Pályázati felhívás tehetséges sportolók támogatására                     ***                     Egészségügyi támogatás                     ***                     Ápolási támogatás                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Képtár - Hírek képekben


2019. április 16.

Letették annak a különleges térnek az alapkövét, amely országos mintaprojektként valósul meg Kőbánya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) összefogásaként. A kőbányai Legyen Tered elnevezésű projektben építészeti eszközökkel segítik a bűnmegelőzést.2019. április 06.

Április 6-án, szombaton, az isaszegi csata évfordulójának emlékére szervezett kerékpártúrára összegyűlt több mint háromszáz kerékpárost a várható eső sem tántorította el egy jó kis tekeréstől. A Kőbányai Szabadidő Központ (KÖSZI) előtti térről induló túra apropója, hogy együtt emlékezzenek meg a 1848-49-es forradalom és szabadságharc tavaszi hadjáratának sorsdöntő ütközetéről.2018. november 21.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kezdeményezésére ezekben a hetekben országszerte 200 000 példányban kerül kiosztásra az általános iskolákban a Közlekedő Kisokos munkafüzet és tanári kézikönyv. A kerületben elsőként a Szervátiusz Jenő Általános Iskolában kezdték meg a kiadványok kiosztását, ezt követően minden X. kerületi általános iskola 4 és 5. osztályos tanulója kézhez kapja.  2018. november 05.

Idén mintegy 250 kőbányai kerületszépítő vehetett át elismerést az önkormányzattól hétfőn a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.2018. október 30.

Letették a megújuló Sportliget alapkövét a 10. kerületben. A fejlesztés után a park újjászületve egyszerre látja el sport- és ligetfunkcióját.2018. október 27.

A Mozdulj Kőbánya! keretében a Kocsis Sándor Sportközpont és az önkormányzat a kőbányaiakat egy lazább erőpróbára invitálta: az Óhegy parkban a nordic walking versenyszámot tartották meg.2018. október 03.

Ismét hatalmas sikert aratott a Kőbányai Senior Tízkarikás Játékok, amelyet D. Kovács Róbert Antal kőbányai polgármester nyitott meg. A Kocsis Sándor Sportközpontban (Bihari u. 23.) rendezett, és a „Mozdulj Kőbánya!” rendezvénysorozat és pontgyűjtő akció részét képező tornán az 50 feletti generáció mérhette össze tíz versenyszámban tudását. 2018. szeptember 30.

Az Idősek Világnapja (október 1.) alkalmából a Kőbányai Önkormányzat 900 szépkorú kerületi polgárt hívott meg az Operettszínházba szeptember 30-ára egy kis vasárnapi mulatozásra. A vendégeket D. Kovács Róbert Antal polgármester köszöntötte, majd a Mágnás Miska című előadás következett, amelynek szünetében egy kis harapnivaló és frissítő várta a közönséget.2018. szeptember 21.

Régi hagyomány Kőbányán, hogy az önkormányzat, a KŐKERT Kft., a CIKK Egyesület és önkéntesek összefogásával évente kétszer, az áprilisi Föld Napja és a szeptemberi Takarítási Világnap alkalmából megtisztulnak- és szépülnek a közterek a kerületben. 2018. szeptember 01.

Szombaton, szeptember 1-jén már tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a Kőbányai Rendvédelmi Napot, amely a hajdani néhány sátoros rendezvényből valódi seregszemlévé nőtte ki magát2018. augusztus 30.

A kőbányai és a rákosmenti iskolavezetők és pedagógusok részvételével csütörtökön került sor a Kelet-Pesti Tankerületi Központ ünnepélyes tanévnyitójára a Kőbányai Szent László Gimnázium dísztermében.2018. augusztus 20.

A Magyar Oltár előtt tartott Szent István napi ünnepségen Radványi Gábor alpolgármester beszédében történelmi kontextusba helyezte államalapítónk örökségét. Őt követően a Pódium Színház két fiatal színésze szórakoztatta a közönséget, majd a Római Katolikus Cseh Zoltán atya, a Református Szilágyi-Sándor András és az Evangélikus Benkóczy Péter lelki pásztorok megszentelték az új kenyeret.2018. augusztus 19.

A 6. Kőbányai Blues Fesztiválon dr. György István kormánymegbízott és Radványi Gábor alpolgármester  köszöntötte a színpadon a 65 éves kőbányai basszusgitáros legendát, a kerület díszpolgárát, Póka Egont  egy 65 szeletes tortával. A remek napot Charlie koncert és tűzijáték zárta.2018. augusztus 14.

Új székhelyet építünk a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény számára a Füzér utca 32. szám alatt. Az új intézmény amellett, hogy méltó helye lesz városunk emlékeinek, közösségi térként is szolgál majd. A beruházás alapkövét augusztus 14-én helyeztük el, a munkálatok gőzerővel folynak. Kőbánya tovább fejlődik!2018. július 10.

A Bosch 37 milliárd forintból mintegy 90 ezer négyzetmméterrel bővíti Budapesti Fejlesztési Központját, amely Európa második legnagyobb ilyen létesítménye lesz. Az alapkőletételen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.2018. július 05.

