Pályázati felhívás tehetséges sportolók támogatására                     ***                     Egészségügyi támogatás                     ***                     Ápolási támogatás                     ***                     Sorg Antal Program                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Hírek Kőbányáról

2019. április 12.

Lassan végéhez közeledik a Sportliget átalakításának első üteme.


2019. március 21.

Az országos szemétszedéshez Kőbánya is több helyszínnel csatlakozott.


2019. március

Idén is a Bárka szervezte a család- és gyermekjóléttel foglalkozó szakemberek konferenciáját.2019. március 19.

Az elmúlt esztendő önkormányzati eseményeiről és az idei év terveiről számolt be D. Kovács Róbert Antal polgármester.


2019. január 05.

Fantasztikus újévi koncerttel kezdte a 2019-es esztendőt a Tutta Forza zenekar, az est vendége a Budapest Táncművészeti Stúdió Tánckara volt a Kőrösiben. Az óriási érdeklődést jól mutatta, hogy a látványos előadásra már jóval karácsony előtt elfogytak elővételben a jegyek.


2018. november 21.

A Szervátiusz Jenő Általános Iskola tanulói vehették át az első példányokat abból a hiánypótló közlekedési munkafüzetből, amelyet karácsonyig közel 200 ezer 4-5. osztályos diák kap meg országszerte. A Közlekedő Kisokost Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, D. Kovács Róbert Antal polgármester és Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia projektvezetője, a kiadvány társszerzője rögtönzött tanóra keretében adta át a gyerekeknek.


2018. november 08.

Kőbánya 56-os hőseire emlékeztek a Silye Sámuel és társai tiszteletére állított emlékmű előtt.


2018. november 05.

A Tiszta udvar, rendes ház, a Tiszta, rendezett Kőbányáért, a Virágos Kőbányáért és a Legszebb konyhakertek kerületszépítő mozgalmainak ünnepélyes díjátadóján D. Kovács Róbert Antal polgármester köszönetét fejezte a résztvevőknek és kiemelte, hogy az elismerések azoknak szólnak, akik házaik, lakásaik, intézményeik környezetének virágosabbá, szebbé tételéért tettek, példát mutatva másoknak. 


2018. október 30.

Kőbánya egyik ékköve lesz újra a 22 hektáros Sportliget. A többfunkciós pihenőparkban játszóterek, sportpályák épülnek és szabadtéri színpad is létesül. Az egymilliárd forint értékű beruházás alapkövét október 30-án tették le a kerület vezetői, köztük D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere.


2018. október 23.

Nagy sikert aratott a Kőrösi színpadán Harsányi Gábor kétszeres Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész Mártírok, avagy a Pesti Srácok című darabja. A musicalt a Pódium Színház művészei adták elő az október 23-i önkormányzati megemlékezés keretében, a műsorra előzetesen igényelhettek ingyenes jegyet a kőbányaiak.


2018. október 18.

A Kőbányai Alkotóművészek Egyesülete, a KKIE Pécsen bemutatott kiállítását nyitották meg a Kőrösi Körgalériájában.


2018. október 17.

Új defibrillátort kaptak a kőbányai tűzoltók.


2018. október 05.

Ünnepi műsorral tisztelgett a szabadságharc mártírjai előtt Kőbánya az Új Köztemetőben. Az a tizenhárom aradi vértanú és a mártírhalált halt gróf Batthyány Lajos miniszterelnök 1848. október 6-i kivégzésének évfordulóján, a nemzeti gyásznapon a Fekete István Általános Iskola tanulóinak történelmi műsorát láthatta az emlékező közösség.


2018. október 03.

Ismét hatalmas sikert aratott a Kőbányai Senior Tízkarikás Játékok, amelyet D. Kovács Róbert Antal kőbányai polgármester nyitott meg. A Kocsis Sándor Sportközpontban (Bihari u. 23.) rendezett, és a „Mozdulj Kőbánya!” rendezvénysorozat és pontgyűjtő akció részét képező tornán az 50 feletti generáció mérhette össze tíz versenyszámban tudását.


2018. szeptember 30.

Az Idősek Világnapja alkalmából a Kőbányai Önkormányzat 900 szépkorú kerületi polgárt hívott meg az Operettszínházba szeptember 30-ára egy kis vasárnapi mulatozásra. A vendégeket D. Kovács Róbert Antal polgármester köszöntötte, majd a Mágnás Miska című előadás következett, amelynek szünetében egy kis harapnivaló és frissítő várta a közönséget.


2018. szeptember 28.

Negyvenedik évfordulója alkalmából ünnepséget tartottak az Apraja Falva Bölcsődében.


2018. szeptember 27.

Családi délutánt tartottak az Apró Csodák Bölcsődében.


2018. szeptember 22.

Az Európai Mobilitási hét zárásaként szeptember 22-én, szombaton Autómentes napot tartott a Kőbányai Torna Club az Óhegy parkban. Az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, de a reggeli viharos szél délutánra mérséklődött, és a programok alatt már az eső sem esett. A zord körülmények ellenére több mint 30 család látogatott el az ingyenes rendezvényre.


2018. szeptember 25.

Karnyújtásnyira került Kőbánya egyik legrégebbi „tájsebének” eltüntetése: hamarosan park zöldell az egykori Liget téri szolgáltatóház helyén. Az építkezés alapkövét D. Kovács Róbert Antal polgármester dr. Pap Sándor és Radványi Gábor alpolgármesterekkel rakta le.


