Számítógépes tanfolyam nyugdíjasoknak                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Fiatal tehetségek köszöntötték az új évet Kőbányán

     

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ifjú művészek gálaműsorával indult az új év Kőbányán. A kerület lakosait György István fővárosi kormánymegbízott, valamint Kovács Róbert polgármester és a képviselő-testület tagjai köszöntötték szombaton.A gálakoncerten a Tutta Forza Zenekar, a Budapest Táncművészeti Stúdió Tánckara, valamint Molnár Anna, Kovalik Erika és Szűcs Attila énekesek előadását élvezhette a közönség.

A X. kerület lakosait köszöntve György István fővárosi kormánymegbízott kiemelte, hogy a fiatal nemzedék a szombati előadáson is igazolta tehetségét, produkcióik a világ bármely színpadán megállnák a helyüket. A világ ilyenkor számos káprázatos előadással köszönti az új esztendőt, nekünk azonban mégis a kőbányai a legfontosabb és a legszebb”. Hozzátette: ez az élmény, ez a virtuóz teljesítmény a fiatalok mellett köszönhető a fellépő együttesek vezetőinek, a tanároknak és a tanítványaikból lett művészeknek is.
A produkciók jelzik azt is – folytatta -, hogy számos nagyszerű kezdeményezés történt az elmúlt évtizedben Kőbányán mind önkormányzati, mind civil oldalról, s ennek is köszönhetők többek között azok az élmények, amelyeket a kőbányaiak és az ide látogatókat élvezhetnek. Az új év alkalmat teremt a számvetésre is – fogalmazott a kormánymegbízott -, lehetőséget kínál elhatározásokra, fogadalmakra, vagy csak az új esztendő teendőinek számbavételére. „Úgy gondolom, 2018-ra is érvényes, hogy meg kell találni az életünkben a dolgok helyes sorrendjét. Jelöljük ki a fontosakat, és azokra legyen kellő időnk. Ne mulasszuk el kifejezni szeretteink felé érzéseinket, éljük meg hétköznapjainkban azt, ami az életünket teljessé teszi, és a mindennapokban is legyen jelen a megértés és a szeretet.” Hozzátette: minden nehézségen át lehet jutni, ha megvan az összefogás és a jóakarat.
A kormánymegbízott sikeres 2018-at kívánt mindenkinek, olyan új évet, melynek a végén mindenki elmondhatja, hogy amit vállalt, teljesítette.

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett kőbányai újévi koncerten egyebek mellett Bizet Carmenjéből, Verdi Traviatájából, Lehár Ferenctől, Kálmán Imrétől csendültek fel dallamok, de a Strauss család zenéjét is élvezhette a közönség. A rendezvényen jelen volt Révész Máriusz kormánybiztos, valamint Letovice testvérváros vezetője és alpolgármestere is.

 


2018. január 18., csütörtök 14:15

Vissza