Dely Péter (1934-2012) tiszteletbeli nemzetközi sakk nagymester kivételes műveltségű, költészetben, pszichológiában jártas, négy nyelven beszélő szellemóriás volt, aki legyőzte sakkban a világ legnagyobbjait, Korcsnojt, Uhlmannt, Donnert és Bondareckijt. Kőbányán, a Szárnyas utca 16-ban élt 56 éven át, ahol születésének 84-ik évfordulóján, július 5-én emléktáblát emeltek.2018. június 19.

Újabb mérföldkő az Újhegyi sétány megújításában: ünnepélyes keretek között tették le Kőbánya vezetői az építkezés második szakaszának alapkövét június 19-én délelőtt.2018. június 19.

A Kőbánya Bringa program részeként június 19-én, kedden reggel két X. kerületi helyszínen tartottak bringás reggelit, idén immár második alkalommal. A nagysikerű tavaszi reggeli után a résztvevő szám júniusra megduplázódott: közel 300 kerékpárost láttak vendégül a Kőbányai Torna Club önkéntesei.2018. június 04.

Az elcsatolt területekről menekültek számára épített, Pongrác úti Föltámadott Krisztus templomban emlékeztek hétfőn Kőbányán a Nemzeti Összetartozás Napjára.2018. május 26.

A Balkán-est hosszú évek óta szerves része a gazdag kőbányai kulturális kínálatnak. Az Újhegyi-tó színpadát idén is délszláv és görög ritmusok és dallamok, népviseletek töltötték be, miközben a környéket autentikus balkáni ételek – a görög bifteki fasírt, muszaka, tzatziki, gírosz (Metaxával leöblítve), valamint a szerb csevapcsicsa és ajvár, illetve a bolgár caca, kalkan, lefer és palamud halételek – illata lengte át.2018. május 01.

Budapest talán leghangulatosabb május 1-jei programjává nőtte ki magát a Kőbányai Halmajális. A halászléfőző versenyen idén harminc csapat indult: kőbányaiak és vendég versenyzők egyaránt.2018. április 29.

A futók létszámát tekintve sikerült a rekorddöntés az Óhegy parkban, de a két óra alatt egyénileg teljesített távok összessége elmaradt a tavalyitól – talán a kánikulai forróság miatt. Április 29-én negyedszer gyűltek össze a futás szerelmesei a rekortán mellett, hogy túlszárnyalják a 2017- es eredményeket – akkor 394 sportoló 4118 kilométert teljesített. Idén a 401 indulónak ez nem sikerült: 3660 kilométer lett az össztáv.2018. április 21.

A Népligetben, Budapest legnagyobb parkjában a Föld Napjához csatlakozva több száz önkéntes, köztük szép számban kőbányai iskolások vonultak ki, hogy megszépítsék a hatalmas közterületet. A nap egy igazán felvillanyozó eseménnyel kezdődött: a Főkert és a Ferencvárosi Torna Club vezetői, valamint D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere átadták az új játszóteret a Vajda Péter utcában.2018. április 11.

Mintegy 300 kőbányai diák válhatott költővé egy napra április 11-én, a magyar költészet napján. A Kőrösi szervezői irodalmi délelőttre invitálták az iskolásokat. A tanulók játékosan ismerkedhettek meg a legnagyobb magyar költők életével és munkásságával. Az egyik asztalnál a gyerekek poéták képeit rakhatták ki részletekből, mások eközben bekötött szemmel tapogathatták le a lapokra felragasztott ismert strófák szövegét.2018. április 06.

17 óvoda 355 munkatársa vett részt az Óvodai Dolgozók Sportnapján a Kocsis Sándor Sportközpontban, április 6-án. A tömegsporteseményt Radványi Gábor alpolgármester nyitotta meg. „Büszkék vagyunk arra, hogy kerületünkben nemcsak az él- sport jelentős, de fővárosi összehasonlításban is kiemelkedő a parkjainkban, biciklipályáinkon, futópályáinkon folyó tömegsportélet.2018. március 22.

Hamarosan megindulhat az új kőbányai szakrendelő építése, és „nyugdíjba vonul” a mostani Egészségház. A Kőbányai úti jelenlegi épületben kiállították az új intézmény látványterveit.2018. március 14.

A kőbányai hagyományokhoz hűen a forradalom előestéjén idén is fáklyás felvonulással emlékezett a kerület 1848–49 hőseire. A menet a Conti-kápolna előtt gyülekezett, ahol az ön- kormányzat jóvoltából Kossuth-kiflivel és forró teával várták a megemlékezőket. Innen a Magyar Oltárhoz vezetett az út, ahol a Pódium Színpad művészei léptek fel, illetve dr. György István kormánymegbízott mondott ünnepi beszédet.2018. március 13.

Mostantól emléktábla is hirdeti a Rece-Fice Óvoda és Manóvár Bölcsőde falán, hogy az önkormányzat által felújított épületet 2017-ben, középület kategóriában elismerő oklevélben részesítette az Építőipari Mesterdíj Alapítvány kuratóriuma.2018 március 07.

