Kőbányai Jeges Nap                     ***                     Számítógépes tanfolyam nyugdíjasoknak                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Újra bringás reggeli lesz Kőbányán

     

A Kőbánya Bringa program keretében június 19-én újabb bringás reggelit szervez a Kőbányai Torna Club. Ezúttal is két X. kerületi helyszínen várják a kerékpárral közlekedőket reggel 7 és 9 óra között.A Kőbánya Bringa program egyik nagy sikerű kezdeményezése a kerületi bringás reggeli. A Magyar Kerékpárosklub által indított rendezvénysorozat mára már hagyománynak számít Budapest több kerületében, és több vidéki nagyvárosban is. Idén első alkalommal május 9-én reggel frissülhettek a bringások az Örs vezér téri Árkád bevásárlóközpontnál és a Liget téren. A két helyszínen közel 150 kerékpárost szolgáltak ki a szervezők.

A nagy sikerre való tekintettel június 19-én, kedden jön az ismétlés! Ez alkalommal is két helyszínen várják a bringásokat, a Liget téri helyszín mellett a másik pont a Sibrik Miklós út és a Harmat utca kereszteződésénél található kerékpáros szervizpont lesz. A Kőbánya Bringa sátraiban 7-9 óra között várják a kerékpárral érkezőket péksüteménnyel, gyümölccsel, vízzel és szigorúan alkoholmentes, gyümölcsös sörrel.

A programról

Az idei évben a X. kerület kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros élet fellendítésére. Ez a törekvés hívta életre a Kőbánya Bringa programot, melyet a Kőbányai Önkormányzat támogatásával a Kőbányai Torna Club valósít meg. Számos rendezvénnyel szeretnék ösztönözni a lakosságot kerékpáros közlekedésre, valamint segítséget nyújtanak a már bringával közlekedőknek.

A túrák és versenyek szervezése mellett a közlekedésbiztonság is szerepet kap: nyáron a kerületi napközis táborban mobil KRESZ pályán gyakorolhatnak az iskolások, ősszel az óvodákban játékos KRESZ oktatást tartanak, az iskolákban pedig akkreditált pedagógus továbbképzésen vesz részt több testnevelő tanár. 

Az évek óta sikeresen működő, több bajnoki címet is szerző Kőbányai Torna Club utánpótlás kerékpáros csapata mellett az idei évben a nemzetközi Kőbánya Cycling Team képviseli a kerületet rangos hazai és külföldi versenyeken.

A Kőbánya Bringa aktuális hírei a www.kobanyabringa.hu oldalon olvashatók.


2018. június 15., péntek 10:36

Vissza