Lakossági kérdőív a Budapest és környéke légszennyezettségéről

A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdése alapján azokra a zónákra és agglomerációkra, amelyekben a levegő kén-dioxid, nitrogén-dioxid, PM10, PM2,5, ólom, benzol vagy szén-monoxid szintje az éves levegőminőségi értékelés alapján meghaladja a határértéket, olyan megfelelő intézkedéseket tartalmazó levegőminőségi terv készítése szükséges, amelynek végrehajtásával a légszennyezettségi határértékek betartása a lehető legrövidebb időn belül biztosítható.

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya a Budapest és környéke légszennyezettségi agglomerációra vonatkozó intézkedési tervének felülvizsgálatát végzi. A felülvizsgálat részét képezi jelen kérdőíves formájú adatgyűjtés is, amelynek célja a „Budapest és környéke” légszennyezettségi agglomeráció lakóinak környezeti levegő minőségére hatással lévő jellemzőinek, szokásainak megismerése.

Kérjük, minél többen töltsék ki a kérdőívet, amely itt érhető el.

A kérdőív kitöltésére 2022. május 31-éig van lehetőség.

Ez a kérdőív személyes adatot nem gyűjt, anonim és kitöltése önkéntes. Az adatok kezelése kizárólag statisztika készítés céljából történik. Az adatok a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály, Levegő- és Zajvédelmi Osztályának kerülnek megküldésre.A feldolgozott adatok kizárólag a 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet „8. A levegőminőségi terv” című fejezetében meghatározott dokumentáció elkészítése során kerülnek felhasználásra.