Számítógépes tanfolyam nyugdíjasoknak                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Közérdekű információk

Lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy galyazási munkálatok miatt 2019. február 25-én 9 órától, 2019. március 1-én 15 óráig (9 óra és 15 óra között) megállási tilalom lesz, a Budapest X. kerület Albertirsai úton, az Expo tér 5-7 szám előtti parkolónál.  A munkavégzés miatt az úttestet is részlegesen igénybe veszik, melyhez a FŐKERT Zrt szakfelügyeletet biztosít.

A munkálat helyszíne kb. 50 méter útszakaszt érint egyszerre. Figyelmeztető jelzéssel ellátott járművek kerülnek használatra, illetve forgalomtechnikai eszközöket helyeznek ki. A munkát végző személyek narancs színű mellényben az úttesten tartózkodhatnak.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!


Meghívó - Kőbányai Jeges Nap

Szeretettel várjuk a jeges sportok iránt érdeklődő kőbányai lakosokat az óvodáskorúaktól a szépkorúakig a 2019. évi Mozdulj Kőbánya! programsorozat és pontgyűjtő akció első rendezvényére, a Kőbányai Jeges Napra!


Tájékoztató az elsős beiratkozással kapcsolatban

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ készített a rendszeresen megjelenő Taker Infó on-line újságjában egy különkiadást a fenntartása alá tartozó általános iskolák bemutatásáról, az elsős beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról.

 

Ez a különkiadás az alábbi linken érhető el:

https://goo.gl/HnhDMj

 


Lakossági tájékoztató az aktuális kerületi munkakezdési útkezelői hozzájárulások kiadásáról

- az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a Budapest X., Üllőit út 106. szám előtti járdaszakaszt érintően - a villamos energia ellátása, 1 KV-os földkábel létesítése céljáról - kivitelezői munkák kezdődnek 2019. február 18-án. Várható befejezés: 2019. március 4.

- a Fővárosi Csatornázási Művek mebízásából a Budapest X., Vaspálya utca - Barabás utca között csatorna rekonstrukció céljából 2019. február 18-án kivitelezési munkák kezdődnek. A munkavégzéshez szükséges ideig a gyalogos és a gépjárművek közlekedését korlátozhatják. Várható befejezés: 2019. március 14.

- az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a Budapest X. kerület, Tündérfürt utca 6-13. és Bogáncsvirág utca 9-15. szám közötti szakaszon - a villamos energia bővítése, 10 kV-os földkábel létesítés és kapcsolóállomás bővítés céljából - kivitelezői munkák kezdődnek 2019. március 15-én. Várható befejezés: 2019. április 1.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!


A 2018. ÉVI KÖTELEZŐ EBÖSSZEÍRÁS HATÁRIDEJÉNEK MEGHOSSZABBÍTÁSA

A beérkezett ebösszeíró lapok alacsony számára tekintettel az Önkormányzat az ebösszeírás határidejét 2019. február 28. napjáig meghosszabbítja.


Lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

A Pilisi Parkerdő Zrt.  az Országos Erdőállomány Adattár 2/A azonosítójú erdőben (Kőbánya Kertváros melletti erdő) véghasználati fakitermelést végez. A fakitermelés során az egészséges de idős őshonos fákat (tölgyek, kőrisek), a fiatal akácokat és ostorfákat, valamint a térképen kékkel jelzett sávban, továbbá a kerület szélén lévő közterületi sávban lévő fákat felhagyják (ezek megmaradnak). Az erdőben elsődlegesen a természetes megújítás a cél, vagyis a meglévő fák új sarjaiból kialakított erdő létrehozása.

A veszélyes fák a felhagyásos területeken is kivágásra kerülnek.

A Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a leszalagozott sétautak munkaterületnek minősülnek, ezért látogatásuk ÉLETVESZÉLYES! A munkálatokhoz kérik a lakosok türelmét!


Lakossági tájékoztató

A Budapest Főváros Kormányhivatala tájékoztatása szerint a kerületi hivatalaiban 2019. január 14-től működő valamennyi foglalkoztatási osztálya egységes nyitvatartási időben áll az állampolgárok rendelkezésére.

                                                            Hétfő 8:30-15:00
                                                            Kedd 8:30-15:00
                                                            Szerda 8:30-15:00
                                                            Csütörtök nincs ügyfélfogadás
                                                            Péntek 8:30 -12:00 

A közérdekű munkával kapcsolatosan jelentkező személyek, valamint a munkáltatók számára a csütörtöki ügyfélmentes nap szükség szerinti ügyintézésre mindezek mellett biztosításra kerül. 


Tájékoztató mammográfiás szűrővizsgálatról

A kerületben állandó bejelentett lakcímmel rendelkező, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívólevelet kapnak, amelyben szerepel, hogy mikor és hova várják őket vizsgálatra. 

A SZŰRŐVIZSGÁLAT DÍJMENTESEN IGÉNYBE VEHETŐ!

A vizsgálat helye és ideje:

HT Medical Center, 1173 Budapest, Pesti út 177., tel.: +36 (1) 253-6195.

2019. január – április.