2018. szeptember 13.

Képzési központ létesítése, kőbányai vállalkozások segítése, öt év alatt 1,25 millió eurós településfejlesztési hozzájárulás, közlekedési fejlesztések – ezt vállalta a Bosch a Kőbányai Önkormányzattal kötött településrendezési szerződésben, amelyet csütörtökön fogadtak el.


2018. szeptember 02.

A tanévnyitó istentisztelet után az Ihász utcai emléktábla megkoszorúzásával tisztelgett dr. Beretzky Endre munkássága előtt a Kőbányai Református Egyházközség a város vezetőivel közösen. Az orvos és református egyháztanácsnok dr. Beretzky Endre a város építéséhez is hozzájárult: többek között neki köszönhető a református templom megépítése és a Kőbányai Közkórház megalapítása is.


2018. szeptember 01.

Hagyományaink szerint az idén is megrendeztük a Kőbányai Rendvédelmi Napot, immár 11. alkalommal. Minden eddiginél gazdagabb és változatosabb programmal kedveskedtünk az Óhegy parkba látogató gyermekeknek, családoknak, érdeklődőknek.


2018. augusztus 30.

A kőbányai és a rákosmenti iskolavezetők és pedagógusok részvételével csütörtökön került sor a Kelet-Pesti Tankerületi Központ ünnepélyes tanévnyitójára a Kőbányai Szent László Gimnázium dísztermében.


2018. augusztus 24.

Várhatóan november végére befejeződik a Pongrác úti háziorvosi rendelő teljes felújítása. A Kőbányai Önkormányzat saját forrásból végzi el a munkálatokat.


2018. augusztus 20.

Augusztus 20-án Kőbányán a Szent István Nap alkalmából tartott ünnepségen kenyérszenteléssel, ünnepi beszéddel és műsorral erősítettük meg az ezeréves Magyarországhoz tartozásunkat. 


2018. augusztus 19.

A 6. Kőbányai Blues Fesztiválon dr. György István kormánymegbízott és Radványi Gábor alpolgármester  köszöntötte a színpadon a 65 éves kőbányai basszusgitáros legendát, a kerület díszpolgárát, Póka Egont  egy 65 szeletes tortával. A remek napot Charlie koncert és tűzijáték zárta.


2018. július 23.

Elkezdődött az Újhegyi Uszoda felújítása.


2018. július 11.

Újabb jelentős fejlesztés valósul meg Kőbányán. A Bosch 37 milliárd forintból mintegy 90 ezer négyzetmméterrel bővíti Budapesti Fejlesztési Központját, amely Európa második legnagyobb ilyen létesítménye lesz. Az alapkőletételen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.


2018. július 05.

Dely Péter (1934-2012) tiszteletbeli nemzetközi sakk nagymester kivételes műveltségű, költészetben, pszichológiában jártas, négy nyelven beszélő szellemóriás volt, aki legyőzte sakkban a világ legnagyobbjait, Korcsnojt, Uhlmannt, Donnert és Bondareckijt. Kőbányán, a Szárnyas utca 16-ban élt 56 éven át, ahol születésének 84-ik évfordulóján, július 5-én emléktáblát emeltek.


2018. június 25.

Értesítjük a környéken élőket és közlekedőket, hogy a Kőbányai Önkormányzat felújítja a Gyakorló utcai lakótelepen lévő belső közlekedési utakat és parkolókat. A felújítási munkákat a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. által megbízott kivitelező cég három ütemben fogja elvégezni. A munkálatok tervezetten 2018. június 25-én kezdődnek.


2018. június 22.

Kőbánya elöljárói koszorút helyeztek el a 118 évvel ezelőtt elhunyt Gerlóczy Károly emléktáblájánál. Az egyesített főváros első alpolgármesterének egykori Hölgy utcai otthona előtt Weeber Tibor alpolgármester emlékezett meg a nagy előd munkásságáról, akinek nevéhez fűződik többek között Budapest közigazgatási szervezetének felépítése.


2018. június 21-24.

Pillanatok a Szent László Napokról.


2018. június 19.

Újabb mérföldkő az Újhegyi sétány megújításában: ünnepélyes keretek között tették le Kőbánya vezetői az építkezés második szakaszának alapkövét június 19-én délelőtt.


2018. június 06.

Egy egész délutánt töltöttek együtt Kőbánya legjobb tanulói a Silverkart Gokart és Rendezvényközpontban.


2018. június 04.

Az elcsatolt területekről menekültek számára épített, Pongrác úti Föltámadott Krisztus templomban emlékeztek hétfőn Kőbányán a Nemzeti Összetartozás Napjára.


2018. május 26.

40 éves a Fecskefészek bölcsöde.


2018. május 26.

A Balkán-est hosszú évek óta szerves része a gazdag kőbányai kulturális kínálatnak. Az Újhegyi-tó színpadát idén is délszláv és görög ritmusok és dallamok, népviseletek töltötték be, miközben a környéket autentikus balkáni ételek – a görög bifteki fasírt, muszaka, tzatziki, gírosz (Metaxával leöblítve), valamint a szerb csevapcsicsa és ajvár, illetve a bolgár caca, kalkan, lefer és palamud halételek – illata lengte át.


