Rekord részvétel a kőbányai bringás reggelin

A Kőbánya Bringa program részeként június 19-én, kedden reggel két X. kerületi helyszínen tartottak bringás reggelit, idén immár második alkalommal. A nagysikerű tavaszi reggeli után a résztvevő szám júniusra megduplázódott: közel 300 kerékpárost láttak vendégül a Kőbányai Torna Club önkéntesei.

A Kőbánya Bringa program egyik nagy sikerű eleme a kerületi bringás reggeli. A Magyar Kerékpárosklub által indított rendezvénysorozat mára már hagyománynak számít Budapest több kerületében, így a X. kerületben is. Idén első alkalommal május 9-én reggel frissülhettek a kőbányai biciklisek, és a nagy sikerre való tekintettel június 19-én, kedden jött az ismétlés!

Ez alkalommal is két helyen várták a bringásokat, a Liget téri helyszín mellett a másik helyszín a Sibrik Miklós út és a Harmat utca kereszteződésénél található kerékpáros szervizpont volt. Az eseménynek az időjárás is kedvezett, a szervezők kellemes bringás időben oszthattak péksüteményt, gyümölcsöt, vizet és szigorúan alkoholmentes, gyümölcsös sört a rekordnak számító, közel 300 biciklisnek.

A következő bringás reggelire ősszel, az Európai Mobilitási héten kerül sor, a tervezett időpont szeptember 18., kedd.

A Kőbánya Bringa aktuális hírei a www.kobanyabringa.hu oldalon olvashatók.


A programról

 

Az idei évben a X. kerület kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros élet fellendítésére. Ez a törekvés hívta életre a Kőbánya Bringa programot, melyet a Kőbányai Önkormányzat támogatásával a Kőbányai Torna Club valósít meg. Számos rendezvénnyel szeretnék ösztönözni a lakosságot kerékpáros közlekedésre, valamint segítséget nyújtanak a már bringával közlekedőknek.

 A túrák és versenyek szervezése mellett a közlekedésbiztonság is szerepet kap: nyáron a kerületi napközis táborban mobil KRESZ pályán gyakorolhatnak az iskolások, ősszel az óvodákban játékos KRESZ oktatást tartanak, az iskolákban pedig akkreditált pedagógus továbbképzésen vesz részt több testnevelő tanár. 

 Az évek óta sikeresen működő, több bajnoki címet is szerző Kőbányai Torna Club utánpótlás kerékpáros csapata mellett az idei évben a nemzetközi Kőbánya Cycling Team képviseli a kerületet rangos hazai és külföldi versenyeken.