A Kőbányai Önkormányzat a Cziffra György Fesztivál kiemelt partnere

Idén is kiemelt partnere a Kőbányai Önkormányzat a Cziffra György Fesztiválnak, amelyet évről évre egyre nagyobb nemzetközi érdeklődés kísér. D. Kovács Róbert Antal polgármester szerint Kőbánya számára fontos, hogy támogatásával hozzájáruljon a jövő nagy művészeinek fejlődéséhez, így erősítve a kerület elkötelezettségét a kultúra és a tehetséges fiatalok iránt.

Február 17. és 25. között kerül sor a Cziffra György Fesztiválra. A koncertsorozathoz kapcsolódó zongora- és hegedű-mesterkurzust a Kőbányai Önkormányzat támogatja, a szakmai képzés helyszíne a kerületi Kroó György Zeneiskola. A február 8. és 10. közötti mesterkurzusra idén is nagy volt a túljelentkezés. Négy országból végül 15 zongoristát, valamint 10 hegedűst választottak ki a képzésre.

A Cziffra Fesztivál 2019-es programsorozatán olyan művészek lépnek fel, mint José Cura argentin sztártenor, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, Lajkó Félix Liszt-díjas hegedűvirtuóz, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek felkarolására és a kerület saját ösztöndíj programja mellett minden olyan közösségi kezdeményezést támogat, amelynek köszönhetően a fiatalok tartalmasan tudják eltölteni a szabadidejüket – mondta Kőbánya polgármestere. D. Kovács Róbert Antal szerint Kőbánya büszke a zenei sokszínűségére: a bluesfesztiválra, a kerületbe költöző operaházi háttérbázisra, arra, hogy itt működik Közép-Európa egyetlen könnyűzenei szakképző intézménye, valamint a patinás, klasszikus és népzenei képzést is folytató Kroó György Zeneiskola – mindkét iskola jelentős önkormányzati támogatással. „Kőbánya számára fontos, hogy hozzájáruljon a jövő nagy művészeinek fejlődéséhez, így erősítve a kerület elkötelezettségét a kultúra és a tehetséges fiatalok iránt” – mondta a polgármester, hozzátéve: megtiszteltetés Kőbánya számára, hogy egy ilyen rangos mesterkurzus helyszíne lehet.