Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak                     ***                     ORGONA-VESPERÁS


Közérdekű információk

ZAJVÉDELMI BIZOTTSÁG KIHELYEZETT ÜLÉSE ÉS LAKOSSÁGI FÓRUM

2018. június 14-én (csütörtökön) a Kőbányai Kertvárosi Általános Iskolában (1106 Budapest, Jászberényi út 89.)


Lakossági tájékoztatás

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. május 23-án 0.00 - 3.30 óra között

X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor úton az Ónodi utca és a Liget tér közötti szakaszon

a FŐKERT NONPROFIT ZRT. munkatársai az 1-es és 3-as villamosvonalak füves pályaszakaszain kaszálási és takarítási munkálatokat végeznek, ezért esetenként a forgalmat akadályozhatják.


Megértésüket köszönjük!


Lakossági tájékoztatás

A 23. Női futógála zavartalan lebonyólítása érdekében a Budapesti Rendőr-Főkapitányság Rendészeti Szervek Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési és Közlekedési Osztálya az 1994. évi XXXIV. tv. 44, §. és az 1988. évi I. tv. 14. §. alapján ideiglenes forgalomkorlátozást rendelt el az alábbiak szerint: 


Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat meghirdeti ,,A legszebb konyhakertek'' programot

Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek" - Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat meghirdeti ,,A legszebb konyhakertek'' programot.

Várjuk minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség jelentkezését!

 

Jelentkezési határidő: 2018. június 15. 


Pályázati felhívás egészségügyi támogatásra

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet egészségügyi támogatásra, a háziorvos vagy a szakorvos által javasolt gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás, továbbá a meglévő gyógyászati segédeszköz javítási költségeihez való hozzájárulásra.

A pályázatok benyújtási határideje: 2019. február 28.


Pályázati felhívás ápolási támogatásra

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet ápolási támogatásra, a hosszabb ideig elhúzódó betegségek során felmerülő többletkiadások fedezésére.

A pályázatok benyújtási határideje: 2019. február 28.


Tájékoztató a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályájának további felújítási munkálatairól

Tisztelt Kőbányai Lakosok!

A Budapest Airport Zrt. által megküldött tájékoztatás szerint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályájának a tavalyi évben megkezdett felújítása idén is folytatódik, hogy a biztonságos légiközlekedés hosszútávon is garantálható legyen az utasok számára.


Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről

Tisztelt Kőbányai Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Budapest 10. kerületében a KSH elnöke által 2018-ra engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint. 


Meghívó lakossági tájékoztatóra

A Rákos-Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt, Rákos-Gödöllő szakaszával kapcsolatban.


Tájékoztató buszmegálló felújítási programjáról

Kőbányán a két éve megkezdett program újabb állomásaként megújul a Kőrösi Csoma Sándor út 4. előtti buszmegálló és környezete. A 2017. december 8-án megkezdett felújítási munka várható befejezése 2018. április 30-a.

A felújítás során hét új fa ültetésére, díszburkolat építésére, új utasváró kihelyezésére és egy megnövelt alapterületű, kiemelt zöldfelület kialakítására kerül sor.