Senior Tízkarikás Játékok                     ***                     Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Közérdekű információk

KŐBÁNYAI SENIOR TÍZKARIKÁS JÁTÉKOK

Kedves Kőbányaiak!

Szeretettel várjuk az 50. életévüket betöltött kőbányai lakcímmel rendelkezőket a „Mozdulj Kőbánya!” rendezvénysorozat és pontgyűjtő akció következő rendezvényére, a „Kőbányai Senior Tízkarikás Játékok” programunkra!

A verseny időpontja: 2018. október 3. szerda, 9:00-14:00 óra


Kulturális Örökség Napja a Polgármesteri Hivatalban


A Kőbányai Polgármesteri Hivatal 
2018. szeptember 15-én 10:00 és 16:00 között ismét kinyitja kapuit, hogy munkatársaink „idegenvezetésével” az érdeklődőknek megmutassuk az eredeti állapotoknak megfelelően átépített, felújított hivatali épületet. A csoportok fél óránként indulnak. Előzetes regisztráció nem szükséges a részvételhez.


Kérjük, figyeljék honlapunkat és a közösségi médiát, ahol hamarosan tájékoztatást adunk a végleges zenei programról!


Ismét megnyitja kapuit a Kőbányai Víztároló Medence a Kulturális Örökség Napja alkalmából

Az idén 150 éves Fővárosi Vízművek a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében szeptember 15-én 9.00 és 16.00 óra között ismét megnyitja legrégebbi, a társasággal csaknem egyidős, mai is üzemelő létesítménye, a Kőbányai víztároló medence kapuit.


Patkánymentesítés Kőbányán

Sajnálatosan tapasztalható, hogy a korábbi évekhez képest megnövekedett a patkánnyal fertőzött területek száma Kőbányán, ezért fontos, hogy hatékonyan lépjünk fel a rágcsálómentesítéssel kapcsolatban, amelyhez az alábbi tájékoztatást adjuk.


Felhívás- a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások számára

A Kormány döntése alapján a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben. 2018. október 15. napjáig formanyomtatvány kitöltésével igénybejelentés nyújtható be a Polgármester Hivatal Ügyfélszolgálatain (1102 Budapest, Állomás utca 26. vagy 1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.), a határidő elmulasztása jogvesztő. Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.


Hirdetmény

A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Helyi Választási Bizottság kitűzte Budapest X. kerület 6. számú egyéni választókerületében a települési önkormányzati képviselő időközi választását.

A SZAVAZÁS NAPJA 2018. szeptember 30. (vasárnap)


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ Népegészségügyi felmérés – táplálkozási és tápláltsági állapot vizsgálat 2018

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - az EFOP 1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című projekt keretében - lakossági felmérést szervez a 18 éven felüliek körében. A felmérés kérdezői és a dietetikus szakemberek országszerte ezernél több felnőttet az otthonában keresnek fel, és kérdezik meg táplálkozási szokásaikról, életmódjáról.
A felmérés elővizsgálata Budapesten 2018. augusztus 24. és 26. között zajlik,  a fővizsgálatra 2018. szeptember 1. és december 15. között kerül sor országszerte 149 településen.


A főváros patkánymentesítésével kapcsolatban a Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatalának tájékoztatója

A patkánymentesítést 2018. július 19. napjától (a Bábolna Bio Kft. helyett) az RNBH Konzorcium (tagjai: a Rovért Rovar- és Rágcsálóirtó Kft., a Növényvédő és Kártevőirtó Kft., a Bogármérnökség Kft., a Hygiénia Kártevőirtó és a Szolgáltató Kft., ügyvezető: Reisinger Mátyás György) látja el.

A lakossági bejelentéseket a 06/70-364-6531 telefonszámon fogadja az RNBH Konzorcium hétfőtől péntekig, 8.00 órától 16.00 óráig. A köztes időszakokban üzenetrögzítő fogadja a hívásokat. A patkányészleléseket elektronikusan a patkanyirtasbudapest@gmail.com e-mail címen lehet bejelenteni.


Tájékoztató a Kőbánya területén végzendő állatmentő és állatvédelmi tevékenységről

2018. június 1-jétől a Segítő Angyalok V&R Állatmentő Nonprofit Kft. látja el Kőbánya területén az állatmentéssel és állatvédelemmel kapcsolatos feladatokat.

A Kőbányai Önkormányzat fontosnak tartja a kulturált állattartás kialakulását, ehhez kéri az Önök segítségét, együttműködésüket az Önkormányzattal és a Segítő Angyalok V&R Állatmentő Nonprofit Kft.-vel. Elérhetőségük: Kobanya@segitoangyalok.hu, telefon: valamint a +36 70 539 3220, valamint a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat facebook oldala.