Egészségügyi támogatás                     ***                     Ápolási támogatás                     ***                     Sorg Antal Program                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Tájékoztató fizető parkolási övezet kialakításának döntés előkészítő tanulmánytervéről

     

Budapest, X. kerület Bihari utca, Fertő utca, Somfa utca, Balkán utca által határolt területen fizető parkolási övezet kialakításának döntés előkészítő tanulmánytervét a Kőbányai Önkormányzat megbízásából a Közlekedés Kft. készíti.A tervezésnek része egy ún. dinamikus parkolásfelvétel, melynek módszere, hogy a felvételt végzők a felvétel során a parkoló járművek rendszámának első két betűjét, valamint első két számjegyét (nem a teljes rendszámot!) rögzítik az előre elkészített számlálólapon. Ezt követően minden egyes órában körbejárva a területen, megismétlik a műveletet az előző óra során újonnan beállt járművekkel, egyidejűleg rögzítve valamennyi, már regisztrált gépkocsi jelenlétét. A felvétel végére így egy olyan táblázat jön létre, amelyből kiolvasható minden, a felvétel időtartamán belüli órában, hogy az előző óra során hány darab gépkocsi érkezett a területre.

A felvétel során semmilyen személyes-, vagy a gépjármű egyértelmű azonosítására szolgáló adat nem kerül rögzítésre. A felvétel során csak a dátumot, a számlálás helyét, a parkolás kezdetét és végét (órás pontossággal) rögzítik. Az így kapott adatokat csak a tanulmány elkészítése során használják, más, illetéktelen személyeknek vagy szervezeteknek nem kerülnek továbbításra.

A felvett adatok rögzítését követően, azok feldolgozásakor az alábbi parkolási jellemzőket határozzák meg:

  • A parkoló járművek száma;
  • A maximális kapacitáskihasználtság értéke, mértéke és időpontja;
  • Az átlagos kapacitáskihasználtság mértéke;
  • A reggeli, az esti és a napközbeni parkoló járművek száma;
  • A napközbeni parkolók átlagos tartózkodásának időtartama;
  • A parkolások időtartam szerinti megoszlása;

Az első parkolásfelvételt 2018. május 9-én, a második parkolásfelvételt 2018. május 16-án 06:00-21:00 között fogják a tervezők a területen elvégezni.


2018. május 09., szerda 08:10

Vissza