Pályázati felhívás tehetséges sportolók támogatására                     ***                     Egészségügyi támogatás                     ***                     Ápolási támogatás                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Újabb magyar bajnoki címeket szerzett a KTC

     

A Kőbányai Torna Club kerékpáros szakosztálya utánpótlás korosztályokban egyre nagyobb sikereket tudhat maga mögött. A legfrissebb magyar bajnoki címeket Pakot András szállította, szám szerint kettőt: az Országúti Bajnokságon és az Időfutam Országos Bajnokságon is győzött, mindkettőn U13-as kategóriában.Mozgalmas időszakon vannak túl a Kőbányai Torna Club versenyzői, rövid idő alatt két magyar bajnokságon is eredményesen szerepeltek. Június 28-án, csütörtökön Debrecen-Bocskaikert mellett rendezték meg az Egyéni Időfutam OB-t, ami forgalomtól teljesen elzárt, kiváló minőségű úton zajlott. A KTC U13 és U15 korosztályokban képviselte magát ezen a versenyen. Pakot András meggyőző fölénnyel nyerte U13-as kategóriáját, és így megszerezte első Magyar Bajnoki címét országúton, amit MTB szakágban már tavaly begyűjtött.

Ezt követte július 1-én az ország legnagyobb presztízzsel bíró országúti kerékpárversenye, az Országúti Bajnokság. A pálya igen változatos volt, a sok emelkedőnek és a kiváló minőségű utaknak köszönhetően hamar kirajzolódtak az erőviszonyok, így a legrátermettebb győzött minden korcsoportban. Itt a fiatalok mellett egy Elit sorral indult a csapat.  Mint már az időfutamon is, Pakot András fölényesen nyerte futamát, így 4 napon belül második Magyar Bajnoki címét is bezsebelve duplázott.  Csapattársa, Dorogi Alex végig nagyon szépen versenyezve és a hajrában mindent kiadva magából szintén dobogóra állhatott, egy fantasztikus 3. helyet szerezve, ugyancsak U13-ban.

Délután 15 órakor indult a leghosszabb verseny a legnépesebb mezőnnyel, amiben eldöntötték az U23 és Elit bajnoki trikók sorsát. A 10 körös, 157 kilométeres és 2000 méter szintet tartalmazó pályán már lekörözés nélkül végigmenni sem egyszerű. Rögtön a rajt után hatalmas tempóban kezdődött a verseny: az első körben 46 km/órás átlag tekertek a versenyzők, ami 3 kör után is csak 43,6 km/órára mérséklődött. A KTC versenyzői közül az elejét legjobban Urbán Jakab bírta, aki csak a 3. kör végén szakadt le a szűk élbolyról, de ez annyit kivett belőle, hogy feladni kényszerült a versenyt.  Kovács Kristóf és Specziár Viktor a 2. kör elején inkább hagyták elmenni a mezőny elejét és egy népes második sorral, végig egyenletesen haladva sikerült körhátrány nélkül befejezni a versenyt, ami a mezőny közel felének nem sikerült.

 

Eredmények:

Egyéni Időfutam OB  (országút)

Debrecen-Bocskaikert, 2018.06.28

Pakot András  U13  1. hely

Dorogi Alex     U13  5. hely

Majoros Dávid  U15  8. hely

Kárpáti Bálint    U15  12. hely

 

Országúi OB

Komló, 2018.07.01.

Pakot András   U13  1. hely

Dorogi Alex     U13  3. hely

Kárpáti Bálint  U15.  13. hely

Kovács Kristóf  Elit  26. hely

Specziár Viktor  Elit 31. hely

Urbán Jakab  Elit  DNF

 

 


2018. július 23., hétfő 12:01

Vissza