Tájékoztató lakossági adatgyűjtésről

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Budapest 10. kerület településen a KSH elnöke által 2020-ra engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából véletlenszerű mintavétellel történik.

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

  • 1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei,
  • 1942 A lakosság utazási szokásai,
  • 2153 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés,
  • 2154 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés.

Az adatgyűjtéssel kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30 óra között, pénteken 8.00 és 14.00 óra között a 06 80 200 766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban teszik közzé.