Egészségügyi támogatás                     ***                     Ápolási támogatás                     ***                     Sorg Antal Program                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Épül a Helytörténeti Gyűjtemény új székhelye

     

Elkezdődtek a munkálatok a Füzér utca 32. szám alatti ingatlanban, ahol az önkormányzat méltó elhelyezést alakít ki és biztosít a jövőben a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény számára.Az épület a pincétől a padlásig, kívül és belül egyaránt teljes körűen megújul, a belső udvar szép zöld területté alakul át. A pincében a raktárak, műhelyek és a gépészeti tér kap elhelyezést. A vízvezeték és a szennyvízhálózat, az elektromos hálózat, a hűtő- és fűtő rendszer modern technológiával készül. A vendégtérben - a funkciónak megfelelően - új válaszfalakkal öt kiállítótér, egy nagy multifunkcionális tér, ruhatár és kiszolgáló helyiségek lesznek. A mozgáskorlátozottak, valamint a nehezebben járók és a babakocsival közlekedők részére a gyűjtemény és az udvar is egyaránt könnyen megközelíthető, azaz teljesen akadálymentes lesz. A homlokzati részen a helyi építészeti védettség miatt a nyílászárók cseréje, valamint a bejárati kapuk felújítása az eredeti állapotnak megfelelően történik. Ugyanez vonatkozik az épület külső és belső burkolatára is.

 A korhű arculatnak megfelelően felújított épülettel kíván az önkormányzat a jövőben otthont biztosítani Kőbánya méltán nevezetes örökségeinek.


Helytörténeti gyüjtemény

Helytörténeti gyüjtemény

Helytörténeti gyüjtemény 
A Helytörténeti közösségi tér kialakítása a kőbányai Füzér utca 32-ben című projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.  


 

Interjú D. Kovács Róbert polgármesterrel


2018. október 05., péntek 12:27

Vissza