Május végére minden hibát kijavítanak a Kápolna utcában

A Kápolna utca felújítása a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában készült el. A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a munkálatok később kezdődtek el a tervezettnél, belenyúltak a télbe, ami a körültekintő technológiai munkavégzés ellenére is befolyásolta a munka befejezését.

2017. május 4-én a beruházó képviselője, a kivitelező és a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának képviselői helyszíni bejáráson foglalták össze az útfelújítással kapcsolatos hiányosságokat.
A kivitelező a szemlén ígéretet tett, hogy május 31-ig pótolja az elmaradt és nem megfelelő vagy hiányzó munkákat.
A Kápolna utca és a Körösi Csoma Sándor út kereszteződésénél megépített víznyelő eldugul, a víz nem folyik el és a rézsűről lemosódó sár eltömíti a víznyelőt. A csatorna fedlap típusára és beépítésére a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. tett javaslatot a kivitelező felé. Ezt építették be, ám a csatorna mégsem képes a feladatát megfelelő mértékben ellátni, ezért annak fajtája felülvizsgálatra szorul. 

A Kápolna utca felújítással érintett szakaszain nem készült el határidőre a füvesítés, május végére ez a munka is befejeződik.
Az új aszfaltozott járdán utólag cserélik, illetve szintbe helyezik a vízelzáró csapok fedlapjait.
Az új buszmegálló és környezetének megújítása után a rosszul szintezett járdát készre aszfaltozzák, a csapadékvizet az úttest felé vezetik ki, a járdán és a buszmegállóban a vízmegállás meg fog szűnni.
A járda teljes felületén az aszfalt repedezéseit kivágják és bitumennel kiöntik, a botlásveszélyes részeket megszüntetik. Az úttestben keletkezett aszfalthibákat újraöntik és kijavítják. A megkopott forgalomtechnikai útjelzések felfestéseit pótolják és megerősítik.
A Kápolna utca és Martinovics tér kereszteződésénél a gyalogátkelőhely süllyedését orvosolják, így nem fog megállni a víz nagy esőzéskor sem.

A BKV Zrt. a villamos sínpályát az úttest alatt hagyta, nem járult hozzá annak felszedéséhez, így azt leaszfaltozták és ezen a területen épült meg a gépkocsi parkoló. A sínek diletációs mozgása valószínűsíthetően befolyásolni fogja a parkoló felületét. Ez a vágányzóna, az útpálya közepére épített parkolóterületek, a buszmegállók továbbra is a BKV Zrt. kezelésében és fenntartásában maradtak, minden nemű műszaki anomália intézése a BKV Zrt. hatáskörébe tartozik.

Bízunk benne, hogy május végére minden hibát elhárítanak és a megújult Kápolna utca az arra járók és ott élők örömére szolgál.