TÁJÉKOZTATÁS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

 

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest X. kerület, Kőbánya-Kertváros térségének vonatkozásában földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.


A földi úton történő szúnyoggyérítés tervezett időpontja:

2024. június 12. (szerda) a napnyugta utáni órákban.

Kedvezőtlen időjárás esetén a pótnapok időpontja: 2024. június 13-14. (csütörtök-péntek) a napnyugta utáni órákban.

 

Alkalmazott hatóanyag: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtószer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes. A hatóanyag néhány óra alatt lebomlik.

A szúnyoggyérítéssel kapcsolatos, a lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztetőberendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, különböző tárgyakban megülő esővízben a szúnyoglárvák akár egyetlen hét alatt is kifejlődhetnek. A szúnyoggyérítő kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.