZTRÁD IRODAHÁZ (Kőbánya, Élessarok) Kőrösi Csoma Sándor út 53. földszint.


Lakossági tájékoztató a KSH lakbérfelmérés című adatfelvételéről

Központi Statisztikai Hivatal Budapest 10. ker. településen 2018. október 12. és december 06. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeinek felmérése.


A kérdezőbiztosok személyesen veszik fel a kapcsolatot a véletlenszerűen kijelölt címen élő adatszolgáltatókkal 2018. október 12. és 2018. november 30. között. Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli.

Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

A lakosság és az önkormányzatok számára hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30, pénteken 8.00 és 14.00 óra között a 06-80-200-766 ingyenes zöldszámon, valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adnak további felvilágosítást.

Az adatfelvételről bővebben a www.ksh.hulakberfelmeres internetes oldalon tájékozódhatnak.


TÖBB VAGY HA ADSZ!

A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 11. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban 2018. október 11-14. között. Az akció Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért.


Kulturális Örökség Napja a Polgármesteri Hivatalban


A Kőbányai Polgármesteri Hivatal 
2018. szeptember 15-én 10:00 és 16:00 között ismét kinyitja kapuit, hogy munkatársaink „idegenvezetésével” az érdeklődőknek megmutassuk az eredeti állapotoknak megfelelően átépített, felújított hivatali épületet. A csoportok fél óránként indulnak. Előzetes regisztráció nem szükséges a részvételhez.


Kérjük, figyeljék honlapunkat és a közösségi médiát, ahol hamarosan tájékoztatást adunk a végleges zenei programról!