Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Képtár - Hírek képekben


2018. június 19.

Újabb mérföldkő az Újhegyi sétány megújításában: ünnepélyes keretek között tették le Kőbánya vezetői az építkezés második szakaszának alapkövét június 19-én délelőtt.2018. június 19.

A Kőbánya Bringa program részeként június 19-én, kedden reggel két X. kerületi helyszínen tartottak bringás reggelit, idén immár második alkalommal. A nagysikerű tavaszi reggeli után a résztvevő szám júniusra megduplázódott: közel 300 kerékpárost láttak vendégül a Kőbányai Torna Club önkéntesei.2018. június 04.

Az elcsatolt területekről menekültek számára épített, Pongrác úti Föltámadott Krisztus templomban emlékeztek hétfőn Kőbányán a Nemzeti Összetartozás Napjára.2018. május 26.

A Balkán-est hosszú évek óta szerves része a gazdag kőbányai kulturális kínálatnak. Az Újhegyi-tó színpadát idén is délszláv és görög ritmusok és dallamok, népviseletek töltötték be, miközben a környéket autentikus balkáni ételek – a görög bifteki fasírt, muszaka, tzatziki, gírosz (Metaxával leöblítve), valamint a szerb csevapcsicsa és ajvár, illetve a bolgár caca, kalkan, lefer és palamud halételek – illata lengte át.2018. május 01.

Budapest talán leghangulatosabb május 1-jei programjává nőtte ki magát a Kőbányai Halmajális. A halászléfőző versenyen idén harminc csapat indult: kőbányaiak és vendég versenyzők egyaránt.2018. április 29.

A futók létszámát tekintve sikerült a rekorddöntés az Óhegy parkban, de a két óra alatt egyénileg teljesített távok összessége elmaradt a tavalyitól – talán a kánikulai forróság miatt. Április 29-én negyedszer gyűltek össze a futás szerelmesei a rekortán mellett, hogy túlszárnyalják a 2017- es eredményeket – akkor 394 sportoló 4118 kilométert teljesített. Idén a 401 indulónak ez nem sikerült: 3660 kilométer lett az össztáv.2018. április 21.

A Népligetben, Budapest legnagyobb parkjában a Föld Napjához csatlakozva több száz önkéntes, köztük szép számban kőbányai iskolások vonultak ki, hogy megszépítsék a hatalmas közterületet. A nap egy igazán felvillanyozó eseménnyel kezdődött: a Főkert és a Ferencvárosi Torna Club vezetői, valamint D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere átadták az új játszóteret a Vajda Péter utcában.2018. április 11.

Mintegy 300 kőbányai diák válhatott költővé egy napra április 11-én, a magyar költészet napján. A Kőrösi szervezői irodalmi délelőttre invitálták az iskolásokat. A tanulók játékosan ismerkedhettek meg a legnagyobb magyar költők életével és munkásságával. Az egyik asztalnál a gyerekek poéták képeit rakhatták ki részletekből, mások eközben bekötött szemmel tapogathatták le a lapokra felragasztott ismert strófák szövegét.2018. április 06.

17 óvoda 355 munkatársa vett részt az Óvodai Dolgozók Sportnapján a Kocsis Sándor Sportközpontban, április 6-án. A tömegsporteseményt Radványi Gábor alpolgármester nyitotta meg. „Büszkék vagyunk arra, hogy kerületünkben nemcsak az él- sport jelentős, de fővárosi összehasonlításban is kiemelkedő a parkjainkban, biciklipályáinkon, futópályáinkon folyó tömegsportélet.2018. március 22.

Hamarosan megindulhat az új kőbányai szakrendelő építése, és „nyugdíjba vonul” a mostani Egészségház. A Kőbányai úti jelenlegi épületben kiállították az új intézmény látványterveit.2018. március 14.

A kőbányai hagyományokhoz hűen a forradalom előestéjén idén is fáklyás felvonulással emlékezett a kerület 1848–49 hőseire. A menet a Conti-kápolna előtt gyülekezett, ahol az ön- kormányzat jóvoltából Kossuth-kiflivel és forró teával várták a megemlékezőket. Innen a Magyar Oltárhoz vezetett az út, ahol a Pódium Színpad művészei léptek fel, illetve dr. György István kormánymegbízott mondott ünnepi beszédet.2018. március 13.

Mostantól emléktábla is hirdeti a Rece-Fice Óvoda és Manóvár Bölcsőde falán, hogy az önkormányzat által felújított épületet 2017-ben, középület kategóriában elismerő oklevélben részesítette az Építőipari Mesterdíj Alapítvány kuratóriuma.2018 március 07.

