Kőbánya tovább fejlődik - Elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat 2017. évi költségvetését

Körültekintő, hosszú előkészítő munka után a Kőbányai Önkormányzat február 23-ai képviselő-testületi ülésén elfogadta a kerület 2017. évi költségvetését. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere bevezetőjében szólt arról, hogy a felelős gazdálkodásnak köszönhetően a költségvetés stabil, továbbra is lesz lehetőség arra, hogy a kerület tovább fejlődhessen és folytathassák azt a munkát, melyet 2010-ben megkezdtek.  

Az idei költségvetés egyik legfontosabb eleme a bérrendezés, hiszen nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum.

A 2017-es évet Szent László emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság. Kőbányán több intézmény, közterület is Szent László nevét viseli. Ezek közül a Szent László tér megújítása, átépítése az idei év tervei között szerepel. A beruházás célja, hogy a tér egységes arculatot kapjon.  

Tovább folytatódik a Polgármesteri Hivatal felújítása. Az új Ügyfélközpont átadása után az önkormányzat 121 éves épülete is korszerűsödik, új nyílászárókat építenek be, illetve teljesen kicserélik az épület gépészeti eszközeit.

Bár 2017 januárjától az általános iskoláknak nem az önkormányzat a működtetője, Kőbánya vezetése mégis fontosnak érzi, hogy továbbra is lehetőségei szerint hozzájáruljon az iskolaépületek karbantartásához. Az idén önkormányzati beruházásban megújul a Keresztury Dezső Általános Iskola tetőszerkezete.

A TÉR_KÖZ pályázaton újra indult a kerület, ezúttal az Újhegyi sétány felújításának második ütemével. Utcák, utak, járdák újulnak meg és több önkormányzati bérlakás is megszépül ebben az évben. Kiemelt beruházásként a Harmat Általános Iskolában új sportcsarnok épül, együttműködésben a Kőbányai Darazsakkal. Tovább folytatja az önkormányzat az orvosi rendelők felújítását, a tervek szerint az idén a Pongrác úti orvosi rendelő újul meg.

A tavalyi évben visszavásárolta az önkormányzat a Mázsa teret. Hosszú évek után végre rendeződhet a kerület kapujának sorsa. A tervek szerint állami beruházásban egy uszoda és multifunkcionális sportcsarnok épül a területen.

A kerület a Liget téri szolgáltatóház magántulajdonú részét is megvásárolta 2016-ban. A romos épületet a tervek szerint lebontják és ezzel megkezdődik a környék rendezése.

A kerékpárosok örömére elkezdődik a Rákos-patak menti kerékpárút kőbányai szakaszának kiépítése, valamint a kerület belső részein a kerékpárút hálózat bővítése.

A tervek között játszóterek felújítása is szerepel, a kisgyermekes családok örömére.