TÁJÉKOZTATÁS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest X. kerület, Fátyolka utca 5-7. szám alatti ingatlan térségében földi úton történő, kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A földi úton történő szúnyoggyérítés tervezett időpontja:
2023. szeptember 7. napja, csütörtök csillagászati napnyugtától 21:00 - 00:00

(Pótnap: 2023. szeptember 8. napja péntek, csillagászati napnyugtától 21:00 - 00:00)


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott enyhe mennyiségben (0,6 liter/hektár) az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes. A hatóanyag néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.