2018. május 26.

Az idei gyereknapi Újhegyi Piknik legnagyobb attrakciója a tavalyi Guinnessrekord-döntés (a világ leghosszabb palacsintája) után szintén a palacsintához kapcsolódott. Ezúttal a Kőbányai Szabadtűzi Lovagrend kilenc önkéntese a gyereknap alkalmából azt vállalta, hogy 24 órán keresztül folyamatosan süti a palacsintát az Újhegyi Közösségi Ház előtt a gyerekeknek.


2018. május 26.

Nyolcvan csapat, három-négyszáz játékos vett részt az idei Streetballfesztiválon a Sportligetben, amit immár a 24. alkalommal rendeztek meg. A május végi szezonnyitó eseményt az ország kilenc-tíz pontján követik hasonlók. A kőbányai versenyen számos ismert kosárlabdacsapat, köztük a kőbányai Darazsak is megmérkőzött, a bajnokság korosztályonként folyt.


2018. május 09.

Szeretlek Kőbánya! Ezzel a címmel hirdettük meg az idén is hagyományos, bár ezúttal megújított keretek között megszervezett helytörténeti vetélkedőnket.


2018. május 08.

Kőbányán nyitotta meg üzemét az ország egyetlen kóser péksége.


2018. május 08.

Saját erőből, mintegy 300 millió forintból újítja meg Pongrác úti háziorvosi rendelőjét a Kőbányai Önkormányzat.


2018. május 05.

Első alkalommal adott otthont a kőbányai Esélyegyenlőség napjának a Kocsis Sándor Sportközpont. A szombati eseményen egyebek mellett közös játékos vetélkedők, sportági bemutatók, valamint paralimpikonok várták az érdeklődőket.


2018. május 01.

Halmajális volt a program hagyományosan május 1-jén Kőbányán. Az Óhegy park adott ez évben is otthont rendezvényünknek, ahova évről évre egyre többen látogatnak el kerületünk határain kívülről is.


2018. április 29.

A Mozdulj Kőbánya programsorozat keretében rekordkisérletet hajtottak végre az Óhegy parkban.


2018. április 27.

Közel 60000 virággal, fűszernövénnyel és cserjével tettük még szebbé otthonunkat, Kőbányát ezekben a napokban Önökkel, Veletek, mindazokkal, akik részt vettek önkormányzatunk kerületszépítő pályázatán. Kőbánya tovább szépült!


2018. április 26.

Kőbányán vendégeskedtek a Zrínyi Miklós Gimnázium testvériskolájának görög diákjai.


2018. április 22.

Önkéntes szemétszedést szervezett a Föld Napja alkalmából a Kőbányai Önkormányzat.


2018. április 21.

Nyolc intézmény kétszáz dolgozója látogatott el idén áprilisban a Bölcsődék Napjára.


2018. április 21.

Négy-ötszáz fős tömeg lepte el a Népligetet a Föld napjához kapcsolódó környezetszépítő programon.


2018. április 19.

Épül az új kosárcsarnok a Harmat Általános Iskolában.


2018. április 07.

Minden eddiginél többen, 483-an neveztek az Isaszegi emléktúrára, ami április 7-én, a Kőbányai Szabadidő Központ (KÖSZI) elől indult. A hagyománynak számító túra apropója, hogy Isaszegre tekerve együtt emlékezzenek meg a 1848-49-es forradalom és szabadságharc tavaszi hadjáratának sorsdöntő ütközetéről.


2018. április 07.

Nyolc kőbányai énekkar előadását hallgathatták meg az érdeklődők az V. Kőbányai Kórusok találkozóján.


2018. március 29.

Bemutatták a Kőbánya Cycling Team csapatát a Kösziben.


2018. március 26.

Lakossági fórumon mutatták be Újhegy közösségének az Újhegyi sétány felújítása II. és III. ütemének terveit.


2018. március 24.

Kiben van az X? címmel hirdettünk tehetségkutató versenyt a kőbányai fiataloknak a Kőrösi Kulturális Központban. Közel 50 produkció mutatkozott be számos műfajban a döntőn.


2018. március 14.

Hagyományosan fáklyás felvonulással emlékeztünk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire Kőbányán. A Conti kápolna előtt gyülekeztünk, ahol Kossuth kiflivel és forró teával vártuk a megemlékezőket. Utunk a Magyar Oltárhoz vezetett, ahol ünnepi megemlékezésünket dr. György István kormánymegbízott úr beszédével és a Pódium Színpad művészeinek műsorával folytattuk.


2018. március 13.

Önkormányzatunk 2016-ban építette teljesen újjá a Vaspálya utcai Manóvár Bölcsőde és Rece-Fice Óvoda épületét. A beruházást az Építőipari Nívódíj Bíráló Bizottsága 2017-ben elismerő oklevélben részesítette.


2018. március 07.

Nagy sikerű gálaelőadással ért véget az idei Szenior ki-mit-tud? vetélkedő, amelyen a különböző kategóriák díjazottjai mutatták be versenyszámaikat a Kőrösi színháztermében.


2018. március 06.

Magyarországon a kőbányai az első olyan nagyberuházás, amely a jelenlegi rozsdaövezetet kulturális központtá alakítja át.


2018. február 21.

