Tervezett forgalmiirány-változás a Kőrösi Csoma Sándor út, Kolozsvári utca, Korponai utca és Állomás utca által határolt területen

Az elmúlt időszakban sor került a Budapest X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor út, Kolozsvári utca, Korponai utca és Állomás utca által határolt terület forgalomtechnikai felülvizsgálatára.

A felülvizsgálat alapján a Hölgy utca, a Füzér utca, a Halom utca, a Bánya utca és a Szent László tér belső útjai egyirányúsításáról született döntés. Ez megoldást jelent a szűk útszakaszon tapasztalható közlekedési nehézségekre úgy, hogy a várakozóhelyek száma sem csökken. A kétirányú forgalom megszüntetésével megszűnnek a kényszerű kikerülési manőverek, az ellenirányú forgalom elhaladása miatti várakozások. Az útszakaszok egyirányúsítása biztonságosabb és akadálymentesebb közlekedési lehetőséget biztosít majd.

Az Önkormányzat a tervezés során a terület adottságaira tekintettel igyekezett az egyirányú forgalmi rendet úgy kialakítani, hogy az egyes ingatlanok elérése ne járjon indokolatlanul nagy kerülővel, továbbá a várakozóhely-keresési hurkok is biztosítottak legyenek.

A forgalmi rend változását a mellékelt térkép mutatja be.

A változtatások bevezetését követően a területen nyomon követjük az új forgalmi rend működését és a forgalmi terhelés alakulását annak érdekében, hogy az esetlegesen szükséges további beavatkozásokra is sor kerülhessen. 

A fentiek kapcsán felmerülő, segítő szándékú észrevételeket a hivatal@kobanya.hu e-mail címen fogadjuk 2021. október 26-áig.

Tervezet egyirányusítások