Adjunk a Húroknak!                     ***                     Közmeghallgatás                     ***                     Helyismereti Túra                     ***                     Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Közérdekű információk

Lakossági tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy
  • X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor úton
A FŐKERT Zrt.  munkatársai 2018. november 16-án 0.00 - 3.30 óra között kaszálási és takarítási munkálatokat végeznek, ezért esetenként a forgalmat akadályozhatják.

Megértésüket köszönjük!

VIII. Koccintós NéptáncfesztiválA rendezvény időpontja: 2018. november 17. 

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kultúrális Központ,
1105 Budapest, Szent László tér 7-14.


Európai Hulladékcsökkentési Hét

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében Magyarország idén is részt vesz az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban, mely 2018. november 17-25. között kerül megrendezésre.


A Hét keretében Európa szerte önkéntesek saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékmennyiség csökkentésének fontosságára, a termékek újrahasználására, valamint a már hulladékká vált anyagok újrahasznosítására, azaz a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére.


Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. évi közmeghallgatása

2018. november 22-én (csütörtökön) 17 óra

Helyszín:

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
1105 Budapest, Szent László tér 7-14.


Helyismereti túra Kőbányán

Kedves Kőbányaiak!

Szeretettel várjuk Önöket, várunk Benneteket a Mozdulj Kőbánya! rendezvénysorozat és pontgyűjtő akció következő rendezvényére, a Helyismereti Túra Kőbányán programunkra!  

Időpont:
2018. november 17. 10:00 óra


ÚJ HELYRE KÖLTÖZIK a XVI. KERÜLETI HIVATAL Foglalkoztatási Osztálya

2018. november 06. és november 10.  között az ügyfélfogadás szünetel. 

2018. november 12-től
(hétfő) változatlan ügyfélfogadási rendben várjuk ügyfeleinket az új helyszínen.


Az új helyszín: BALUSZTRÁD IRODAHÁZ (Kőbánya, Élessarok) Kőrösi Csoma Sándor út 53. földszint.


Lakossági tájékoztató a KSH lakbérfelmérés című adatfelvételéről

Központi Statisztikai Hivatal Budapest 10. ker. településen 2018. október 12. és december 06. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeinek felmérése.


A kérdezőbiztosok személyesen veszik fel a kapcsolatot a véletlenszerűen kijelölt címen élő adatszolgáltatókkal 2018. október 12. és 2018. november 30. között. Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli.

Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

A lakosság és az önkormányzatok számára hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30, pénteken 8.00 és 14.00 óra között a 06-80-200-766 ingyenes zöldszámon, valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adnak további felvilágosítást.

Az adatfelvételről bővebben a www.ksh.hulakberfelmeres internetes oldalon tájékozódhatnak.


2018. ÉVI KÖTELEZŐ EBÖSSZEÍRÁS

TISZTELT EBTULAJDONOSOK, EBTARTÓK! 

A Kőbányai Önkormányzat 2018. október 1. és 2018. december 14. között Budapest X. kerület közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kötelező ebösszeírást végez. 

A törvény értelmében az ebtartás helye szerint illetékes települési önkormányzatnak ebrendészeti feladatai végrehajtása, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást kell végeznie. 

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, melyhez a szükséges EBÖSSZEÍRÓ LAP beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában és Kihelyezett Ügyfélszolgálatán, továbbá a honlapról letölthető itt


TÖBB VAGY HA ADSZ!

A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 11. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban 2018. október 11-14. között. Az akció Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért.


Kulturális Örökség Napja a Polgármesteri Hivatalban


A Kőbányai Polgármesteri Hivatal 
2018. szeptember 15-én 10:00 és 16:00 között ismét kinyitja kapuit, hogy munkatársaink „idegenvezetésével” az érdeklődőknek megmutassuk az eredeti állapotoknak megfelelően átépített, felújított hivatali épületet. A csoportok fél óránként indulnak. Előzetes regisztráció nem szükséges a részvételhez.


Kérjük, figyeljék honlapunkat és a közösségi médiát, ahol hamarosan tájékoztatást adunk a végleges zenei programról!