A Szenior Ki mit tud? keretében bebizonyították a résztvevők, hogy az idősebb életkor az előadó­művészetben egyálta­lán nem akadály, sokkal inkább lehetőség. Az idei versenyre igen so­kan jelentkeztek vers­ és próza, tánc, hangszeres zene és kórus műfajban. A zsűri által legjobb­nak ítélt produkciókat a Kőrö­si színháztermében megrende­zett gálán mutatták be. A díja­zottaknak Kovács Róbert pol­gármester gratulált.2018. február 24.

Repülőrajttal indított a Mozdulj Kőbánya! Az egész éven át tartó programsorozat első felvonása, a Kőbányai Korcsolyanap ugyanis szép számban vonzotta az érdeklődő amatőr sportolókat.2018. február 15.

Késely Ajna úszó vehette át a Kőbánya sportolója 2017 elismerő címet. Az emlékplakettet és az oklevelet Kovács Róbert polgármester adta át a Kőrösi Kulturális Központban tartott gálán.2018. február 10.

Kőbányán több ezer ázsiai, főként kínai származású lakos él, ezért idei tavaszváró ünnepség nyitó- rendezvényének is a kerület adott helyet. Az új eszkinaiujevtendő, a Kutya évének kezdetét (idén február 16-a) nagyszabású programsorozattal ünnepelték a kínai–magyar szervezetek.2018. február 07.

Megtalálták Kőbánya idei legfinomabb házi készítésű sütijét. A versenyben függetlenként induló Ürmös Lászlóné által készített sörkifli a zsűritagok mindegyikét elvarázsolta.2018. január 09.

Ügyfélirodát nyitott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a kőbányai kormányablakban. A fővárosban keddtől 7 kormányablakban már elérhető a NAV ügyfélszolgálata.2018. január 06.

A Tutta Forza Zenekar, a Budapest Táncművészeti Stúdió Tánckara, valamint Molnár Anna, Kovalik Erika és Szűcs Attila énekesek gálakoncertjével köszöntötték az újévet.2017. december 15.

A XVII. kerület csaknem 115 millió, a X. kerület közel 132 millió forint értékben kapott informatikai eszközöket. A Kőbányai Szent László Gimnázium – mint a legnagyobb tanulói létszámmal bíró intézmény – 19,4 millió forintos támogatást nyert el.2017. december 12.

Első alkalommal adták át Az év tűzoltója díjat a főváros X. kerületében. A Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány elismerését Gombár András tűzoltó főtörzsőrmester vehette át.2017. december 03.

Advent első vasárnapján Kovács Róbert polgármester és dr. György István kormánymegbízott közösen felkapcsolták Kőbánya ünnepi fényeit.2017. november 14.

Tyll Attila Jászai Mari-díjas színművész, Magyarország Érdemes Művésze tiszteletére avattunk ma emléktáblát a Kéknyelű utca 7. szám alatt. Annál a háznál, amelyben élete végiéig élt és ahol özvegye, Anna néni ma is lakik.2017. november 04.

A Kőbányai Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 61. évfordulóján, november 4-én a Silye Sámuel és társai emlékére állított emlékműnél tartott megemlékezést.2017. október 27.

Vadonatúj játszóteret épített a Kőbányai Önkormányzat a Száva parkban. Közel 2 ezer négyzetméteren két korosztálynak összesen 15 játszóeszközt alakítottak ki, valamint új utcabútorokat, ivókutat, kerékpártárolókat helyeztek ki, illetve sok fát és növényt telepítettek. 2017. október 06.

Az aradi vértanúkra emlékeztünk, tiszteletünket az Új köztemető 1848-as honvédsírjainál róttuk le. Beszédet dr. György István kormánymegbízott úr mondott, a megemlékezésen a Janikovszky Éva Általános Iskola két diákja szerepelt.2017. szeptember 16.

Kerékpáros túrával emlékeztek Szent Lászlóra a kőbányai bringások.2017. szeptember 07.

Letették az Opera Műhelyház alapkövét, az egykori Északi Járműjavító mintegy 25 ezer négyzetméteres Eiffel csarnokában.2017. szeptember 02.

X. Kőbányai Rendvédelmi Napok2017. augusztus 20.

Szent István Napja2017. augusztus 19.

5. Kőbányai Blues FesztiválSzent László Napok 2017

Szent László Napok 2017. 06.22. - 06. 25.2017. január 19.