Kőbányán tartotta sajtótájékoztatóját Révész Máriusz kormánybiztos.


2018. február 07.

Farsangi Bál és III. kőbányai sütiverseny.


2018. január 14.

A Kőbányai Torna Club szervezésében, a X. kerületi Sportligetben zajlott le a cyclocross szakág 2017/2018 évi legrangosabb versenye, a Cyclocross Magyar Bajnokság. A kőbányai versenyzők közül Pakot András (U13, 2. hely) Majoros Dávid (U15, 3. hely) és Lovassy Krisztián (Elit férfi, 3. hely) állhattak a dobogóra.


2018. január 09.

NAV-kirendeltség nyílt a kőbányai kormányablakban


2017. december 20.

A Szivárvány Idősek Otthonában, a karácsonyi ünnepség alkalmával, idős embereken segítettek adományokkal a Magyarországon élő vietnamiak. 


2017. december 19.

A szünidei gyermekétkeztetésről tartott sajtótájékoztatót Czibere Károly államtitkár a Harmat Általános Iskolában.


2017. december 19.

Adventi jótékonyság és adományozás Kőbányán


2017. december 12.

Első ízben adták át az év tűzoltója díjat Kőbányán


2017. december 09.

Hagyományos disznótort rendeztek a Csősztoronyban, a Kőrösi Kulturális Központ szervezésében.


2017. december 08.

Az Idősügyi Tanács megtartotta utolsó 2017-es ülését.


2017. december 03.

Beköszöntött az adventi időszak.


2017. december 01.

Hetedik alkalommal zenélt együtt dr. György István Póka Egonnal és zenészbarátaikkal jótékony célért. A kormánymegbízott és a basszusgitáros mostani koncertjén eddigi rekordnak számító, 4 millió forint gyűlt össze, amit kőbányai és kispesti gyerekek nyaralására, valamint nehéz helyzetű és a fogyatékkal élő gyerekek javára ajánlották fel.


2017. december 01.

Adventi ajánló


2017. november 29.

Felkerült a csúcs Kőbánya karácsonyfájára


2017. november 29.

Épül Kőbánya karácsonyfája a Szent László téren.


2017. november 27.

Adventi előkészületek


2017. november 14.

Tyll Attila Jászai Mari-díjas színművész, Magyarország Érdemes Művésze, a magyar színházi élet ikonikus alakja emlékére avatott táblát az önkormányzat a Kéknyelű utcában, a művész egykori házának falán, halálának 15. évfordulóján.


2017. november 08.

A Kőbányai Önkormányzat intézményének, a Bárka Gyermekek Átmeneti Otthonának vezetője, Mihály Blanka szakmai elismerésben részesült.


2017. november 07.

Idén 97 címnek Tiszta udvar, rendes ház táblát, a díjat megtartóknak 123 oklevelet, 7 Tiszta, rendezett Kőbányáért elismerést, 33 Virágos Kőbányáért oklevelet és 11 Legszebb konyhakertek elismerést adott át Kovács Róbert polgármester és a körzetek egyéni önkormányzati képviselői.


2017. október 27.

Vadonatúj játszóteret épített a Kőbányai Önkormányzat a Száva parkban. Közel 2 ezer négyzetméteren két korosztálynak összesen 15 játszóeszközt alakítottak ki, valamint új utcabútorokat, ivókutat, kerékpártárolókat helyeztek ki, illetve sok fát és növényt telepítettek.


2017. október 22.

A reformáció 500. évfordulójára emlékeztek Kőbányán.


2017. október 12.

Az Egészséges Budapest Program keretében mintegy 7 milliárd forint jut a Bajcsy-Zsilinszky Kórház fejlesztésére, amelyből egy teljesen új szakrendelő is megépül a kórház területén várhatóan 2018. végére.


2017. október 06.

Megemlékezés az Új köztemető 1848-as honvédsírjainál.


2017. szeptember 22.

Felavatták Széchenyi István szobrát


2017. szeptember 22.

Autómentes Nap


2017. szeptember 17.

Kőbánya az én aranybányám című könyv bemutatója


2017. szeptember 07.

Letették az Opera Műhelyház alapkövét, az egykori Északi Járműjavító mintegy 25 ezer négyzetméteres Eiffel csarnokában.


2017. szeptember 07.

A III. Kraft Sörfesztivált az M47 Főzdeparkban, a Maglódi út 47. szám alatt tartották a kőbányai kézműves sörfőzdék. 


2017. szeptember 05.

Látogatóban a kőbányai hármasikrek családjánál.


2017. szeptember 02-03.

X. Kőbányai Rendvédelmi Nap.


2017. augusztus 29.

Roma Nap a drogprevenció jegyében


2017. szeptember 02.

Dacheng Magyar-Kínai Orvosi Központot adtak át szeptember 2-án Kőbányán, a Szállás utcában. A megnyitó ünnepség egyben a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesületének 2017-es jótékonysági rendezvénye volt, ahol a látogatók ingyenes kezeléseket kaphattak.


2017. augusztus 20.

Szent István napi megemlékezés.


2017. augusztus 19.

5. Kőbányai Blues Fesztivál.


2017. augusztus 18.

Kerékpáros fejlesztések


2017. május 30.

A Kocsis Sándor Sportközpont Ihász utcai telephelyén teljesen újjáépített, műfüves focipályát avattak fel.


