Megújul a Mádi utca a Kada utca és a Sibrik Miklós út között

A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal megbízásából 2021. szeptember 15-én megkezdődnek az útépítési munkák a Mádi utcában. A kivitelezési munkákat a Budapest Közút Zrt. végzi.

A felújítási munkák várhatóan 2021. november végéig tartanak, mintegy 840 m hosszon történik beavatkozás. Felújításra kerül a járda, az útpálya-, a buszmegállók, valamint a Lavotta utcai csomópontban kiépül minden irányban a gyalogátkelőhely.

A felújítás bontási munkákkal, burkolatmarással kezdődik több szakaszban, majd lokális javítás, járdaépítés, teljeskörű buszmegálló átépítés következik. Mintegy 6000 m2-en átépül az útpálya és a buszmegállók erősített aszfalt burkolatot kapnak. A teljes szakaszon átépítésre kerülnek a szegélyeket, illetve felújítják a kapubehajtó csatlakozásokat. A megállóhelyek és gyalogos átvezetések akadálymentes kialakítással, valamint taktilis jellel készülnek el. Az útépítés keretein belül a közmű szerelvények és akna fedlapok szintbehelyezése is megtörténik.

Az útfelújítással összehangolva a BKK, a VEKOP projekt keretében irányhelyes kerékpársávot alakít ki.

A kivitelezés alatt a Mádi utcában félpályás útlezárás mellett folynak majd az útépítési munkák, mely során a lakótelepi parkolók elérhetősége biztosítva lesz.

A közösségi közlekedés rendje a felújítás alatt

Az ideiglenes forgalomtechnika kialakítása a buszfogalom fenntartása mellett történik meg. Az építési területen az alábbi menetrendszerinti autóbuszok közlekednek: 85, 85E, 185, 909

A kivitelezés első ütemében a Sibrik Miklós út és a Lavotta utca között a páratlan oldal kerül lezárásra, valamint a Harmat utca felől a Lavotta utca zsákutca lesz. Ebben az ütemben a buszok menetrend szerint közlekednek.

A második ütemben a Sibrik Miklós út és a Lavotta utca között a páros oldal kerül lezárásra. Ebben az ütemben a buszok ideiglenes buszmegállókban állnak meg. (A Mádi utca megálló a Sibrik Miklós úton, a Lavotta utcai megálló a Mádi utca 144. szám előtt lesz).

A harmadik ütemben a Lavotta utca – Bodza utca között a páratlan oldal kerül lezárásra, valamint a Harmat utca felől a Bodza utca zsákutca lesz. Ebben az ütemben a buszok menetrend szerint közlekednek.

A negyedik ütemben a Lavotta utca – Bodza utca között a páros oldal kerül lezárásra, valamint a Sörgyár utca felől a Bodza utca zsákutca lesz. Ebben az ütemben a buszok menetrend szerint közlekednek.

Az ötödik ütemben a Bodza utca – Kada utca között a páros oldal kerül lezárásra. Ebben az ütemben a buszok a Kada utca megálló helyett ideiglenes buszmegállóban állnak meg a Mádi utca 114. szám előtt. A 85E busz terelve a Kocka utca felé közlekedik.

A hatodik ütemben a Bodza utca – Kada utca között a páratlan oldal kerül lezárásra. Ebben az ütemben a 85E busz terelve a Kocka utca felé közlekedik.

A hetedik ütemben a Mádi utca Sibrik Miklós út csomópont a Mádi utca felé lezárásra kerül. Ebben az ütemben a 909-es busz a Maglódi út – Kada utca útvonalon terelve közlekedik.

Utazásukat megelőzően tájékozódjanak a BKK honlapján, vagy a futár applikációjukon az esetleges változások vonatkozásában.

A Budapest Közút Zrt. célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom.

A Budapest Közút Zrt. az esetleges kellemetlenségekért ezúton kéri az arra közlekedők megértését és türelmét.