A Szenior Ki mit tud? keretében bebizonyították a résztvevők, hogy az idősebb életkor az előadó­művészetben egyálta­lán nem akadály, sokkal inkább lehetőség. Az idei versenyre igen so­kan jelentkeztek vers­ és próza, tánc, hangszeres zene és kórus műfajban. A zsűri által legjobb­nak ítélt produkciókat a Kőrö­si színháztermében megrende­zett gálán mutatták be. A díja­zottaknak Kovács Róbert pol­gármester gratulált.2018. február 24.

Repülőrajttal indított a Mozdulj Kőbánya! Az egész éven át tartó programsorozat első felvonása, a Kőbányai Korcsolyanap ugyanis szép számban vonzotta az érdeklődő amatőr sportolókat.2018. február 15.

Késely Ajna úszó vehette át a Kőbánya sportolója 2017 elismerő címet. Az emlékplakettet és az oklevelet Kovács Róbert polgármester adta át a Kőrösi Kulturális Központban tartott gálán.2018. február 10.

Kőbányán több ezer ázsiai, főként kínai származású lakos él, ezért idei tavaszváró ünnepség nyitó- rendezvényének is a kerület adott helyet. Az új eszkinaiujevtendő, a Kutya évének kezdetét (idén február 16-a) nagyszabású programsorozattal ünnepelték a kínai–magyar szervezetek.2018. február 07.

Megtalálták Kőbánya idei legfinomabb házi készítésű sütijét. A versenyben függetlenként induló Ürmös Lászlóné által készített sörkifli a zsűritagok mindegyikét elvarázsolta.2018. január 09.

Ügyfélirodát nyitott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a kőbányai kormányablakban. A fővárosban keddtől 7 kormányablakban már elérhető a NAV ügyfélszolgálata.2018. január 06.

A Tutta Forza Zenekar, a Budapest Táncművészeti Stúdió Tánckara, valamint Molnár Anna, Kovalik Erika és Szűcs Attila énekesek gálakoncertjével köszöntötték az újévet.2017. december 15.

A XVII. kerület csaknem 115 millió, a X. kerület közel 132 millió forint értékben kapott informatikai eszközöket. A Kőbányai Szent László Gimnázium – mint a legnagyobb tanulói létszámmal bíró intézmény – 19,4 millió forintos támogatást nyert el.2017. december 12.

Első alkalommal adták át Az év tűzoltója díjat a főváros X. kerületében. A Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány elismerését Gombár András tűzoltó főtörzsőrmester vehette át.2017. december 03.

Advent első vasárnapján Kovács Róbert polgármester és dr. György István kormánymegbízott közösen felkapcsolták Kőbánya ünnepi fényeit.2017. november 14.

Tyll Attila Jászai Mari-díjas színművész, Magyarország Érdemes Művésze tiszteletére avattunk ma emléktáblát a Kéknyelű utca 7. szám alatt. Annál a háznál, amelyben élete végiéig élt és ahol özvegye, Anna néni ma is lakik.2017. november 04.

A Kőbányai Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 61. évfordulóján, november 4-én a Silye Sámuel és társai emlékére állított emlékműnél tartott megemlékezést.2017. október 27.

Vadonatúj játszóteret épített a Kőbányai Önkormányzat a Száva parkban. Közel 2 ezer négyzetméteren két korosztálynak összesen 15 játszóeszközt alakítottak ki, valamint új utcabútorokat, ivókutat, kerékpártárolókat helyeztek ki, illetve sok fát és növényt telepítettek. 2017. október 06.

Az aradi vértanúkra emlékeztünk, tiszteletünket az Új köztemető 1848-as honvédsírjainál róttuk le. Beszédet dr. György István kormánymegbízott úr mondott, a megemlékezésen a Janikovszky Éva Általános Iskola két diákja szerepelt.2017. szeptember 16.

Kerékpáros túrával emlékeztek Szent Lászlóra a kőbányai bringások.2017. szeptember 07.

Letették az Opera Műhelyház alapkövét, az egykori Északi Járműjavító mintegy 25 ezer négyzetméteres Eiffel csarnokában.2017. szeptember 02.

X. Kőbányai Rendvédelmi Napok2017. augusztus 20.

Szent István Napja2017. augusztus 19.

5. Kőbányai Blues FesztiválSzent László Napok 2017

Szent László Napok 2017. 06.22. - 06. 25.2017. január 19.

A siker mindig elismerést vált ki, de példaképek azokból lesznek, akik valami pluszt is hozzátesznek a „statisztikához” – mondta Kovács Róbert polgármester Imre Gézáról, aki a napokban vette át a Kőbánya Sportolója 2016 elismerést. A díjátadó ünnepségen nem csak az olimpiai ezüstöt szerző párbajtőrözőt méltatták, hanem a 2016-ban kiemelkedő eredményt elérő valamennyi kőbányai sportolót.2016. október 24.

Tetszetős kerámiatáblával és oklevéllel jutalmazta idén is a Kőbányai Önkormányzat a legszebb kerületi kerteket, balkonokat, portákat.