2017. május 27.

Másodszor rendeztek Balkán Estet Kőbányán.


2017. május 16.

Hat új autó a kőbányai közbiztonság és rend szolgálatában.


2017. április 28.

Több mint kétezren jelentkeztek az „Önnek is szeretnék adni virágot!" elnevezésű pályázatra Kőbányán, amelynek célja a kerület szépítése, virágosítása.


2017. március 24.

Kőbányai Komposztálási Program


2017. március 14.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére március 14-én fáklyás felvonulással kezdődtek a kőbányai megemlékezések. 


2017. március 09.

Tizenkettedik alkalommal köszöntötte az önkormányzat a „Kőbánya számít Rád” szociális alapú tanulmányi ösztöndíjat elnyert tanulókat március 9-én, a Kőrösi Kulturális Központban. 


2017. február 07.

Megnyílt az új önkormányzati ügyfélközpont Kőbányán


2017. január 19.

A Kőrösi Kulturális Központban átadták a Kőbánya sportolója 2016 címet. Az év sportolója Imre Géza párbajtőrvívó - világ-, és Európa bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes - lett.


2017. január 14.

Zúzmara Félmaraton.


2016. szeptember 22.

Bringás reggeli


2016. augusztus 19.

IV. Kőbányai Blues Fesztivál


2016. május 27.

Megújult az Újhegy sétány


2016. május 01.

Haladó Kőbánya


2016. május 01.

Előzetes


2016. április 29.

Virágosztás


2015. december 10.

Tartós élelmiszerek, szaloncukor, édességek kerültek azokba a karácsonyi csomagokba, amiket rászorulóknak állított össze az önkormányzat. A nehéz körülmények között élőkkel foglalkozó helyi szervezetek és intézmények javaslatára választották ki azt az 1600 családot, egyedülállót, idős embert, akik átvehették az ajándékot.


2015. november 30.

A kerület leggondosabb lakóit jutalmazta az önkormányzat. Kőbányai kerületszépítő mozgalmának díjátadó rendezvényén Tiszta udvar, rendes ház, Tiszta, rendezett Kőbányáért, Virágos Kőbányáért és Legszebb konyhakertek címeket osztottak azok között, akik odafigyelnek lakókörnyezetükre.


2015. november 29.

Kovács Róbert polgármester advent első vasárnapján adta át a kerület új, egészen rendhagyó karácsonyfáját a Mély-tónál. A zenés ünnepségen kapcsolták fel Kőbánya karácsonyi díszkivilágítását is.


2015. október 21.

Senior Olimpia


2015. szeptember 14.

Új népkonyhát avattak a Maglódi úton, de ezzel egy egyedülálló szolgáltató központ alapjait is letette a Baptista Szeretetszolgálat és a Kőbányai Önkormányzat. A szociális bázis hamarosan tovább bővül, és már most is igyekszik összekapcsolni a segítségnyújtást a munkahelyteremtéssel.


2015. augusztus 29.

VIII. Kőbányai Rendvédelmi Nap


2015. augusztus 20.

III. Kőbányai Blues Fesztivál összefoglaló


2015. augusztus 20.

III. Kőbányai Bluesfesztivál előzetes


2015. június 26-28.

Szent László Napok összefoglaló trilógia 2. rész


2015. június 26-28.

Szent László Napok összefoglaló trilógia 1. rész


2015. június 25.

A Kőbányai Önkormányzat 2015. évi kitüntetettjei, díjazottai.


2015. június 10.

Fagylaltozás a Polgármesterrel.


2015. június 04.

Nemzeti Összetartozás Napja


2015. május 31.

Május 31-én Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere és Kubatov Gábor, az FTC elnöke adta át a Bihari úti Kocsis Sándor Sportközpontot, egyben az FTC Női Labdarúgó Központot. Az avatóünnepségen részt vett a névadó Kocsis Sándornak, az Aranycsapat legendás csatárának fia is. A Ferencváros női labdarúgóinak, illetve a Törekvés SE edzéseinek otthont adó sportcentrumban mintegy 683 millió forintos beruházást hajtott végre a Fradi és Kőbánya.


2015. május 31.

A Centrum TV beszámolója a kőbányai gyermeknapi rendezvényekről


2015. május 31.

Gyermeknap Újhegyen


2015. május 16-17.

A Centrum TV beszámolója a III. Kőbányai Kutyafesztiválról.


2015. május 16-17.

Harmadszor rendezett Kutyafesztivált a Kőbányai Önkormányzat. Összefoglaló kisfilm.


2015. május 15.

Egy egész városrész újult meg Kőbányán: a Pongrác lakótelep. A 2010-ben kezdődött és most zárult projekt során 1 milliárd 120 millió forintból nem csak az épületek, hanem a közösségi terek és a zöldfelületek is megújultak.


2015. május 08.

A Kőbányai Önkormányzat majdnem ezer lakónak, illetve lakóközösségnek adott térítésmentesen egynyári virágokat, fűszernövényeket és cserjéket, hogy a közös erővel tegyék szebbé a városunkat.


2015. május 01.

V. Halmajális


2014. október 09.

Cikluszáró, ünnepi képviselő-testületi ülés.


2014. október 07.

