Pályázati felhívás tehetséges sportolók támogatására                     ***                     Egészségügyi támogatás                     ***                     Ápolási támogatás                     ***                     Sorg Antal Program                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Közérdekű információk

Lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. április 23-án 20.00 - 4.00 óra között

  • a X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor úton az Ónodi utca és a Mázsa tér közötti szakaszon

A FŐKERT Zrt. munkatársai kertészeti munkálatokat végeznek, ezért esetenként a forgalmat akadályozhatják.

Megértésüket és türelmüket köszönöjük!


Föld Napja városszépítő akció

Kedves Kőbányaiak!

A Kőbányai Önkormányzat a Föld Napja alkalmából 2019. április 27-én (szombaton) 9.00 órától városszépítő akciót szervez, melyre várja a kőbányaiak, intézmények, civil szervezetek és helyi cégek, vállalkozások csatlakozását. A program célja városunk közterületeinek takarítása, rendezése, szebbé tétele a tavaszi megújulás jegyében.


„Titkos küldetés!” rajzpályázat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya hagyományaihoz hűen 2019-ben is kiírta rajz- és képregény pályázatát általános iskolás tanulók számára. Az idei pályázat címe „Titkos küldetés!”, melyre bármilyen technikával készített, egyéni pályázatokat várnak.

Az alkotások leadásának hatideje: 2019. május 21.


Forgalmirendváltozás az M3 metróvonal rekonstrukciójának időtartamára 2019. április 6-ától

Az M3-as metró április 6-tól Dél-Pesten folytatódó felújításához és pótlásához kapcsolódóan a gépjárművel közlekedőknek is számos forgalmi változásra kell felkészülni. A BKK és a Budapest Közút felhívja a Dél-Pesten gépjárművel közlekedők figyelmét, hogy a metrópótlás miatt elsősorban az Üllői úton, az M5-ös autópálya bevezető szakaszán és a Gyáli úton, valamint a Népliget, a Nagyvárad tér és a Közvágóhíd térségében megváltozott forgalmi rendre és nehezebb haladásra kell számítani.  A dél-pesti régióban közlekedőknek hosszabb, akár 20-30 perccel nagyobb utazási időre kell készülniük, érdemes ezért előre megtervezni az utazást, korábban vagy később útnak indulni. BKK kéri továbbá, hogy a szokásosnál nagyobb figyelemmel és türelemmel vezessenek. A metrófelújítással kapcsolatban minden fontos információ egy helyen megtalálható a BKK weboldalán a www.bkk.hu/m3felujitas címen.


Lakossági tájékoztató az aktuális kerületi munkakezdési útkezelői hozzájárulások kiadásáról

- Az NSN TraffiCOM Kft. megbízásából a kivitelező Best­Tel Kft. a Budapest X. Téglavető utca optikai kábel bekötés kiviteli munkákat 2019. április 4-én megkezdi. Várható befejezés: 2019. április 24.

- az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a Budapest X. kerület, Tündérfürt utca 6-13. és Bogáncsvirág utca 9-15. szám közötti szakaszon - a villamos energia bővítése, 10 kV-os földkábel létesítés és kapcsolóállomás bővítés céljából - kivitelezői munkák kezdődnek 2019. március 15-én. Várható befejezés: 2019. április 1.

- A Liget Mester Kft. a Budapest X. kerület, Kápolna u. -Kőrösi Cs. S. úti gyalogos aluljáró átalakítás munkakezdését meghosszabítja. Várható befejezés: 2019. május 30.

- Az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a kivitelező Juko Kft. a Budapest X. Hangár u.12. (42480/6 hrsz.) villamosenergia ellátása 1 kV­os földkábeles hálózat létesítés kiviteli munkáit megkezdte. Várható befejezés: 2019. április 01.

- A beruházó NKM Földgázhálózati Kft. megbízásából a kivitelező Gázkar Kft. a Budapest X. Örmény u. 14.sz. ingatlan utólagos földgáz leágazó elosztóvezeték kiépítési kiviteli munkáit megkezdi: 2019. április 01. Várható befejezés: 2019. április 08.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!


Kedvezményes üdülés kőbányai nyugdíjasoknak

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjasok részére, kedvezményes üdülésre az önkormányzat Balatonlellei üdülőjébe.

A pályázatokat egy példányban, papír alapon 2019. május 10-én 12.00 óráig lehet benyújtani a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatain (1102 Budapest, Állomás u. 26. és 1108 Budapest, Újhegyi sétány 16., a továbbiakban: Ügyfélszolgálat). Elektronikus azonosítással rendelkező személy a pályázatot elektronikusan is benyújthatja az e-papír szolgáltatás igénybevételével a BP10HUMAN hivatali kapu címre.


"Add a véred a trónért!"

A Magyar Vöröskereszt szervezésében 2019.03.31-én, vasárnap 12:00-18:00-ig Trónok Harca véradásra várjuk Önöket az Örs vezér tere-Fehér úti BKK végállomáson, a vérvételi kamionban.

Minden véradó Trónok Harca pólót és szilikonos karkötőt , Hohes C üdítőt kap ajándékba.

A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcím kártya és Taj kártya feltétlenül szükséges!

Várjuk szeretettel a másokon segíteni szándékozókat!


Beszámoló a Kőbányai Polgármesteri Hivatal 2018. évben végzett tevékenységéről

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. törvény 80. § (3) bekezdés f) alpontja kötelezővé teszi a jegyző számára, hogy évente beszámoljon a képviselő-testületnek a hivatal tevékenységéről. A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. március 21-én tárgyalta és fogadta el a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal 2018. évben végzett tevékenységéről szóló beszámolót, amely átfogó képet nyújt a Hivatal működéséről mind az önkormányzati, mind az államigazgatási tevékenység tekintetében.


FELHÍVÁS a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni. 
A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti – de legkésőbb az azt követő évben – tankötelessé válik.

Az általános iskola beiratkozás időpontja a főváros tekintetében egységesen 2019. április 11-én (csütörtökön) és 2019. április 12-én (pénteken) 8-19 óra között van.  


Pályázati felhívás

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjasok részére, kedvezményes üdülésre az önkormányzat Balatonalmádiban lévő üdülőjébe.


A pályázatokat egy példányban, papír alapon 2019. március 21-én 16.00 óráig lehet benyújtani a Kőbányai Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatain (1102 Budapest, Állomás u. 26. és 1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.). Elektronikus azonosítással rendelkező személy a pályázatot elektronikusan is benyújthatja az e-papír szolgáltatás igénybevételével a BP10HUMAN hivatali kapu címre.