A siker mindig elismerést vált ki, de példaképek azokból lesznek, akik valami pluszt is hozzátesznek a „statisztikához” – mondta Kovács Róbert polgármester Imre Gézáról, aki a napokban vette át a Kőbánya Sportolója 2016 elismerést. A díjátadó ünnepségen nem csak az olimpiai ezüstöt szerző párbajtőrözőt méltatták, hanem a 2016-ban kiemelkedő eredményt elérő valamennyi kőbányai sportolót.2016. október 24.

Tetszetős kerámiatáblával és oklevéllel jutalmazta idén is a Kőbányai Önkormányzat a legszebb kerületi kerteket, balkonokat, portákat. 2016. október 12.

A Kőbányai Senior Tízkarikás Játékoknak adott otthont a Kocsis Sándor Sportközpont október 12-én. Az esemény fővédnöke Kovács Róbert Kőbánya polgármestere volt.2016. szeptember 30.

Átadták a vadonatúj orvosi rendelőt a Kerepesi úton.2016. szeptember 23.

A Vaspálya utcában szeptember 23-án ünnepélyes keretek között adta át az újjáépített Manóvár Bölcsődét és Rece-fice Óvodát Kovács Róbert polgármester.2016. szeptember 22.

Az Európai Mobilitási Héthez 2016-ban is csatlakozott Kőbánya. Három napon keresztül több helyszínen, számos program várta a kerületieket.2016. szeptember 21.

Az Európai Mobilitási Hét megnyitó rendezvényét az Óhegy parkban Radványi Gábor alpolgármester nyitotta meg szeptember 21-én.2016. augusztus 19.

A magyar blues és rockzene nagyjai mellett ifjú tehetségek is felléptek augusztus 19-én, az önkormányzat jóvoltából negyedik alkalommal megrendezett Kőbányai Blues Fesztiválon. Az Óhegy Park a napsütéses kora délutánon még csak a vidámpark lármájától volt hangos, de a gyerekzsivajon csakhamar felülkerekedtek a méretes színpadon felálló zenekarok. Fiatalok és nagy öregek együtt. 2016. augusztus 19.

A Maglódi úti Főzdeparkban rendezték meg az Első Kraft Sörfesztivált, ahol bemutatkozhatott az újjáéledő kőbányai sörgyártás, mégpedig különleges serfőzdékkel, elkötelezett, lelkes fiatal szakemberekkel. Elsősorban azokat a sörszeretőket várták, akik a nagyüzemi gyárak választéka, a bevásárlóközpontok tömegtermékei helyett a kézműves sörkülönlegességeket keresik. 2016. augusztus 19.

István király tetteinek ereje abban rejlett, hogy nélkülözött mindenfajta öncélúságot, sőt ellenkezőleg: biztonságot, hitet, jövőképet adott az országnak – hangsúlyozta ünnepi beszédében Kovács Róbert polgármester a Magyar Oltár előtt augusztus 19-én megtartott Szent István napi önkormányzati ünnepségen. Őt tiszteletesek és atyák áldásai, majd a Törekvés néptáncosai követték.2016. június 24-27.

Hihetetlen programdömping várta a látogatókat a Szent László Napokon június utolsó hétvégéjén.2016. június 25.

Hatalmas sikerrel zárult az első Szent László Napi főzőverseny, azaz a Szabadtűzi Lovagrend első budapesti megmérettetése, amelyre 18 csapat nevezett.

 2016. június 23.

Kőbánya „hétköznapi hőseinek”, a kiválók közül is a legkiválóbbak munkáját elismerő kitüntetések átadásával, nyílt meg a Szent László Napok, a kerület legimpozánsabb, legizgalmasabb és egyben legfontosabb programsorozata.2016. június 08.

A kormány családpolitikájáról, kiemelten a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK) kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatta a kőbányaiakat az Újhegyi Közösségi Házban Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.2016. május 27-29.

Háromnapos nyárnyitó piknik Újhegyen2016. május 07.

A 20. Bende Kupát és a 12. Országos Tehetségkutató versenyt szervezte idén a Kőbányai HappyDog Kutyaiskola, a jubileumi rendezvényre minden eddiginél többen neveztek, hetvennél is többen jöttek megmérettetni kedvencüket.2016. május 01.

Halfesztivál Óhegyen2016. április 29.

Összesen 20850 egynyári virágot: paprikavirágot, bársonyvirágot, celóziát, begóniát, mézvirágot, 19210 tő muskátlit, 3700 darab fűszernövényt, 5860 fagyal cserjét és 12260 csodasövény cserjét vehettek át azok, akik jelentkeztek az önkormányzat felhívására