„Kőbányán egyre többen vannak, akik megértették, hogy sokkal jobb érzés jobb környezetben lakni, rengeteget tesznek ezért és az ő munkájukat a Kőbányai Önkormányzat is egyre több módon támogatja."


2014. október 01.

A Zene Világnapja Kőbányán


2014. október 01.

Idősek Világnapja évente egyszer van, ám Kőbánya ebben is eltér a nagy átlagtól: az itt élő szépkorúaknak minden hónapban szerveznek majd idősek napját. Ezt az elképzelést a nyugdíjasok ünnepén mondta el Kőbánya Polgármestere. 


2014. szeptember 29.

Séta a mellrák ellen


2014. szeptember 26.

Az egészséges, sportos életmód újabb állomását adták át a Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Az új, Kápolna téri műfüves pálya a Kőbányai Önkormányzat és az MLSZ közös produktuma. 


2014. szeptember 26.

Kőbányai Önkormányzat és a KESZE által szervezett Senior Olimpia óriási sikerrel zárult. Az egészséges, sportos életet és a következő olimpiára felkészülést segíti, hogy ezután minden héten „sportnapot” tartanak Kőbányán, ahol a szépkorúak egy-egy kijelölt létesítményben sportolhatnak kedvükre.


2014. szeptember 25.

A Kőbányai Önkormányzat születésüktől fogva támogatja a kerületben élő gyermekeket. A születési támogatás, az óvodai és iskolai kedvezmények sorát idéntől iskolakezdési támogatás egészíti ki, valamint az egyetemi felkészülést és tanulmányokat is segíti az önkormányzat. A támogatások sorába jól illeszkedik a országosan is különlegesnek mondható „Kőbánya számít rád” pályázat, amelynek nemrég tartották az ünnepélyes „eredményhirdetését”.


2014. szeptember 19.

Sportpéntek


2014. szeptember 16.

"Mit kell tenni?" címmel került megrendezésre a közbiztonsággal, bűnmegelőzéssel és katasztrófavédelemmel kapcsolatos lakossági tájékoztató fórum.


2014. szeptember 05.

Kőbánya újabb sportlétesítménnyel gazdagodott. A kerület polgármesterét, Kovács Róbertet és Kovács Ferenc igazgatót nem véletlenül mondták sokan a „siker Kovácsának”, hiszen az MLSZ pályaépítő pályázata segítségével és az önkormányzat mintegy 7 milliós támogatásával egy korszerű, világítással is ellátott műfüves pályát adhattak át a Keresztury Dezső Általános Iskola diákjainak.


2014. augusztus 30.

Óriási érdeklődés kisérte a VII. Kőbányai Rendvédelmi Napot.


2014. augusztus 29.

A Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Diákok Sportegyesületének közös gondolkodása meghozta gyümölcsét. Közel 200 millió forintos önkormányzati hozzájárulással és TAO támogatásból felépült a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokot a Kada Mihály Általános Iskola udvarán. A beruházással a diákok, felnőttek és az utánpótlás sportolók igényeit is kielégítő csarnok épült kerületünkben, amely a tervek szerint reggeltől délutánig iskolai foglalkozásoknak, este edzéseknek, hétvégén pedig meccseknek ad majd helyet és kiváló helyszíne lesz rendezvényeknek is.


2014. augusztus 28

A Kőbányai Önkormányzat versenyt hírdet "Senior Olimpia Kőbányán 2014" címmel Kőbányán élő időskorúak körében a korosztálynak megfelelő szabadidősportok és az egészséges életmód népszerűsítése, a sportbarátságok ápolása és a sporton keresztül épített kapcsolatok elmélyítése, a kőbányai nyugdíjasok közösségének erősítése, valamint számukra versenyzési és aktív pihenési lehetőség biztosítása céljából.


2014. augusztus 19.

Újra szólt a blues Kőbányán! Nagyot szólt…..


2014. augusztus 08.

Újra szól a Kőbánya blues Bátran állíthatjuk, hogy Kőbánya a magyar blues szülőföldje. A tavaly első alkalommal megrendezett blues fesztivál ötletadói Kovács Róbert Kőbánya polgármestere, Póka Egon Kőbánya díszpolgára, a Kőbányai Zenei Stúdió vezetője és Joós Tamás, a Kőrösi Kulturális Központ igazgatója voltak. Az idei fellépők: ABAHÁZI GROUP, TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI, HORVÁTH CHARLIE és zenekara, BÁBEL együttes, az esti koncertet Kőbánya díszpolgára, az Artisjus díjas blues énekes, DEÁK BILL GYULA és a BLUES BAND adja. A fesztivált tüzijátékkal zárjuk. A rendezvény valamennyi programja ingyenes. Augusztus 19-én (kedden) 15 órától Kőbányai Blues Fesztivál az Óhegy parkban.


2014. augusztus 07.

Csatlakozzon Ön is! A Kovács Róbert polgármester által életrehívott "Tiszta udvar, rendes ház" önkormányzati akcióra augusztus 15-ig várjuk javaslataikat a tisztaudvarrendeshaz@kobanya.hu címre! Tegyük együtt még szebbé otthonunkat, tegyütt együtt még szebbé Kőbányát!


2014. június 27.

