Hétfőtől egyirányú lesz a X. kerületi Harmat utca, változik az ott közlekedő autóbuszok útvonala

Budapest, 2023. szeptember 7. – Útépítés miatt szeptember 11-étől, hétfőtől ideiglenes forgalomkorlátozásra és változásokra kell számítani a kőbányai Harmat utcában. Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 85-ös és a 185-ös autóbusz – előreláthatólag november közepéig módosított útvonalon járnak.

A X. kerületi közlekedési fejlesztésekhez kapcsolódó útépítés forgalomkorlátozással, illetve átmeneti változásokkal jár. Szeptember 11-étől, hétfőtől út- és közműépítési munkálatok miatt egyirányú lesz a Harmat utca a Kőrösi Csoma Sándor úttól a Kőér utca, illetve Gitár utca felé.

A gépjárművel közlekedők a Kőér utca irányába haladhatnak, a Kőrösi Csoma Sándor utat a Mádi utca felől érhetik el. A gyalog közlekedőket nem érintik a forgalmi változások.

Erre figyeljenek a busszal közlekedők

A Harmat utca egyirányúsítása miatt szeptember 11-étől, hétfőtől

• az Örs vezér tere felé közlekedő 85-ös autóbusz a Mádi utcán jár, nem érinti a Csősztorony, az Ihász utca, a Kőrösi Csoma Sándor út és az Élessarok megállót, helyettük a Mádi utcában az Albert Camus utcánál és a Harmat köznél ideiglenesen kialakított megállóhelyeken, valamint a 161-es busz Élessarok megállójánál áll meg;

• a Kőbánya alsó vasútállomás felé közlekedő 185-ös autóbusz a Mádi utcán át az Élessarok érintésével jár, nem érinti a Csősztorony, az Ihász utca és a Kőrösi Csoma Sándor út megállót, helyettük a Mádi utcában az Albert Camus utcánál és a Harmat köznél ideiglenesen kialakított megállóhelyeken, valamint a 161-es busz Élessarok megállójánál áll meg.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

 

Budapesti Közlekedési Központ