Kerületünk ünnepét, a Szent László Napok eseménysorozatot június 26. és 29. napja között rendeztük a kőbányai városközpontban, a Szent László téren. Évről évre színesítjük és valamennyi korosztály érdeklődését szem előtt tartva gazdagítjuk az eseménysorozat palettáját, melynek köszönhetően egyre több látogatót üdvözölhetünk programjainkon! A szavak mellett meséljenek a képek!


2014. június 26.

A Szent László Napok rendezvénysorozat nyitóestéjén tartott ünnepi képviselő-testületi ülésen került sor a kerületi kitüntetések átadására. Önök nélkül Kőbánya nem lenne az, ami: egy folyamatosan fejlődő, erős közösséget építő, kívül-belül megszépülő kerület. A mi otthonunk, ahol jó élni, ahol szeretünk lenni és együtt lenni. Ezúton is köszönöm, hogy vannak nekünk. - ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a díjazottakat Kovács Róbert polgármester.


2014. június 13.

A Kőbányai Védőnői Szolgálat tagjait ünnepeltük önkormányzatunknál június 13-án, hivatásuk 99. évfordulóján. Kovács Róbert polgármester és dr. Haintz Andrea kerületi tisztifőorvos virággal és a Magyar Védőnői Szolgálatot kitüntető Magyar Örökség Díj oklevelével ajándékozták meg a szakmai ünnepnap résztvevőit.


2014. június 10.

A Kőbányai Önkormányzat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával köztéri szobrot állított Lechner Ödönnek gyönyörű munkája, a Szent László plébániatemplom előtt, a kerület központjában, a Szent László téren. Lechner Ödön szobra Zsemlye Ildikó Munkácsy-díjas kőbányai szobrászművésznő alkotása. Avatására Lechner halálának 100. évfordulóján, 2014. június 10-én került sor.


2014. június 10.

A Kőbánya díszpolgára, Póka Egon által vezetett Kőbányai Zenei Stúdió tanévzáró gálahangversenye minden évben megörvendezteti a zenekedvelő nagyközönséget. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere köszöntötte az iskola kiváló tehetségeit és zenekarvezető tanárait a Kőrösi Kulturális Központban.


2014. június 06.

A kőbányai városközpontban, a Kőrösi Csoma sétányon minden pénteken termelői piac működik. Íme egy kis ízelítő a pünkösdi hétvégén tartott vásárról.


2014. június 05.

A Kőbányai Önkormányzat régi hagyományt ápol azzal, hogy a nevelési év végén, az iskolák javaslatai alapján köszönti a kiváló tanulmányi eredményt elért diákokat. Kőbánya jó tanulói évről évre megtöltik a KÖSZI nagytermét. Az idei ünnepségen Radványi Gábor alpolgármester adta át a jutalmakat.


2014. június 04.

A Kőbányai Önkormányzat a Kistorony parki Föltámadott Krisztus templomban tartott megemlékezést június 4-én. A rendezvényen Kovács Róbert polgármester mondott emlékező beszédet. A műsorban közreműködtek a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei, valamint a Kőbányai Önkormányzat, a Kőrösi Kulturális Központ és a Szent László Király Alapítvány által, Nekem hazám címmel meghirdetett versmondó verseny díjazott kőbányai diákjai.


2014. június 04.

A Bárka Humánszolgáltató Központ szervezésében került sor a kőbányai idősek klubjainak közös, hagyományteremtő rendezvényére. Kőbánya fiatal tehetségei is megörvendeztették a vendégeket ajándék műsorukkal.


2014. május 25.

A Kőbányai Önkormányzat intézményével, a Kőrösi Kulturális Központtal az Újhegyi Mély-tóhoz várta a gyermekeket és családokat május utolsó vasárnapján. A rendezők sokszínű programmal, vidám műsorral, ingyen vattacukorral és pattogatott kukoricával kedveskedtek a vendégeknek. A rendezvényen a kőbányai óvodások és iskolások rajzaival és írásaival készült Kőbánya az én városom című könyv bemutatójára is sor került.


2014. május 27.

Öné a legszebb kőbányai konyhakert? Nyerjen! Még 5 napig pályázhat! Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere - csatlakozva a Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz - meghirdette a legszebb kőbányai konyhakertek versenyét! A megmérettetésre azoknak a jelentkezését várjuk, akik kertjükben zöldséget és gyümölcsöt is termelnek a család, vagy akár barátok, ismerősök számára. A versenyre négy kategóriában jelenkezhetnek a balkonok, kertek, udvarok és telkek tulajdonosai vagy megművelői! Jelentkezési határidő: 2014. május 31.


2014. május 17-18.

Kőbánya előzött… Míg Budán egyszer volt kutyavásár, városunkban már második évben rendeztük meg a Kőbányai Kutyafesztivált és Kutyaszépségversenyt. És ez még nem minden: a versenyre nevező majd másfélszáz kutyus és a gazdik lelkesedése azt mutatja, hogy a Kovács Róbert polgármester ötlete alapján megvalósított rendezvénynek nagy jövője van.


2014. május 16.

Tegyük együtt még szebbé Kőbányát! A Kőbányai Önkormányzat kerületszépítő akciói keretében pályázatot hirdetett! A 4 millió forint értékű virágot, dísz- és fűszernövényt Kovács Róbert polgármester képviselőtársaival és munkatársaival adta át a nyertes kőbányai pályázóknak.


2014. április 16.

Termelői piac nyílt a Kőrösi Csoma sétányon péntekenként 8-16 óráig.


2013. szeptember 27.

Átadták a Liget Grundot. A pályaavató ünnepségre Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere és Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere meghívását többek között elfogadta az Aranycsapat legendás játékosa, Buzánszky Jenő. A rendezvényt Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár is megtisztelte jelenlétével. A Liget Grund igazi színfoltja az Aranycsapatot megörökítő óriási falfestmény, mely az Aranycsapat idén 60 esztendős dicsőségének állít méltó emléket, a 6:3-ra megnyert, otthonukban addig veretlen angol csapattal játszott meccs felejthetetlen eredményének.


2013. augusztus 20.

Kenyérszenteléssel és zenés műsorral emlékeztek meg a kőbányaiak államalapításunk, az új kenyér és Szent István királyunk ünnepéről az önkormányzat szervezésében a Magyar Oltárnál. Az ünnepi beszédet dr. György István, Kőbánya országgyűlési képviselője, főpolgármester-helyettes mondta.


2013. június 28.

A Szent lászló Napok péntek estéjén a koncerteké volt a főszerep, a nagyszínpadon egymást váltották az együttesek. A nap fénypontja kétség kívül Deák Bill Gyula fellépése volt.


2013. június 20.

Egy kőbányai család vehette át jelképesen az ötvenezredik hulladékgyűjtő edényt. A főváros 4,3 milliárd forintot nyert az 5 és fél milliárd forintos beruházáshoz, így két éven belül Budapest teljes területén házhoz menő rendszerben történik majd a szelektív hulladék begyűjtése, az összesen mintegy 403 ezer kukából.


2013. június 12.

A szülőfórum.hu játékán lengőhidat nyert a Kőbányai Kékvirág Óvoda


2013. június 06.

A KÖSZI-ben 63 diákot méltattak, akik nemcsak példás bizonyítványukkall, de a tanulmányi versenyeken elért helyezéseikkel is kivívták Kőbánya Önkormányzatának elismerését.


2013. június 04.

Megemlékezést tartottak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a kőbányai Föltámadott Krisztus Templomban


2013. június

Rendkívül összetett az a program, melyet a Fecskefészek Bölcsőde valósíthatott meg egy uniós pályázat segítségével a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséért. A gyógypedagógusok szakmai továbbképzésétől számtalan fejlesztő eszköz megvásárlásán át az új szolgáltatások bevezetését is lehetővé tette a nyertes pályázat.


2013. május 26.

Gyermeknap Újhegyen


2012. június 20.

Játszóparkká fejlődőtt az óhegyi KRESZ-park. Az Óhegy játszópark, elsősorban hétvégén, de a nyári szünidő alatt hétköznapokon is várja a gyermekeket. A játszóeszközöket diákigazolvánnyal vagy lakcímkártyával lehet térítésmentesen igénybe venni.


2012. június 13.

Elkészültek a kőbányai LÉLEK-HÁZAK.


2012. május 25.

Lezárult a "Legyél Bajnok" egészéges életmódra nevelő projekt.


2012. május 24.

Lezárult a "Hagyományőrzés, értékmegőrzés értékteremtés útján a fiatal nemzedékkel" című projekt.


2012. május 23.

Megújult a Kékvirág játszópark. Megállapodtak az új mentőállomás létesítéséről.


2012. május 19.

Gryllus Vilmos a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban adott nagysikerű koncertet!


2012. május 19.

2012. május 19-én a Népligetben került megrendezésre a 20. adidas-streetball Challenge kőbányai felvonása, amelyen mindenki bepillanthatott a kosárlabda izgalmaiba, színpadi bemutatókat tekinthetett meg és gyerekprogramokon vehetett részt.


2012. május 15.

Mohamed Aida a Törekvés vívója kvalifikálta magát a Londoni Olimpiára. További három kőbányai versenyző is részt vesz a Paralimpián.


2012. május 01.

Óriási siker volt a kőbányai Halmajális, több ezren látogattak az Óhegy parkba.


2012. április 18.

500 forintért látogathatják a Hungexpo rendezvényeit a Kőbányán lakó, vagy dolgozó polgárok.


2012. április 17.

Kovács Róbert polgármester kezdeményezésére elindult a Nordic Walking mozgalom Kőbányán.


2012. március 31.

Miénk volt a Park. Önkéntesek szépítették a Népligetet.


2012. március 22.

Testvérvárosi együttműködésről állapodott meg Jaroslaw és Kőbánya.


Kábítószer Egyeztető Fórum

2012. március 21.


2012. március 14-15.

2012. március 14-én este fáklyás felvonulást tartottak, melynek keretében Kovács Róbert polgármester Ihász Dániel emlékére emléktáblát avatott. Március 15-én a Magyar Oltár előtt volt a megemlékezés, majd történelmi játszóház várta az érdeklődőket.


2012. március 6-13.

Megrendezésre került kerületünkben a Kőbányai Pedagógiai Napok elnevezésű rendezvénysorozat, melynek témája: Művészeti nevelés - Személyiségfejlesztés - Tehetséggondozás.


Elfogadta a Képviselő-testület az új költségvetést

Dr. Pap Sándor alpolgármester a 2012 évi költségvetésről


Lezárták a Gergely Bányát

2011. november 29.


Karácsonyi világításba borult Kőbánya

2011. november 27. - 2012. január 8.